Blogosios charakterio savybės ir kaip jas įveikti


Sveiki!

Šiandien rašysiu šia tema, nes manau kiekvienas iš mūsų turime blogų savybių, pas vienus jos ryškesnės, pas kitus jos silpnesnės, tačiau niekas negimė tobulas (Nors kai kurie tvirtai tiki tokie esantys :D). Siekiant tapti geresniu žmogumi, reikia išmokti užgožti savo ydas. Aprašiau keletą blogųjų žmogaus charakterio savybių, ir kaip jas įveikti.

Tingumas

Tingumas kartais apima mus visus - kai tiesiog nėra valios mokytis ar daryti namų ruošos darbus, padėti tėvams. Tačiau tingumas yda tampa tada, kai dėl jo imame apsileisti, nevykdyti būtinų užduočių ar planų. Apsižvalgyk, jeigu tavo kambarys netvarkingas, gelės džiūsta nelaistomos, o virtuvėje stirta neplautų indų, galbūt ir tave užvaldžiusi ši blogybė?Kaip tingumą paversti darbštumu?
Niekada neatidėliok to, kas neišvengiama. Jeigu reikia atlikti kokį nors nemalonų darbą, pvz. išplauti indus, nemanyk, kad vėliau tai daryti norėsis labiau. Kuo greičiau tai padarysi, tuo daugiau bus laisvo laiko.Nesistenk surasti sau pasiteisinimų - "Kam tvarkytis kambarį dabar, jeigu mama grįš vakare?" - Jeigu pasakysi sau tokią frazę, greičiausiai viskas baigsis tuo, kad nieko nedarysi tol, kol neišgirsi mamos rakinant duris. Atmink,kad savęs neapgausi, atsikratyti šios savybės pavyks išugdžius tvirtą valią.



Drovumas

Dažniausiai tampame drovūs, kai bijome pasakyti ar padaryti ką nors ne taip, arba kai trūksta pasitikėjimo savimi. Drovumas tampa problema, kai tai trukdo tau bendrauti, susipažinti su naujais žmonėmis, ar kalbėti prieš klasę.
Kaip drovumą paversti drąsa?
Stenkis į gyvenimą žiūrėti paprasčiau - išmok pasijuokti iš savęs. Na ir kas, kad tavo balsas dreba ar pamiršai žodžius būdama ant scenos? Na ir kas kad pasakei nesąmonę prieš patinkantį vaikiną? Neverta dėl to sukti galvos. Veikiausiai po savaitės tu būsi vienintelis žmogus prisimenantis tą nesėkmę. Ugdyk pasitikėjimą savimi, plačiau apie tai rašiau straipsnyje "Kaip pamilti save ".


Impulsyvumas

Perdėtai impulsyvūs žmonės dar vadinami "degtukais". Jie labai greitai supyksta, o išlieję pyktį tuoj pat nurimsta. Tai pat jie labai greitai, neapgalvoję priima spręndimus, dėl kurių vėliau kartais tenka gailėtis.
Kaip atsikratyti šios savybės?
Tikriausiai žinai patarlę "Devynis kartus atmatuok, dešimtą kirpk".Vadovaukis ja, ir galbūt pavyks išvengti skubotų spręndimų, kurie gali turėti skaudžias pasekmes. jeigu supyksti ant ko nors, prieš tai pagalvok, ar verta dėl to gadinti nervus?


Valdingumas

Valdingumas iš dalies yra gera savybė, bet kartais ji atsiskleidžia ne ten kur reikia. Valdingi žmonės dažniausiai per daug gerai apie save galvoja, mano, kad yra geresni, protingesni už kitus, todėl turi teisę vadovauti ir nurodinėti.
Kaip nebūti tokiai valdingai?
Suprask, kad negali kontroliuoti žmonių gyvenimo. Kiekvienas turi pasirinkimo laisvę ir tu negali užrausti jam daryti tai, ko jis nori. Jeigu nori kam nors patarti,venk šiurkščių frazių kaip "tu nemoki, duok, aš tai padarysiu", geriau sakyk " Gal būtų geriau jeigu darytum kitaip? Leisk, parodysiu".







Pasipūtimas

Nieko blogo nėra karts nuo karto pasigirti savo pasiekimais, tačiau žmogui, aukštinančiam ir keliančiam save virš kitų, greitai gali būti priklijuota "Pasipūtėlio" etiketė. Ši savybė nuo savigarbos skiriasi tuo, kad žmogus menkina kitus, mano kad geriausias, ir nemėgsta, kai kiti mato jo nesėkmes. Kaip "nusileisti ant žemės"?Nemenkink kitų. Kiekvienas daro klaidų, juk tai neišvengiamas dalykas mūsų gyvenime. Išmok pasidžiaugti kitų žmonių pasiekimais, jeigu susikoncentruosi į save, gali greitai pasijusti vieniša.


Tiek šiam vėliam vakarui- aprašiau tik keletą charakterio ydų, nors jų žinoma yra ir daugiau. Linkiu, kad jūsų gerosios savybės užgožtų blogąsias :)

Labanakt, Akvilė.

* Komentuok šį pranešimą ir gauk 1 tašką! Rink taškus, tapk aktyviausiu mėnesio skaitytoju ir laimėk nemokamą sąskaitos papildymą! Daugiau informacijos ČIA .

13 Komentarai

  1. Puikus straipsnis, priverčia susimąstyti apie save ir kitus!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Begalo patiko, puikus straipsnis. Priverte susimastyti. Esu tingine is prigimties bet atradau dalele saves ir kitur, todel nustebau truputi:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man taip pat, labai patiko. Šaunuolė! :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ir vėl atskleidei save kaip nepaprastai darbščią, tvarkingą rašytoją. :) Tu perkandai mane, Akvile. Turiu omenyje, tu supratai, ko aš noriu iš rašytojų. Straipsnio tvarkingumo. Tvarkingumas dažnai gali būti optine apgaule ir bjauriausią straipsnį pasaulyje paversti bent jau perskaitomu...

    Gerai pasirinkta tema ir šauniai išpildyta. :) Ką daugiau ir bepridursi. Šaunuolė.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Man patiko :) Daugiau tokių straipsnių!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai patiko, privertė susimąstyti, o taip pat pakeisti dave į gerąją pusę :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Nerealus straipnis. Ir pritaikytas būtent man, 10000%
    Žinai, viskas, man vieno straipsnio pakako: Būsi mano mėgstamiausia rašytoja, jau dabar tai matau: rašymo stilius puikus, temos pasirinkimas puikus, išdėstymas puikus, gramatika puiki, rašai įdomiai, nepilstai iš tuščio į kiaurą, žodžiu - puikiai, taip ir toliau! Spaudžiu visus tris mygtukus, esančius apačioje. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ačiū Gintarija, neįsivaizduoji kaip paglostei širdį :) Stengsiuosi pateisinti tavo lūkesčius :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Manau, jog tai labaaaai vertingas straipsnis !!!

    AtsakytiPanaikinti