Sveikų pusryčių receptai



Subalansuoti pusryčiai = gera dienos pradžia
Rytais, kai tenka skubėti rengtis ir ruoštis į mokyklą, dažnai nelieka laiko normaliems pusryčiams - išlekiame pro duris tik atsikandę sumuštinio arba paskubomis sukramtę obuolį ir taip padarome sau meškos paslaugą. Dar blogesnis įprotis - rytais visiškai nieko nevalgyti, išgerti tik kavos ar arbatos. O juk pusryčiai turėtų būti pagrindinis dienos valgis ir aprūpinti kūną energija visai dienai, išjudinti medžiagų apykaitą. Klaidinga manyti, kad nevalgant pusryčių greičiau krinta svoris. Ryte pavalgius organizmas "pabudinamas" ir greičiau deginamos kalorijos visą dieną. Tyrimais įrodyta, kad pusryčius valgantys žmonės:
· būna darbingesni
· geriau koncentruoja dėmesį
· jų geresnė atmintis
· jų geresnė nuotaika dieną
· rečiau būna nutukę
Taigi šįkart pasidalinsiu savo mėgstamiausiais pusryčių receptais. Jie yra gana paprasti,todėl atsikėlusi 15 minučių anksčiau laisvai spėsi juos pasigaminti ir nereikės skubėti nei gaminant, nei valgant.

Prancūziškas skrebutis

Tau prireiks:

  • Cinamono ir vanilinio cukraus (pagal skonį)
  • Pieno (1 šaukštas)
  • 1 kiaušinio
  • Sumuštinių duonos (tiek riekelių, kiek norisis)
Įjunk viryklę vidutiniu galingumu, ir, įpylusi šiek tiek aliejaus uždėk keptuvę, kad įkaistų.Labai svarbu yra surasti optimalią temperatūrą ir neperkepti, geriau jau pakepti šiek tiek ilgiau ant mažesnės ugnies.
Taigi, visus ingredientus suplakite (na, gal išskyrus batoną) tol, kol iš kiaušinio liks vientisa masė. Ant įkaitintos keptuvės užmeskite gabalėlį sviesto, pamerkite batono gabalėlius į dubenelį su išplaktu turiniu.Batonas turėtų būti šlapias, bet ne permirkęs. Tada dedam į keptuvę ir kepam, kol apskrus. Nepamiršk apversti!
Iškeptą skrebutį galima pagardinti medumi, uogiene, cukraus pudra.


Blynai

Blynai visada buvo populiariausias pusryčių valgis visame pasaulyje. Jų receptų yra daug ir įvairių, paieškojus galima rasti internete, bet šis receptas yra mano mėgstamiausias - blynai gaunasi minkšti ir lengvi.

Tau reikės:
  • 250 gramų miltų
  • 1 šaukštelio sodos
  • žiupsnelio druskos
  • 2šaukštų cukraus
  • 100ml pieno
  • 100ml kefyro
  • 2 kiaušinių
  • 1/4 stiklinės aliejaus

Viename dubenyje sumaišyk visus skystus ingridientus (kiaušinius, pieną kefyrą, aliejų), kitame sausus (miltus,sodą, druską, cukrų). tada viską supilk į bendrą dubenį ir gerai išmaišyk, kad neliktų gumulėlių.

Šių blynų ypatybė ta, kad juos reikia kepti ant sausos keptuvės t.y. be aliejaus ar riebalų. Kepk ant mažos ugnies, apversdama. Skanaus :)


Avižinė košė su vaisiais

Labai sveikas ir lengvas valgis, idealiai tinkantis pusryčiams

Tau prireiks:

• 5 šaukštų avižinių dribsnių
• pusės banano
• mėgstamų džiovintų vaisių arba razinų
• pusė obuolio
• šaukštas medaus
• stiklinė pieno

Užvirk puode vandenį, supilk pieną, suberk razinas ir supjaustytus džiovintus vaisius, griežinėliais supjaustytą bananą ir kubeliais susmulkintą obuolį, įdėk medų, truputį sviesto,įberk žiupsnelį druskos ir galiausiai avižinius dribsnius. Virk ant mažos ugnies pastoviai maišant 5 minutes.Skanaus!


-Akvilė

9 Komentarai

  1. Straipsnis man patiko :)
    Bet aš nebūčiau aš, jei prie nieko neprikibčiau :D
    Būtų malonu, kad pradėjusi rašyti straipsnį pirmiausia pasisveikintum. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. ak,teisingai, senokai rašiau blog'e , tai buvau visai pamiršusi, kad sveikintis reikia :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nemanau, kad tai labai svarbu :D Čia tik aš tepastebėjau :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nejau daugiau nė vieno straipsnio ir nebus? :(

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anonime, jei nori gerų straipsnių - teks palaukt, kadangi kokybė nepriklauso nuo kiekybės. :)

    AtsakytiPanaikinti