Kaip pamilti save?


Kaip pamilti save?

Mes nuolat laukiame, kad kas nors mus pamiltų, tikimės, kad meilė anksčiau ar vėliau suras mus, tačiau nežinome, kad jeigu neišmoksime pamilti patys savęs, su visais savo privalumais ir trūkumais, laukti teks labai ilgai. Laimingo ir be rūpesčių gyvenimo receptas - mylėti ir gerbti save tiek pat, kiek kitus.Meilė sau prasideda nuo supratimo, jog turite save priimti ne tik sėkmės akimirką, bet ir nuopuolio, nusivylimo. Rašau šia tema, nes manau, kad ji aktuali daugeliui merginų, juk paauglystė - tai toks laikotarpis, kai nuolat lyginame save su bendraamžėmis, o juk viena iš draugių visuomet būna gražiausia - jos ilgi banguoti ar nuostabiai garbanoti plaukai, lygi veido oda, smaila nosytė, ir tada šalia jos imi jaustis lyg pilka pelytė ir žiūrėdama į veidrodį matai tik styrančią kupetą neaiškios spalvos plaukų ir niekuo neypatingus veido bruožus. Bet ar tikrai?
Jeigu išmoksi pamilti save, veidrodyje matysi gražią ir savimi pasitikinčią merginą. bet kaip tai padaryti?


1.Pamiršk tai kas buvo.
Tikriausiai tau, kaip ir visiems, teko patirti gėdingų ir nemalonių nutikimų praeityje, bet greičiausiai niekas išskyrus tave jų jau nebe prisimena, taigi pats laikas pamiršti tai kas buvo ir pradėti iš naujo. Juk niekas neapsaugotas nuo klaidų, todėl nėra ko gręžiotis į praeitį:) Atleisk sau ir į kvailą nutikimą žiūrėk kaip į įdomią patirtį.



2. Drąsink save
Sugalvok bent 5 gerus žodžius apibūdinančius tave. Kiekvieną rytą kartok juos sau: "Aš žinau, kad esu ___...". Kiekvieną naktį prieš užmigdama, galvok apie tai kas tau šiandien pasisekė, ką gero nuveikei, o ne apie tai kas nepavyko, ko nesugebėjai padaryti. Didžiuokis savimi ir savo pasiekimais!


3.Daryk tai, kas tau sekasi geriausiai
Galbūt tu gražiai pieši, šoki dainuoji? Kiekvieną kartą darydama tai, kas tau patinka, mesk sau iššūkius.Niekada negalvok "Man neišeina, aš nepajėgsiu" - Nes greičiausiai taip ir nutiks. Mąstyk pozityviai ir motyvuok save, tuomet galėsi padaryti bet ką.

Tokie yra pagrindiniai patarimai siekiant įtikti sau. Dar norėčiau pasidalinti trumpa motyvacine istorija, rasta sename žurnale:

"Pagrandukas, kuris norėjo būti kampuotas"
Didžiąją laiko dalį Pagrandukas praleisdavo tamsioje žaislų dėžėje. Tik retkarčiais išsirisdavo ir palengva, kad neišgirstų šeimininkas, ritinėdavosi po kambarį. Kiekvieną kartą Pagrandukas nuriedėdavo vis kitur, kol vieną naktį nusigavo iki voratinkliais apraizgyto kambario kampo, o ten pamatė dailią kaladėlę... Pagrandukui net širdį suspaudė - suprato, kad nieko pasaulyje labiau nenorėtų, nei turėti tokius dailius kampus.
Vargšiukas paskui ne vieną naktį praleido kankindamasis nepatogioje keturkampėje dėžutėje, kurią paslaugiai užleido "Lego" kaladėlės. Tačiau laikas bėgo, Pagrandukas tebebuvo toks pats apvalus, o kaladėlė vis labiau iš jo juokėsi. Negelbėjo nei šonus liekninantys pratimai, nei pritūpimai, nei stovėjimas ant galvos. Kai Pagrandukas visiškai prarado viltį pasikeisti, toptelėjo išganinga mintis. Jei jis taptų kampuotas, niekada negalėtų ritinėtis po kambarį, ieškodamas nuotykių. O kaladėlė, pamilusi jį vien dėl formos, ar po pusmečio neiškeistų jo į naują žaislinį televizorių? Nuo tos akimirkos Pagrandukas vėl ėmė džiaugtis savo apvalumais ir ritinėtis po kambarį. O neilgai trukus po kėde atrado apskritą lėkštę iš barbės servizo ir laimingai įsimylėjo.


Istorijos moralas : Nei plastinės operacijos, nei dietos, nei gražuolės karūna neatneš laimės, jei nebūsi savimi. Tie, kurie pamils tave vien dėl išorės, visada ras į ką tave pakeisti. Turėk drąsos mylėti save tokią, kokia esi.

- Akvilė


2 Komentarai