Paplūdimio mados 2012




Sveikos! Atostogos - neatsiejama vasaros dalis. Vieni renkasi keliones po užsienį, kiti atsigauna nuo didmiesčių triukšmo pas senelius kaime, treti iki vidurdienio miega namuose... Poilsinės kelionės visada būdavo populiaresnės nei pažintinės, todėl šiandien su tuo ir susiesiu straipsnį. Nesvarbu, atostogausi Lietuvos ar užsienio kurortuose - paplūdimio mados visur bemaž vienodos. Pažiūrėkime, ką šią vasarą dėvėti paplūdimiuose siūlo dizaineriai.

SPALVOS

Citrinų geltona, mėtinė žalsva žaliųjų citrinų bei vandens atspalvio spalvos - šių metų top'as. Pirmosios dvi spalvos puikiai atspindės įdegį ir dar labiau jį paryškins. Gaila, bet jos labiau tinka tamsesnio gymio moterims, tad baltoms kaip sūris iškart jų dėvėti nepatariama. Baltaveidėms labiau tiks mangų ar prinokusių citrinų tonai.
Kalbant apie vandens spalvas, tikrai neprašausite pasirinkę jūros bangos atspalvius. Prie šių motyvų stilistai rekomenduoja priderinti aksesuarus iš natūralių koralų (rožinių, raudonų ar baltų) arba apsiriboti koralų spalvos kruopščiai atliktu manikiūru ir pedikiūru bei žvilgančiu greipfrutų spalvos lūpų blizgiu.
Iš mados vis dar nedingsta klasika tapusios spalvos  – nude, tamsiai mėlyna, juoda, ruda ir balta. Pasirinkusios kurios nors iš šių spalvos bikinį turbūt neprašaus nei viena - kitais metais turbūt taip pat neteks sukti galvos.
Šią vasarą dar labiau išpopuliarėjo skirtingų spalvų viršutinė ir apatinė bikinių dalys. Renkantis tokį maudymosi kostiumėlį reikia būtinai įsidėmėti svarbiausią taisyklę - dviejų dalių maudymosi kostiumo liemenėlė ir kelnaitės turi būti kontrastingų spalvų. Kontrastu gali pasižymėti ir detalės: užsegimai, raišteliai, juostelės, dirželiai. Prie madingiausių derinių priskiriami antracito (tamsiai pilka) ir lapės rudumo bei akvamarino ir rožinė spalvos.

DIZAINAS

Šią vasarą didelio populiarumo sulaukė bandau formos liemenėlės – tiesios viršutinė ir apatinė linijos, sutraukiamos krūtinės centre, kurios turbūt jau matytos ne vienai. Nuo įdegusių kūnų nedingsta ir privalumus pabrėžiančios push-up liemenėlės. Populiariausia maudymosi kelnaičių forma išlieka trikampis. 
Daugelis dizainerių naujam gyvenimui prikėlė maudymosi kostiumėlius su viena petnešėle, kurie sukuria intrigos ir seksualumo įspūdį. Paradoksas, bet asimetrija savo netaisyklingumu sudaro harmonijos įspūdį ir subalansuoja figūrą.Be to, viena petnešėlė puikiai išlaikys didelę krūtinę, o mažą – optiškai padidins, pabrėš gražų kaklo linkį, laikysenai suteiks gracijos. Norint tokio bikinio reikėtų jį rinktis vienspalvį - dėmesys kreipiamas į modelį, kirpimą bei siluatę, o ne į spalvą.
Mėgstančioms vientisus maudymosi kostiumėlius patariama rinkti su didelėmis iškirptėmis ties krūtine, liemens šonuose ir virš klubų. Kaip žinoma, vientisus maudymosi kostiumus labiau renkasi apkūnesnės merginos, tačiau šį kartą sėkmė lieknųjų pusėje - tokie bikiniai labiausiai tinkami kruizams, o trūkumai tų, kurios vietoj sporto mieliau renkasi serialą ir ledų indelį taps akyvaizdūs.
Kaip ir viršutiniuose drabužiuose, taip ir bikiniuose, išlieka populiarus gėlių motyvas. Smulkios laukų gėlės ant maudymosi kostiumų atrodo jautriai, nekaltai ir švelniai. Tai nuginkluoja labiau nei plėšraus gyvūno kailio motyvas. Dizaineriai dažnai pripažįsta, jog mergaitiškas drovumas patrauklesnis nei viliojimas leopardų kailio akcentais ir atlaso blizgesiu.Taip pat vis dar populiarūs išlieka dryžuoti bei turintys jūreiviško stiliaus detalių bikiniai.


AKSESUARAI

Paplūdimio aksesuarų įvairovė išlieka ganėtinai plati. Plastikinės vaivorykštės spalvų apyrankės, masyvi bižuterija – dar vienas būdas atkreipti dėmesį į gražų šokoladinį odos įdegį. Nederėtų pamiršti, kad paplūdimio drabužiai neapsiriboja galvos apdangalu, bikiniu ir pareo (didelė paplūdimio skara, apjuosiama aplink klubus ar surišama ant kaklo). Ypatingos įvaizdžio harmonijos suteiks lengva paplūdimio suknelė arba plona ryškių spalvų tunika, kurios neatšaukiamai yra įtrauktos į vasaros must have sąrašą. 
Švelnūs perregimi audiniai ir medžiagos, platūs, vėjyje plevenantys sijonai suteiks bohemiškos elegancijos. Juk, be paties maudymosi kostiumėlio, pintos rankinės ir akinių nuo saulės, kurie šį sezoną madingiausi retro stiliaus,  kitus svarius penkiasdešimt procentų paplūdimio įvaizdžio sudaro aksesuarai: masyvi bižuterija, lygiapadė ar net aukštakulnė avalynė, plačiakraštės skrybėlės, mini ir maksi sijonai, grandinėlės, puošiančios kojų čiurnas, plaukų lankeliai ir raiščiai, manikiūro ir pedikiūro spalvos. Paplūdimys toli gražu neatsilieka nuo miesto centro - kiekviena gali spinduliuoti visu savo žavesiu ir vasariška išvaizda bei plačia šypsena pritraukti ne vieno poilsiautojo akį.


KELI MADINGI PAPLŪDIMIO ĮVAIZDŽIAI:




Jeigu dar nespėjote pasiruošti kelionei į paplūdimį - dabar pats laikas! Nenurimstanti saulė, kepinanti kūnus, šiltas vanduo bei šalti kokteiliai. Šių metų paplūdimio stiliaus pasirinkimas gana platus - kiekviena išsirinks kažką sau tinkančio bei prieinamo. Ir svarbiausia, niekada nepamirškite - Mergina puošia drabužius - o ne drabužiai merginą.

Big kisses, Indrė :*

* Komentuok šį pranešimą ir gauk 1 tašką! Rink taškus, tapk aktyviausiu mėnesio skaitytoju ir laimėk nemokamą sąskaitos papildymą! Daugiau informacijos ČIA .




16 Komentarai

  1. Paskaičiau Tavo straipsnį ir supratau, kad mano maudymosi kostiumėlis toli gražu nėra madingas, bet vis tiek patraukiantis akį arba tiksliau - įdomus. :DD

    AtsakytiPanaikinti
  2. Straipsnis patiko :) O šiaip, tai nesuprantu. Kokios čia dar gali būt paplūdimio mados? Juk kokį nori, tokį ir renkiesi maudymosi kostiumėlį. Žiūriu kuo toliau, tuo labiau visur vaikomasi mados. Labiausiai mane prajuokino, kad dar ir išleistuvėms keliamos mados tendencijos: kokios suknelės madinga ir t.t. :D Čia tik mano nuomonė, neperšu Jos niekam. O kaip sakiau, straipsnis tikrai patiko ;P

    AtsakytiPanaikinti
  3. Straipsnis puikus! Šaunuolė! Taip pat pritariu Eve Lyn- pvz.: nusiperki maudymosi kostiumėlį, o po mėnesio jis nebemadingas, tai ką, vėl pirkti? :D Aš renkuosi tokius, kokie man pačiai gražūs ir tiek... :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mine, mano maudymosi kostiumėlis taip pat nėra kažkuo ypatingas, tiesiog paprastas juodas. Na, gal nevisai paprastas ir madingas tomis formomis :D Ilgai ieškojau kažko patinkančio, kol radau. Ir šiaip, kaip visada aš sakau - gražu nebūtinai madinga ir atvirkščiai :)

    Eve Lyn, kaip yra paprastos (na, labiau vyraujančios mieste :D), taip ir paplūdimio. Kai parduotuvėse toks bikinių pasirinkimas, tai kažkiek palengvina užduotį, nes atrodyti madingai yra visada maloniau, bent jau man. O išleistuvių suknelės, tai čia taip pat savas reikalas - rengies kaip nori, o ne kaip kas nors liepė. Čia panašiai kaip ir vestuvinės suknelės, kai kažkada tos trumputės žiauriai madingos buvo. Man tai, pavyzdžiui, baisu, nuo pat vaikystės svajoju apie ilgą, pūstą, pricesišką suknelę :D Žodžiu, per daug jau čia išsiplėčiau :D Ir labai dėkui :*

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aušrine, na, po mėnesio nebemadingas nebus, tokios mados keičiasi kas sezoną arba kitaip sakant kiekvieną vasarą vis naujos mados :) Tik tos klasikinės spalvos dažniausiai visada madingos išlieka. Ir šiaip, tikrai nereikia visada mados vaikytis, nevisada jos tinkamos Lietuvos gatvėms...;D Dėkui! :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Idealiu atostogu as neisivaizduoju kurorte, tad ten niekada neatostogauju bei nevaziuoju. Nemegstu juros, smelio bei saules :DD

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai geras straipsnis, platus žodynas, paįvairinai išskirtinėmis frazėmis.
    Žodžiu, kad ir kiek tų Indrių rašytų šiame bloge, tu vistiek rašai geriau už daugelį merginų :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. Indre, Indre... Nuvylei

    http://www.lrytas.lt/-13419080171340126696-papl%C5%ABdimio-deivei-stilingas-maudymosi-kostium%C4%97lis.htm

    AtsakytiPanaikinti
  9. Puiku, man patiko, kaip tik su tevais i Turkija planuoju vaziuot ir naujo maudimosi kostiumelio reik :D
    O Ieva, mada ne is tu dalyku, kur gali viska, sugalvoti pats. Visur internete praktiskai rasoma tas pats, tik kad kai kur isversta buna ir kai kuriu fraziu is vis net neiseina perrasyt. Aisku, negrazu kopijuot, bet cia bent jau ne aklai kaip kazkuriam buvusiam straipsny. Manau, Indrei tikrai atleistina :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ne taip aklai? Įsiskaityk geriau, frzės nukopijuotos... Suprasčiau jei pasisemtų idėjų, kas madinga, o ne nukopintų straipsnį...Jau iš karto pajutau, kad pati nebūtų taip parašiusi...

    AtsakytiPanaikinti
  11. Nesakyčiau, kad nukopijuota. Viskas savais žodžiais, ne? :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Viskas puikiai išdėstyta ir suprantama. Man patiko :D. Apšvietei mane ;D.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Man paplūdimio skaros visada taip gražiai ir skoningai atrodo. :) Nuotraukos labai žavios parinktos.

    AtsakytiPanaikinti