Kaip "atgaivinti" kambarį.





Bent jau man vasara yra toks metas, kai norisi kažko naujo. Kadangi nuosavas kambarys yra turbūt dažniausiai lankoma vieta, norisi kad jis mums pačioms patiktų, kad juose jaustumėmės jaukiai. Taigi, su pirmu savo straipsniu noriu pateikti keletą patarimų, kaip bent truputį atšviežinti savo, galbūt jau nusibodusį kambarį, visai paprastomis detalėmis. 

  • Gėlės. Ypač dabar, vasarą, kai daug kas aplink vis dar žydi, tai yra tikrai puikus būdas įnešti į savo kambarį kiek gyvybės. Gėlė iš mamos sodo, žydinčio krūmo šakelė, ar puokštė smulkių laukinių gėlių - visiškai nesvarbu ką pasirinksi. Tačiau prisimink: kuo daugiau spalvų - tuo gražiau! 


  •  Knygos, žurnalai.
Asmeniškai man knygos yra vienas iš tų dalykų, kurie puošią kambarį. Tad jei mėgsti skaityti, ir esi prikaupusi nemažai knygų nelaikyk jų spintos glūdumoje, ar kur kitur, kur jos nelabai matomos. Pasitelk savo fantaziją ir kartu panaudok jas kaip puikią dekoraciją!


       


  • Sapnų gaudyklės. Sapnų gaudyklės suteikia aplinkai jaukumo, šiltumo. Juo geriau jei jų yra kelios, tačiau skirtingų spalvų. Jei neturi sąlygų sapnų gaudyklei nusipirkti (nerandi ar pan.), griebk į rankas "Ji" žurnalą (06 25 - 07 01). Gale rasi instrukciją kaip ją pasidaryti pačiai!  Ir tiesiog savo kambaryje susirask kampelį, kuriame gaudyklė tavo akiai atrodys geriausiai. 
























  • Nuotraukos. Nesvarbu kaip: rėmeliuose, lentynoje, ant stalo, ant sienos, tačiau bet kokiu atveju atrodo puikiai ir primena gražiausias gyvenimo akimirkas. Kambarį puošiant nuotraukomis siūlyčiau vadovautis taisykle: kuo daugiau - tuo geriau, nes pavienės nuotraukos atrodo blankiai, ir todėl iš jų, kaip iš dekoracijos - mažai naudos.












  •  Diskai. Nori pakeisti savo kambario sieną? Paieškok - galbūt
    turi užsilikusių senų, nenaudojamų diskų, ir apklijuok sieną jais. Žinoma, jei tam neprieštarauja tėvai. Diskus gali išmėtyti po visą sieną, arba pasirinkti vieną sienos atkarpą ir kaip nors juos išdėlioti. Atrodo tikrai šauniai!

                                  
                                      (taip anksčiau atrodė mano kambario siena)

  • Mieli niekučiaiĮvairių spalvų dėžutės, galbūt kvepalų ar kitokie buteliukai, mieli maži žaisliukai, linksmos statulėlės ir panašios detalės. Galbūt paskaičius atrodo vaikiška, tačiau tai tikrai pagyvina aplinką. Paskirk tokiems dalykams vieną vietą. Kuo smulkmenų daugiau - tuo geresnis vaizdas. :)
Prie šio punkto noriu pabrėžti dekoruotus stiklainius, nes jie šiame tarpe labai tinka. Jie tikrai atrodo mielai, ir puikiai papuošia kambarį. Tačiau gali juos panaudoti ir įdomiau. Tarkim ant spalvotų lapelių surašyti savo didžiausius norus, susukti ir laikyti ten.




  • Pagalvėlės. Puikus būdas pagyvinti lovos erdvei. Vėl gi, kuo jų daugiau ir kuo įvairesnės spalvos - tuo gražiau atrodo. Taip pat geras variantas yra pagalvėlės su užrašais. Jei manai, kad toks grožis per brangus, apsilankyk kuistukuose (labdarynuose) - manau ir ten rasi gražių pagalvėlių vos po kelis litus.



     
Šiam kartui tiek. Tikiuosi skaitydamos radote gerų minčių ir pritaikysite jas sau.
Tik nepamirškite vieno dalyko: įjunkite fantaziją. Tik jos dėka gimsta geriausios idėjos.

Iki kito karto.
Laima. :*

 * Komentuok šį pranešimą ir gauk 1 tašką! Rink taškus, tapk aktyviausiu mėnesio skaitytoju ir laimėk nemokamą sąskaitos papildymą! Daugiau informacijos ČIA .

15 Komentarai

  1. Tikrai puikios idėjos! Vą, tą su diskais tikrai pasinaudosiu. :DD
    Šaunus straipsnis! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Straipsnis labai patiko, nes dauguma dalykų tikrai gali panaudoti ir tos, kurios neturi daug pinigų, nes iš ties idėjas labai lengva įgyvendinti! taip ir toliau, laukiam naujų straipsnių :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Trumpai ir aiškiai :)* Patiko šis straipsniukas. Ir tos nuotraukos tokios akį traukiančios ir mielai atrodančios.♥ Šaunu taip ir toliau!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man patiko idėja su nuotraukomis :) Gaila, bet neturiu savo kambario, o nuotraukų ant sienų man tikrai niekas neleis klijuoti :( Bet tikrai labai geras straipsnis :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Patiko straipsnis, bet pati nemėgstu apkrauti kambario įvairiomis smulkmenomis. Man patinka, kai būna daug erdvės ir tik kelios stambesnės dekoracijos (Paveikslas, gėlė ir pan.), nes suvenyrai dažniausiai tik kaupia dulkes lentynose :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Siaubas - po sio straipsnio taip pasiilgau savo kambario :DD

    AtsakytiPanaikinti
  7. Danguole, dėkui. Tikiuosi patiks. :)

    Aušrine, malonu, kad patiko. :) Tokia ir buvo straipsnio mintis: pateikti idėjų kurios būtų geros, bet neverstų piniginės atrodyti kaip po geros dietos. :)

    Vesta, džiaugiuosi, kad patiko. Aš neįsivaizduoju kaip dabar turėčiau išgyventi be nuosavos erdvės. :D

    Akvile, tai žinoma, kiekvienas su savais įnoriais. :) bet vistiek smagu, kad patiko! :D

    Kawaii Gone Loca , va, kažkam ir nostalgiją sukėliau. :D

    Agne, malonu girdėt. :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai šaunus straipsnis :)
    Ir tema gerai pasirinkta, tokia neeilinė, bet naudinga :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Šis tavo straipsnis man labai patiko!!! Tikrai, netgi nusikopijuosiu ir išsisaugosiu savo atmintinėje, kad galėčiau laisvo laiko turint pritaikyt šias idėjas savo kambaryje. Dėkui už puikius patarimus!

    AtsakytiPanaikinti
  10. Labai geri patarimai :) Senai jau norėjau klijuoti ant sienų nuotraukas, bet vis delsdavau... O dabar kai davei daugiau patarimų... Reikės jais pasinaudoti! Ačiū tau! :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sveikinu, puikus straipsnis, o ne šiaip pasapaliojimai, kuriuos teko išvysti kai kurių kitų rašytojų straipsniuose. Išdėstymas puikus, patrauklus straipsnis ;P Spaudžiu visus tris mygtukus, esančius apačioje, sėkmės tau, lauksiu kitų straipsnių. :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Egle, dėkui. :)

    Viktorija, čia man didžiulis pliusas jau. :D :))

    EveLyn , sėkmės naudojant. :))

    Gintarija, dėkui už gražius žodžius. :))

    AtsakytiPanaikinti
  13. Idejos puikios, gaila, kad as visada uzsimanau visko iskarto ir mano kambarys tampa pergrustas nuo visko kas cia yra parasyta ir net daugiau :D
    Beja straipsnis patiko;)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Ana, kas per daug tas nesveika. :D
    Malonu girdėt. :)

    AtsakytiPanaikinti