Interviu su birželio mėnesio rašytoja Ieva : '' Rašyti TD planuoju dar tikrai labai ilgai''


Labas rytas, miegaliai!
Sakiau, kad šiandien tikriausiai neparašysiu, bet visgi perkopiau per save ir šį pirmadienį noriu jums parodyti interviu. Taip, interviu. Vakar vakare labai smagiai pasikalbėjome su TD rašytoja Ieva, kuri visą birželį rodė puikų pavyzdį kitoms ir mėnesio pabaigoje buvo išrinkta birželio mėnesio rašytoja. :) Ieva jau užsitarnavo skaitytojų pagarbą savo įdomiais straipsniais ir didžiu talentu. Aš taip pat visiškai ja pasitikiu ir didžiuojuosi, jog tokią merginą turiu savo komandoje. :) Kviečiu didžiuotis ir jus - šiandien ta diena, kuomet galite plačiau susipažinti su Ieva. :) Tad pasiruošiam ir skaitom!

Labas, Ieva! Laabai nuoširdžiai tave sveikinu tapus birželio mėnesio rašytoja ir noriu padėkoti už tokį puikų darbą! :)
Labas! Noriu padėkoti visiems kas už mane balsavo, taip pat tau, Vilija, kad suteikei man šansą rašyti šiame nuostabiame puslapyje. :)

Koks jausmas yra būti geriausia? :) Ar tai kažkiek stumia į priekį, ar atvirkščiai - leidžia atsipalaiduoti?
Šis ,mėnesio rašytojos titulas, prideda daug atsakomybės, nes norisi pateisinti savo vardą, skaitytojų lūkesčius. Jausmas labai puikus, kai žinai, kad kitiems patinka ką tu darai. :)

Ar tavo laisvalaikiui lieka laiko? :) ką labiausiai mėgsti veikti tuomet, kai nerašai į TD? :>
Lieka laiko ir laisvalaikiui.:) Na, labiausiai mėgtu susitikti su draugais, iš jų taip semiuosi idėjų temoms. Labai mėgstu klausytis muzikos, žiūrėti filmus. Seniau laisvalaikiu truputį piešdavau, bet dabar mečiau šį užsiėmimą. Kaip kažkada sakiau laisvalaikio neplanuoju, todėl kas šauna į galvą tą ir darau. :)

O kaip tavo vasaros atostogos? Nors ir esi spontaniškas žmogus, kokios pagal tave turėtų būti tobulos vasaros atostogos? :)
Atostogos einasi puikiai. Maždaug prieš dvi valandas grįžau iš Klaipėdos! Mano tobulos atostogos būtų kur nors kur šilta. Manau, svarbiausia atostogose gera kompanija, nes jeigu vieta ne pati geriausia, kompanionai vis tiek praskaidrins nuotaiką. Tobuloms atostogoms man daug nereikia, tik šilumos ir brangių žmonių. :)

Jeigu sutiktum stebuklingą atostogų fėją su burtų lazdele... kokio noro šiuo metu paprašytum?
Šimtu procentų esu tikra, kad prašyčiau pabūti su mylimu žmogumi! Šiuo metu to negaliu padaryti, todėl prašyčiau, kad bent trumpai galėčiau pabūti su juo. :)

Esi draugiška mergina ir su visais nuoširdžiai bendrauji. Koks žmogus turėtų būti, jog su juo nesileistum į kalbas, nes tiesiog... negalėtum jo pakęsti?
Bendrauju su visais žmonėmis, bet iš tiesų yra keli žmonės, kurių labai nemėgstu. Tas žmogus turėtų būti įžulus, nepaisantis kitų nuomonės ir savanaudis. Labai nemėgstu melagių, geriau sakyti tiesą kokia ji yra, nes nuo melo realybė nepagėrės. :)

Pati esi labiau taikus ar kovojantis žmogus?
Žiūrint kokia situacija! Visada kovoju dėl dalykų, kurių trokštu, stengiuosi juos gauti. Bet visokius nereikšmingus ginčus bandau išspręsti taikiai, nes nemėgstu pykčių. Savo nuomonę bandau įrodyti ne kaip kovotoja ar taikioji, bet tiesiog pateikiu argumentus. :)

Ar galėtum rašymą pavadinti savo draugu? :)
O taip! Myliu rašymą. Rašant straipsnius, ieškodama informacijos pati sužinau tokių dalykų, kurių prieš tai nežinojau! Dažnai parašyti straipsnį užtrunka tikrai ilgą laiką, todėl neįmanoma 'nesusidraugauti' su rašymu. :)

Tai kaip gi tu susipažinai su tuo rašymu? :)
O visa mūsų 'pažintis' prasidėjo dar kai buvau maža. Pirmiausia rašydavau eilėraščius, netgi buvau pasidariusi knygutę. :D Vėliau sekė visokios istorijos, jos pavykdavo truputį geriau, turėjau nemažai skaitytojų, bet nebetęsiau to. Tada prasidėjo internetinių dienorašyčių manija. Jų turėjau net kelis, nes kaip vienas nusibosdavo rašydavau kitą. Dar dabar smagu perskaityti savo mintis kai buvau jaunesnė. :)

Kaip tavo gyvenime atsirado Teenage Dreams?
Teenage Dreams pamačiau viename facebook puslapyje ir apsilankiau jame. Paskaičiau kitų merginų straipsnius, vėliau kitą dieną vėl apsilankau TD ir nuo tos dienos jame lankausi kasdien. Prisimenu labai laukiau rašytojų antrankos, bet tuo pačiu nemaniau, kad pakliūsiu .Nusiuntusi straipsnį vis nerimavau, kad nepateksiu, bet patekusi labai apsidžiaugiau.

Rašytojų sąraše esi jau mėnesį ir aš labai tikiuosi, jog nepaliksi mūsų dar ilgai... O ką galvoji tu? Kiek laiko tavo planuose yra TD?
Rašyti TD planuoju dar tikrai labai ilgai. Bandysiu tapti senbuve. :D Iš tiesų labai gaila, kad Teenage Dreams palieka rašytojos, turinčios didelį potencialą, tikiuosi jos jį išnaudos, nes iškalbos meną turi ne visi. :)

Kokia, pagal tave, turėtų būti rašytoja, jog sudomintų aplinkinius?
Rašytoja turi pasirinkti įdomias, aktualias temas.Ji turi mokėti išdėstyti savo mintis, pateikti skaitytojui viską, kad skaitant jis neatkreiptų dėmesio į dėstymą. Manau geriausi straipsniai yra tokie, kurios skaitant negalvoji apie pašalinius dalykus, straipsnis turi būti rašytas viena tema ir jame negali būti dalykų, nesusijusių su pagrindine mintimi. Taip pat rašytoja turi mokėti gramatiką. Niekas nenori skaityti straipsnių be lietuviškų raidžių, be skyrybos ženklų ir t.t.

Ką pasiūlytum visoms, kurios nori išmokti rašyti, galbūt prisijungti prie TD komandos ir netgi tapti mėnesio rašytojomis, visai kaip tu? :)
Siūlau rašyti kuo daugiau, nebūtina savo juodraščius kur nors skelbti, tiesiog reikia praktikuotis. Taip pat labai padeda knygų skaitymas. Prisimenu kiek aš daug skaitydavau, nuo to labai pagerėjo mano gramatika, minčių dėstymas. Žurnalų skaitymas irgi gera priemonė, norint išmokti pateikti skaitytojui viską gražiai, estetiškai.

Kaip manai, ko Teenage Dreams blog'e trūksta labiausiai ir kaip tai būtų galima pakeisti?
Mano galva TD trūksta daugiau konkursų, bet tikiu, kad liepos mėnesio rašytojos jų suorganizuos pakankamai. Nelabai mėgstu straipsnius apie madą, todėl siūlyčiau vienai rašytojai sukurti rubriką 'Mada' ir joje rašyti. :) TD yra dar jaunas puslapis, todėl manau, kad su laiku jis tik gerės ir trūkumų mažės.

Tavo palinkėjimai visiems, kurie skaitė šį interviu - tiek skaitytojams, tiek rašytojoms. :)
Rašytojoms linkiu gerų idėjų, o skaitytojams - gerų straipsnių. Taip pat visiems linkiu puikių, smagių atostogų. Puikiai pailsėkit ir nepamirškit TD! :)

Ačiū tau už nuoširdų interviu, sėkmės tau ir dar kartą dėkoju, kad esi puikus pavyzdys savo kolegėms!
Dėjoju už šiuos žodžius, jie man reiškia tikrai daug ! :)


O dabar kviečiu komentaruose pasidalinti savo įspūdžiais! Ką manote apie interviu, kokią nuomonę susidarėte apie Ievą iš jos birželio mėnesio darbo ir ar pagal jus ji verta šio titulo? :)

Linksmo pirmadienio!
Vilija.

* Komentuok šį pranešimą ir gauk 1 tašką! Rink taškus, tapk aktyviausiu mėnesio skaitytoju ir laimėk nemokamą sąskaitos papildymą! Daugiau informacijos ČIA .

11 Komentarai

  1. Patinka man Ieva kaip rašytoja ir šiaip faina atrodo.:) o interviu taip pat labai patiko! Turi talentą, Vilija.:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai įdomus interviu, ''įsisiurbiau'' į jį ir perskaičiau labai susidomėjusi. Sėkmės kūryboje, merginos! :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ligita - abi tariam ačiū! :)

    Aušrine - malonu. :) Tariu ačiū nuo visų! :>

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tikrai labai geras interviu. Ir Ieva pasirodė šiltas ir įdomus žmogus :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Iš šito interviu supratau, kad Ieva yra labai mielas ir draugiškas žmogutis. Manau ji verta šio Titulo. Ieva, šaunuolė! :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai įdomus interviu, taip pat labai geri klausimai, kurių dėka sužinojau daugiau apie šią puikią rašytoją :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Pritariu labai dėl knygų skaitymo. Pradinėje dieną naktį skaitydavau. Dėl to pagerėjo mano gramatika, jau tada rašiniai ir diktantai būdavo vieni iš geriausių klasėje, nes lengvai dėstydavau mintis, mažai klaidų darydavau. VĖliau meiau skaitymą, atsirado įdomesnės veiklos, bet šiemet vėl grįžau, nes apsiskaitęs žmogus turiu daugiau minčių, būna labiau išsilavinęs, to ypač reikia egzaminams, kurie manęs ir laukia ateinančiais metais. Žodžiu, tiesiog siūlau skaityti knygas, vėliau tikrai nepasigailėsit, atvirkščiai, pamatysit poveikį :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai geras interviu, be to sveikinu Ievą laimėjus :) Pasirodysiu kaip balta varna, bet dėl knygų skaitymo nelabai pritariu... Net nepamenu kada paskutinį kartą skaičiau knygą, bet dešimtos klasės lietuvių kalbos egzaminus išlaikiau devynetui, be to manau, kad ir šiaip rašyti man sekasi visai neblogai...:D

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ieva, pasirodei labai draugiškas, šiltas, kūrybingas bei išsimokslinęs žmogutis! Pritariu tau ir kitoms, kurios už knygų skaitymą, nes tai tikrai praverčia rašant! Knygų dėka, lietuvių kalba man vienas iš lengviausių dalykų. :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Bet Ieva taip tiksliai isdesto savo mintis lyg butu parasyta vadovelyje :DD Manau, jog ji busima menininke :) Interviu laaabai patiko - tikiuosi ju pamatyti kuo daugiau !!

    AtsakytiPanaikinti
  11. Hmm is anyone else experiencing problems with the pictures on this blog loading?

    I'm trying to figure out if its a problem on my end or if it's the blog.
    Any suggestions would be greatly appreciated.


    Visit my homepage - arion

    AtsakytiPanaikinti