Kaip susitaikyti su drauge arba ''Tiesiu pagalbos ranką nr.3 ''

Labas rytas, draugai!
Kaip miegojote? Ar esate pilni jėgų antradienį praleisti nepakartojamai? :) Aš - taip, bet prieš tai labai noriu parašyti jums, todėl nieko nelaukusi atsidariau savo paštą, kuris sulaukė gana daug laiškų iš jūsų. :) Labai ačiū jums, merginos, kad prašote mūsų pagalbos ir stengiatės ieškoti atsakymų! Šiandieną padėsime vienai merginai, kurią kankina klausimas man gana artima bėda. TD skaitytoja atsiuntė štai tokį laišką :

Sveikutė. Skaitau blog'ą teenage dreams, pamačiau rubriką "Tiesiu pagalbos ranką". Na, turiu problemą. Buvo stovykla, aš kalbėjau su drauge, ir truputį "sustūmiau" ant kitos draugės, nes ji iš ties buvo to verta. Buvo pasikeitusi į blogąją pusę, taip pat žinau, kad ji ne kartą man melavo ir taip pat apkalbinėjo. Ta draugė, kuriai sakiau tuos "stumimus" viską išpasakojo tai, ant kurios stūmiau. Norėčiau atsiprašyti, tik nežinau, kaip. Į sms neatrašo, skambučius nekelia. Draugės siųlo nueiti į namus, bet to daryti tikrai nenoriu. :(

Šiame straipsnyje rasite mano patarimų, kuriais tokiose situacijose vadovaujuosi aš. Jeigu ir tau sunku susitaikyti su draugėmis, skaityk žemiau. :) Šiandien ir bandysime atsakyti į svarbiausią klausimą - kaip susitaikyti su drauge?

Paauglių draugystės labai dažnai būna trapios ir... netikros? Mergaitės pykstasi dėl įvairių dalykų - drabužių, vaikinų, dėmesio, galbūt šlovės... Bet visais atvejais reikia ieškoti komprosimo. Ir nesvarbu, jog manai, kad esi nekalta ir draugė turėtų atsiprašyti pirma... Dažniausiai atsiprašo tas, kuriam santykiai yra svarbesni. Jeigu nenori prarasti draugės, siūlau tau keletą būdų, kaip galėtum atsiprašyti draugės.

Laiškas. Ar esate gavę tikrą laišką? Ne elektroninį, ne per 'facebook'ą, o tikrą... Parašytą ant balto popieriaus lapo. Ir visai nesvarbu, ar tas laiškas parašytas gražiu raštu, ar nukreivinta... Tokie laiškai dažniausiai būna labai nuoširdūs ir aš manau, jog tai yra viena iš geriausių galimybių susitaikyti su drauge, jeigu ji nekelia ragelio ar neatsako į žinutes. Įdėk laišką į jos pašto dėžutę, palik prie durų arba paprašyk draugės, kad perduotų. Gavusi laišką tavo draugė tikrai nuoširdžiai nustebs ir tikriausiai supras, jog pyktis neverta.

Pokalbis. Nereikia galvoti, jog viskas išsispręs labai lengvai ir nereiks pastangų. Atvirkščiai - dažniausiai prie taikos priveda šiltas, nuoširdus pokalbis, kuomet abi pusės (arba viena) paaiškina situaciją... Prieš keletą savaičių ant manęs buvo supykusi mano draugė. Aš nieko nelaukusi nuėjau pas ją ir paprašiau, jog išklausytų mane. Nepatikėsit - prakalbėjom gal valandą ir išsiskyrėm su šypsena veide. Todėl ramia širdimi siūlau susiorganizuoti aplinkybes ir pakalbėti su drauge akis į akį...

Pyragas. Moki gaminti? Kaip tik ieškai veiklos laisvalaikiui? Kodėl tau neišmokus naujo pyrago recepto ir neiškepus šio skanėsto draugei? Tavo draugė tikrai apsidžiaugs tokia staigmena, o jeigu prie pyrago dar paliktum lapelį su nuoširdžiu žodžiu 'Atsiprašau'... Manau skanėstą valgytų nebe ji viena, o abi kartu. Žinoma, jau susitaikę. :)

Filmukas. Jeigu tavo draugė yra nematerialus žmogus, jos širdelę tikrai suminkštinsi padarydama jai staigmeną, sakykim, trunkančią tiek, kiek trunka jos mėgstamiausia daina. Kompiuteryje susirask programą 'Windows Movie Maker' ir sukurk draugei filmuką! Išrink jūsų draugystę primenančią dainą, sudėk daug jūsų nuotraukų, parašyk gražius žodžius... Filmuką įrašyk į kompaktą ir aprišk kaspinu. Neabejoju, jog draugė apsidžiaugs ir amžinai saugos jūsų draugystės mini istoriją.

Kiti draugai. Kartais, rodosi, situacija yra kritiška ir niekas jos išgelbėti nebegali. Jeigu manai, jog išbandei visus būdus - kodėl tau nepasitelkus kitų draugų pagalbos ir nesusigrąžinus draugės kartu su jais? Galbūt tavo draugai bendrauja su tavo drauge ir galėtų su ja pakalbėti? Papasakoti, kaip tau jos trūksta ir kaip dėl jos stengiesi. Galbūt jei net gi suorganizuotų tau susitikimą su uždarąja drauge?

NEPAMIRŠK

Visos problemos kažkada išsisprendžia. Nesvarbu, šiandien ar rytoj, bet viskas bus gerai. Nenuleiskit rankų anksčiau laiko ir kovokit dėl savo draugystės! Dėl draugų, dėl tų, kuriuos mylite... Dėl tų, su kuriais galite būti savimi. Kalbėkitės, bandykite, nes nieko neprarasite! šiais laikais labai sunku rasti tikrų draugų, todėl jei tokį turi - nepaleisk. Kad ir dėl ko susipykot, susiginčijot - nepaleisk. Ir bandyk grąžinti draugystę. Nesvarbu kokiais būdais - ar šiais, kuriuos pasiūliau aš, ar savo sugalvotais... Tikrų draugų nenusipirksite. Jų draugystės - irgi. Bet jų pagarbą galite gauti.


Kiekvienai mums per dieną kyla tūkstančiai klausimų. Vieni jų - lengvi, kiti - sunkiai išsprendžiami. Jeigu ir tu turi tokį klausimą, į kurį nerandi atsakymo - rašyk mums ir tavo bėdą išspręsime kartu su TD. Jeigu nežinai, kaip išprašyti tėvų leidimo miegoti pas draugus, kaip pasipuošti pirmajam pasimatymui arba nerandi atsakymų į kažkokią konkrečią situaciją - siųsk mums savo bėdą el.paštu wilyte911@gmail.com . Į kiekvieną gautą klausimą bus atsakyta straipsnio pavidalu. Nekentėk viena - pasidalinus bėda su kitais ji tampa lengvesnė!

O kaip jūs taikotės su savo draugais?

Geros dienos,
Vilija.


* Komentuok šį pranešimą ir gauk 1 tašką! Atsiųsk savo bėdą man į gmail'ą (prirašyk savo komentatoriaus vardą) ir gauk 3 taškus! Rink taškus, tapk aktyviausiu mėnesio skaitytoju ir laimėk nemokamą sąskaitos papildymą! Daugiau informacijos ČIA .

10 Komentarai

  1. Labai patiko patarimai, jei kada susipyksiu, reikės pasinaudoti :)Esu žmogus, kuris negali pykti ilgai ir iš kart atleidžia, tad dažniausiai būna taip, kad su drauge, jau tą pačią dieną sėdime lauke ir juokiamės iš mūsų bereikšmių kivirčų :D Labai tau Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš dažniausiai tiesiog prieinu prie jos ir atsiprašau. Apkabinu, pasakau, kad buvau neteisi (nors ir kartais mano draugė būna neteisi, bet nusileidžiu... :D ) ir susitaikom! Puikus straipsnis ;*

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai geri patarimai! :)
    Bet tikiuosi, kad man jų niekada neprireiks ^^

    AtsakytiPanaikinti
  4. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  5. puikus patarimai.:) manau daugeliui ju prireiks. nors ir retai pykstuos su draugais, bet juk buna, kad zmogus ne taip suprato tavo zodzius ir poto nebezinai kas buvo teisus, o kas ne.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Laaabai patiko patarimai :) Apie kai kuriuos netgi nebūčiau pagalvojusi ;DD Esant tokiai situacijai pravers :)) Su draugėm beveik nesipyktu. Bent stengiuos to išvengti. ;p O jei taip atsitinka, atleidimo prašau pokalbio forma :)))

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labaai geri ir naudingi patarimai. Atsimenu kaip mes su draugę dažnai pykdavomės, dėl menkiausių smulkmenų.. Bet greitai susitaikydavom. :)

    AtsakytiPanaikinti