Lietuva! Lietuva! Lietuva!

Ohoooo, tai bent rungtynės vyko, paskutinėmis sekundėmis sėdėjau, drebėjau, slėpiausi po antklode, meldžiausi krepšinio dievams ir ko tik nedariau, kad tik Lietuvai pasisektų, jeigu aš taip jaudinausi negaliu net įsivaizduoti kas vyko krepšininkų galvose : D Bet tose galvose viskas vyko gerai, kad ir kaip sunkiai, bet pergalė išplėšti pavyko rezultatu 76:72.
Jonas MačiulisPrieš varžybas. Lietuviams važiuojant į rungtynes sugedo autobusas. Ir tai nebuvo pirmasis toks incidentas po pergalės prieš Venesuelą ir po pralaimėjimo Nigerijai ( Venesueliečiai mano, kad Lietuviai pralaimėjo specialiai, kad Venesuela prarastų visus šansus važiuoti į olimpiadą. ). Viešbutyje buvo dingusios rinktinės aprangos, buvo sugedęs DVD grotuvas , kai reikėjo rungtynių vaizdo įrašų, ir dar prieš rungtynes Venesueliečiai nušvilpė Lietuvos himną.






 

Per varžybas.  Visos varžybos buvo labai įtemptos, nei viena nei kita komandos nebuvo atitrūkusios didesniu nei 10 taškų skirtumu. Paskutiniame kėlinyje užvirė tikras nervų karas, ypatingai paskutinę kėlinio minutę. Rezultatas buvo 71:71, baudas turėjo mesti priešininkų komandos žaidėjas Danielis Santiago, iš jų pataikė tik vieną, tuomet Šarūnas Jasikevičius nėrė į baudos aikštelę ir pelnė du taškus, persverdamas rezultatą 73:72. Tada buvo pražanga prieš Liną Kleizą, gaila jis pirmąjį metimą prametė, pataikė antrąjį ir rezultatas dar buvo labai dramatiškas 74:72. Paskutinėje atakoje priešininkų žaidėjas sužingsniavo, tuomet dar prasižengė prieš Šarūną Jasikevičių, o jis jokių vilčių priešininkams nepaliko, sumetė abi baudas.
  
Šarūnas Jasikevičius apie savo pergalingą metimą sakė : Atrodė nekaip. Norėjau žaisti agresyviai, kažką sukurti ir taip išėjo, kad pasidarė koridorius, bet metimas toks... gerai, kad įkrito"
Daugiausiai taškų pelnė : Mantas Kalnietis, Linas Kleiza po 14 taškų, Šarūnas Jasikevičius 13, Jonas Mačiulis 10, Martynas Pocius 9, Rimantas Kaukėnas 8, Paulius Jankūnas 7, Darius Songaila 3. Po penkias pražangas užsidirbo Jonas Valančiūnas ir Robertas Javtokas.
Po nuskambėjusios sirenos, kuri reiškė Lietuvių pergalę, pratrūko varžybų komentatorius Linas Kunigėlis ( aš manau, visiškai teisingai jis pasakė : D)



Tai tiek, tikiuosi ne aš viena vakar žiūrėjau rungtynes ir nuėjau miegoti kai paukščiukai savo giesmes giedojo, turbūt irgi džiaugėsi pergale, dabar Lietuvos rinktinė turi du šansus laimėti pakvietimą į olimpiadą, vieną šansą šiandien bandys realizuoti su Dominikos komanda. Tikėkimės, kad viską pavyks padaryti iš pirmo karto, ir žinoma aš šventai tikiu, kad pavyks, beproto myliu Lietuvos rinktinę!! : D Todėl didžiausios sėkmės jiems. Na o kaip rungtynės jums? : D



Iki, xoxo.








7 Komentarai

  1. Malačius Kunigėlis . Ir krepšininkai šaunuoliai . Laaabai džiaugiuosi , kad tik vėl laimėtu !♥

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveikinu! Šaunuolis Kunigėlis :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na Venesuelos nuomonė tikrai mane labai sunervinoo... Bet stengiuosi neimti to į plaučius.
    Ooo rungtynės buvo tikrai šaunios ir įtemptos ne kartą ir pati meldžiausi, kad tik pavyktų viena ar kita mūsų ataka. Ir labai tikiuosi, kad šiandien laimėsime prieš Dominyka :))

    AtsakytiPanaikinti