Kodėl verta važiuoti į stovyklą užsienyje?

Sveikos! Taigi, seniai čia nerašiau, o priežastį manau žinot - buvau stovykloje Anglijoje. Žadėjau parašyti apie Angliją straipsnį, pamenat? Bet vis dėlto sugalvojau kitokią temą. Straipsnyje ir apžvelgsiu stovyklą, bet bendrai rašysiu apie stovyklas užsienyje.

Vasara beveik jau įpusėjusi, tad jeigu jau nesuplanavę kur nors vykti, tai tikriausiai nelabai kur išvyksit, bet tikiuosi šie patarimai jums padės kitais metais renkantis stovyklą jei į tokią žadėsite vykti:)

Stovykla Anglijoje

Ši stovykla buvo mano pirmoji užsienyje. Ankstesniais metais apsiribodavau Lietuva. Jau apie Vasarį - Kovą pradėjau ieškotis stovyklų. Apie užsienį nesvarsčiau. Bet pamačiau vieną dalyką - stovyklos užsienyje kai kur net pigesnės nei Lietuvoje! tad pradėjau domėtis užsieniu.... Ir suradau ANGLIJĄ!

Iki mūsų tikslo - Anglijos, keliavom dvi dienas autobusu. Tai tikrai vargino, bet buvo verta. Pravažiavom net 5 šalis, o pamatyt šias šalis tokias kaip Olandija ir Belgija tikrai norėjau.
Kėlėmės per vadinamąjį Euro tunelį (Prancūzija) iki Anglijos.

O kalbant apie pačią šalį, ji mane labai nustebino. Visų pirma - nerealiai gražūs vaizdai. Važiuojant autobusu autostradoje nenuobodu žiūrėti per langą, kaip Lietuvoje, o kaip tik atvirkščiai - yra kur akis paganyti. Anglijoje labai daug kalnų, kalvų kurie mane sužavėjo.



Pirmiausia važiavome į Oksfordą. Tai tikrai gražus miestas. Įkelsiu kelias nuotraukas, manau jas įdomiau žiūrėti:)

Aplankėm ir Chris Church koledžą kur buvo filmuotas Harry Potter.

Kitą dieną važiavom į mažą miestelį kalnuose vadinamą LYNTON.
Nerašyčiau apie šį mažą miestuką, jei jis nebūtų man palikęs tokio didelio įspūdžio. Ėjom maždaug kilometrą kalnų takeliu. Iš vienos pusės kalnas o iš kitos - skardis, o žemai - vandenynas. Mes tiesiog ėjome - bet vaizdai tikrai nepakartojami. Tiesiog ant uolų ganosi kalnų ožiukai, vandenynas skaidrus...


Kalnų ožiukas tiesiog ant uolos.






Taigi, mes aplankėme ir dar daugiau mažų miestelių, bet apie juos nerašysiu, nes nepaliko didelio įspūdžio. Buvom ir Londone - ten labai patiko, bet nelabai ką turiu papasakoti apie jį.

Tad ar verta važiuot į stovykla užsienyje? Kodėl? Pliusai - minusai?

Vienareikšmiškai sakau TAIP. Kodėl? Jei važiuoji į tolimesnę šalį autobusu - pamatai šiek tiek kitų šalių pravažiuodamas. Yra stovyklų į kurias vykstama lėktuvu - ne taip pavargsti, bet manau autobuse yra linksmiau.
PLIUSAI
Tokiose stovyklose nesunku susirasti daug draugų. Pas mus grupėje buvo apie 40 žmonių, jie buvo visi LABAI draugiški, linksmi, nuotaikingi... Tad puiki galimybė.
Pamatai kitos šalies, pabendrauji su gyventojais, gali susirast ir draugų užsieniečių, jei nebijai užkalbint.
Patobulini užsienio kalbą (pvz aš patobulinau anglų). Į kokią šalį vyksti - girdi, kalbi...
Patiri neišblėstamų įspūdžių. Jose niekada nebūna liūdna!

MINUSAI
Deja tokios stovyklos yra pakankamai brangios. Visokių yra, bet daugelis kainuoja virš 1000 Lt + sau reikia pasiimti. Bet jei nori pavyzdžiui kitais metais vykti į užsienį, pradėk taupyti jau dabar!:)

Matau begales pliusų ir minusą tik vieną - ne visų piniginės leidžia tokias sumas leisti. Bet, jei stengsies, taupysi, viskas yra įmanoma!
Tokia stovykla gali būti vienintelė per vasarą, o gal net per visą gyvenimą, bet jos nepamirši ilgai.

Taigi, man stovykla paliko didelių įspūdžių, planuoju ir kitais metais važiuoti į užsienį. Jeigu jums kyla kokių nors klausimų su stovykla, manim ar betkuo galit klausti drąsiai komentaruose:)
Taigi, lauksiu nuomonių,
IKI!:*


Komentuok šį pranešimą ir gauk 1 tašką! Rink taškus, tapk aktyviausiu mėnesio skaitytoju ir laimėk nemokamą sąskaitos papildymą! *



11 Komentarai

  1. Nežinau, sutapimas ar ne, bet aš irgi prieš porą dienų grįžau iš Anglijos, ir važiavau tuo pačiu keliu kaip tu :)) Patiko straipsnis :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kiek mokėjai už šią stovyklą? Ir kur apie ją galima sužinoti daugiau? :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Akvile - tu buvai šioje stovykloje?
    Gabyx2 - mokėjau daug:D zigzag.lt, ten visas stovyklų pasirinkimas:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sudomino :) O šiaip labaai gerai aprašei ;p

    AtsakytiPanaikinti
  5. LABAI PUIKUS STRAIPSNIS!!!!!!!!

    ŠAUNUOLĖ!!! :****
    Labai norėčiau į stovyklą užsienyje, be to, puikiai ir laisvai moku kalbėti angliškai, todėl man tikrai tokia tiktų. :)
    AČIŪ!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveika sugrįžus. :)

    Mano manymu, stovyklos užsienyje yra tikrai puiki 'praktika' ir laiko praleidimas, bet kažkodėl aš apsiriboju Lietuva... bent kol kas. :D

    Ačiū už straipsnį, man patiko. :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ačiū visoms, džiugu kad patiko:)

    AtsakytiPanaikinti