Postcrossing'as



Laba diena :)

Kadangi domiuosi viskuo, kas susiję su valstybėmis, ne taip jau ir senai aptikau vieną ganėtinai įdomų užsiėmimą- postcrossing'ą. Galbūt kuri iš jūsų būsit girdėjus, gal ir ne, o gal pačios užsiimat tuo?

Postcrossingas- tai projektas, kuris suteikia galimybę nemokamai gauti atvirutes (atvirlaiškius, t.y. vienpuses atvirutes, kurios siunčiamos be voko) iš viso pasaulio. Na, beveik nemokamai. Pagrindinė mintis yra ta, kad jeigu jūs išsiuntėte atviruką, gausite ne mažiau kaip vieną atgal nuo atsitiktinio Postcrossing'o vartotojo iš bet kurio pasaulio krašto. Žinoma, reikia nepamiršti ką nors parašyti- apie save, apie savo šalį ir pan. Svarbiausia, kad atvirutė nebūtų tuščia, arba vien su užrašu "happy postcrossing"

www.postcrossing.com

Kaip viskas vyksta?
Pirmiausia reikia susikurti profilį, būtinai su teisingu namų adresu, kitaip atvirutės jūsų nepasieks.
Vėliau- viskas paprasta:
1 - Adreso užklausimas interneto svetainėje
2 - Išsiųsti atvirutę duotu adresu
3 - Laukti, kol gausite atvirutę
4 - Užregistruoti gautą atvirutę sistemoje.
Norint įsitraukti į šį projektą, nereikia mokėti jokio mokesčio. Išskyrus tai, jog reikia įsigyti atvirutę bei pašto ženklą.

Pizza Jazz reklaminė atvirutė

Atviručių kainos svyruoja nuo 50ct iki 5lt. Vieniems postcrosseriams patinka gauti rankų darbo atvirutes, o kitiems- nemokamas, t.y. reklamines, kurios būna dalinamos nemokamai tam, kad pareklamuoti kažkokį daiktą, firmą ar vietą.



Pašto ženklų kainos:
Į ES šalis žemės paštu - 2.15Lt
Į ES šalis oro paštu - 2.45Lt
Į kitas šalis žemės paštu - 2.45Lt
Į kitas šalis oro paštu - 2.90Lt


Kuo šio projekto nauda?
* Tai puikus laisvalaikio praleidimo būdas ar net hobis.
* Galimybė tiesiog siųsti atvirutes (pripažinkim, juk dauguma to paprastai nedarom)
* Galbūt jums patiks vieno postcross'erio atsiųsto atvirlaiškio tekstas? Gal Jūs susipažinsite ir bendrausite toliau? Tai puiki proga užmegzti pažintis visame pasaulyje. Bet kokiu atveju, privalu apsvarstyti tokių pažinčių pavojaus tikimybę.
* Atviručių kolekcionavimas.
* Puikus anglų/rusų bei kitų kalbų patobulinimas.


Atviručių panaudojimas:
Šio projekto senbuviai jau yra prigalvoję nemažai būdų kaip atvirutes rūšiuoti, susidėti ar paversti jaukia namų puošmena. Taip pat populiaru pasisiūti pagalvėles, ar pasidaryti įvairių suvenyrų, susijusiu su paštu, laiškais ir t.t. Štai keletas originalių idėjų:
































Jeigu kas nors užsiimate postcrossing'u- būtinai komentaruose pasidalinkite patirtimi :)

Geros dienos,
Eglė :)




25 Komentarai

  1. Straipsnis patiko, manau daug kas nežino šios svetainės, galbūt pravers. :D
    Pati esu užsiregistravusi ir tikrai labai smagu pašto dėžutėje rasti atviruką.
    Beje, Egle, pati siunti atvirukus, ar tiesiog šiaip aprašei šią svetainę? :)
    Ir pastebėjau klaidą. Pradžioje rašei, kad atvirutės siunčiamos be voko, o vėliau rašei ir vėliau rašei, kad jokio papildomo mokesčio nereikia išskyrus tai, kad įsigyti voką ir pašto ženklą :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gabyx2- malonu kad patiko. Ne, pati nesiunčiu, tačiau ateityje tikrai planuoju tai daryti. Bet turiu pažįstamų, kurie tuom užsiima. Pamaniau, kad įdomu būtų supažindinti su šiuo projektu :)
    Beje, ačiū už pastebėjimą. Straipsnį pradėjau rašyti senai, todėl tos klaidos net nepastebėjau, tuoj pataisysiu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Lietuvoje postcrossing yra tikrai zinomas ir daug kas jame dalyvauja- jau gana seniai ir as :D Kartais taip nervina, kai zodis Lithuania buna jau pabrauktas !! :((
    Gavau daugybes atviruku ( apie 100 ) bei ivairiausiu siuntinuku. Taip pat laimejau daugybes konkursu. Per Kaledas netgi mainiausi su viena prancuze, kad galeciau savo sesei gauti norima dovana :D
    Paskutines atvirutes gavau is Nepalo, Tibeto, Brazilijos bei Tadzikistano :) Gaila, jog vasara negaliu siusti, nes norint isigyti pasto zenkla dabar reikia vos ne valanda laukt, o as tiek daug laukt neturiu nei noro, nei laiko.
    Postcrossingas turi ir minusu. Atvirutes neretai pasiklysta bei yra sukciaujanciu dalyviu. Viena mano atvirute taip ir nepasieke savo keliones tikslo, o vienas narys taip ir neissiunte atvirutes, kuria turejo issiusti... Taip pat nesamone yra tai, jog Lietuvoje normaliu atvirlaiskiu beveik nera. Beveik visi arba turistiniai, arba su Sigutes Ach piesinukais. Ir is Lietuvos siunciami atvirukai beveik visi yra vienodi, tad labai sunku tokius mainyti...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Beje, cia mano profilis - galit paziuret kai kurias atvirutes, kurias siunciau per pati puslapi. To nelabai megstu, nes negali pasirinkti, kam siusti. Todel cia tiek nedaug ir yra :P http://www.postcrossing.com/user/Pablomaniac

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš susirašinėju su angle ir ruse el. paštu, tačiau netolimoje ateityje planuoju bandyti užmegsti pažintis tokiu būdų, nes šią svetainę žinau jau pakankamai senai.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš susirašinėju su angle ir ruse el. paštu, tačiau netolimoje ateityje planuoju bandyti užmegsti pažintis tokiu būdų, nes šią svetainę žinau jau pakankamai senai.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Įdomus straipsnis :) Visai norėčiau išbandyt šitą dalyką.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Kawaii Gone Loca, ką turi omenyje Lithuania žodis pabrauktas?
    Beje, kokie ten konkursai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kai koks nors narys nori mainytis atvirutemis, jis pabraukia tas salis, is kuriu jau gavo atviruka. Lithuania beveik visada buna pabraukta, tad mainytis buna gana sudetinga...
      Beveik visi konkursai buna vienodi - tereikia uzsiregiatruoti. Kartais galbut atsakyti i koki klausimuka ar pasirinkti priza.
      As neseniai laimejau siuntini su pakabukais, idekliukais, magnetukais, segtukais ir pns. is Japonijos! Tiesiog spiegiau is laimes, kai pakavau :)))

      Panaikinti
  9. Tikrai rekomenduoju, mano manymu naudinga patirtis ;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Labai ačiū už šitą straipsnį, laaabai įdomus, būtinai reikės išbandyti šitą dalyką, apie kurį nieko nežinojau net . :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. matau ziauriai fainas dalykas :) noooriuu isbandyt :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. nuosekliai viską parašykit jei galit kaip jūs siunčiat tas atvirutes :) ta prasme ar reikia parašyti ardesą kur siunti nes aš nelabai supratau :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip tu isivaizduoji siusti atvirute be adreso :DD
      Eik uzsiregistruok pirmiausia. Ten viska paaiskina, jei ko nesuprasi, rasyk - padesim ;)

      Panaikinti
  13. Kawaii Gone Loca - bet aš tai niekur neradau tų konkursų :( Net keista buvo išgirst, kai pasakei, kad tokie toj svetainėj yra :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. http://forum.postcrossing.com/forumdisplay.php?fid=110
      Visi konkursai ;)

      Panaikinti
  14. Registruojuosi... Nelabai sekasi rašyt adresą savo, gal galit pagelbėt? :D Matot, aš iš kaimo ir pas mus nėra gatvių ir namų numerių dar kol kas. Tai ką rašyt?

    AtsakytiPanaikinti
  15. siulau parasyti staripsni apie geocaching.com
    Labai idomu

    AtsakytiPanaikinti
  16. Sveiki,labai norėčiau užsiimti šia veikla,bet nelabai suprantu angliškai o su vertėju net nenoriu prasidėti.Sakau gal kas galėtumėte padėti,nes nelabai supratau kas ten parašyta,o taip norėčiau pamėginti:(
    Gal galėtumėte parašyti visą eigą?
    T.y kur ir ką rašyti ar reikia voko? Ir t.t

    AtsakytiPanaikinti
  17. Tame ir esme,kad cia siunciami atvirlaiskiai, t.y. atvirutes be voko :)
    Placiau galima paskaityti, padiskutuoti cia: http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=673211

    AtsakytiPanaikinti
  18. man tai labiau patinka kai niekas nemato ką siunčiu. plius labai rizikinga, kad tą kortelę sulies kur nors bevežant arba pašto dėžutėje... kažkaip labiau pasitikiu vokais, arba dar geriau, jei jau siunčiam, tai kažkokį didesnį daiktą dėžutėje iš dezutespakavimui.lt

    AtsakytiPanaikinti