Rašyyyyyyyyyytojų atranka - renkamos rašytojos rugpjūčio komandai!

TADADAM!
Visai visai netikėtai į mūsų blog'ą užsuko nauja rašytojų atranka, kadangi baigėsi dar vienas mūsų gyvavimo mėnuo. :) Taip, daug rašytojų jau išėjo, dar kelioms išeiti pasiūlysiu ir aš... Į jų vietas ieškau naujų talentų - galbūt tu? :) Ar norėtum paskutinį vasaros mėnesį praleisti kartu su mumis, TD rašytojomis ir skaitytojomis? :)


KODĖL VERTA RAŠYTI 'TEENAGE DREAMS' BLOG'E?

Tikriausiai šio klausimo reiktų paklausti esamų ar buvusių 'Teenage Dreams' rašytojų. Jos geriausiai įvardintų pliusus ir minusus, bet pasidalinsiu su jumis, manyčiau, pačiais pačiausiais.

  1. Tai puiki proga tobulėti lietuvių kalbos srityje, kadangi rašydama straipsnius tu pleti savo žodyną, mokaisi naujų rašymo paslapčių.
  2. Praleistas laikas prie kompiuterio nenueina veltui, nes tu darai gerą darbą rašydama kitiems. Rašydama tiems, kurie apsilanko čia kas dieną, norėdami perskaityti kažką naujo.
  3. Susirandi daug draugų, bendraamžių, kurie rūpi panašūs dalykai kaip ir tau.
  4. Sužinai aplinkinių nuomonę apie tavo darbus - gaudama ir kritikos, ir pagyrimų, žinoma, tobulėji.
  5. Gauni naujų žinių apie įvairius dalykus, nes rašydama straipsniu remiesi kažkokia medžiaga ir panašiai.
  6. Man, kaip administratorei, pats svarbiausias - padedi gyvuoti 'Teenage Dreams' blogui. :)
Jeigu esi pasiryžusi patirti visus šiuos šešis punktus, skaityk žemiau. :)

KOKIE REIKALAVIMAI KELIAMI RAŠYTOJOMS?

Blog'as yra gana populiarus, todėl norinčių į jį rašyti sulaukiame be galo daug. Iš visos daugumos išrinkti kelias labai sunku, todėl prieš siųsdama mums savo laišką būtinai pažiūrėk, ar atitinki mūsų keliamus reikalavimus :

1. Rašytoja turi būti raštinga. Niekas nemėgsta ir tikrai nenori skaityti straipsnių parašytų su klaidomis. Žinoma, jų visos darome, bet elementarių klaidų kaip 'smagiai - smagei', ' čia - če' būti tikrai NEGALI.
2. Rašyti būtina ąčęėįšųūų raidėmis.
3. Rašytoja turi būti pilna įdėjų. Turi suprasti, jog rašymas blog'e nėra juokas. Tavo darbus skaitys daug žmonių ir iš tavo straipsnių jie susidarys nuomonę apie tave. Jeigu rašyti banaliomis, visą laiką vienodomis temomis - tau čia ne vieta.
4. KOPIJOMS - griežtas ne. Plagiatų mums čia tikrai nereikia, todėl jeigu tave vilioja mintis į šį blog'ą dėti kopijuotus straipsnius... čia neturėsi ką veikti.
5. Turi turėti daug laiko. Dažna rašytoja prašosi būti priimti į komandą, bet vos čia patekusi po kelių dienų 'pasipusto padus'. Taip, tikrai niekas neverčia rašyti metrinius straipsnius kiekvieną dieną. 2-3 kartus į savaitę parašyti būtų pats tas, bet ir tai parašyti tris gerus straipsnius į savaitę yra sunku. O čia ir yra paslėpta gudrybė - tie 2-3 straipsniai gali būti ne vien straipsniai, bet ir rubrikos, kurios užima mažiau laiko. Viską apibendrinus - turi suprasti, jog patekusi čia dalį savo laisvalaikio turėsi skirti blog'ui.
6. Privalai mokėti dirbti komandoje, bendrauti su skaitytojais.. Naujos komandos visuomet būna didelės - iki 15 rašytojų. Per mėnesį ji, žinoma, sumažėja, bet vis tiek norėčiau, jog visos kolegės sutartų. Rašytoja turi būti mandagi skaitytojui ir visai nesvarbu, ką jis sako. Skaitytojai čia yra teisėjai. Tokia tiesa.

Privardinau daug ir galbūt net gi baugiai, bet viskas tikrai paprasta, kai čia patenki! Bet ką daryti, jog mes išsirinktume būtent tave?

KAIP PATEKTI Į TD KOMANDĄ?

Atrankos pastaruoju metu būna labai panašios. Pradėsiu nuo pirmosios dalies.

Pirmojoje dalyje jūs turėsite atsakyti į klausimus. Nusikopijuokite juos į laišką ir tuomet atsakykite į klausimus. Žinoma, stenkitės padaryti mums kuo geresnį įspūdį. Jeigu nekenčiate savimylų, čia būtent tokia ir turėsite būti - girkite save, pasakokite kur rašėte ir panašiai. Žinoma, jeigu esate to verta. Ir, beabejo, nepersistenkite.

Klausimai gana sukti. Dalis jų yra visai ne apie rašymą, bet taip atskleisite savo asmenybę.

1. Tavo vardas, amžius.
2. Ar turi kokios nors patirties? Tinka visa - rašinėliai, blog'ai ir etc.
3. Tavo rašymo ''varikliukas'' - kokiomis temomis mėgsti rašyti?
4. Rašymas - tai.... (pabaik sakinį)
5. Kiek straipsnių per savaitę galėtum parašyti?
6. Kodėl pasirinkai 'Teenage Dreams' blog'ą?
7. Kokių idėjų turi? Kuo labiau sudominsi mane - tuo geriau tau. Parašyk man, kokius straipsnius planuoti rašyti, galbūt kokius konkursus norėtum rengti ir kokių planų turi dėl TD gerinimo?
8. Įvardink didžiausią TD pliusą ir minusą.
9. Tavo kontaktai (facebook, skype)
10. El.paštas, į kurį siųsti pakvietimą priėmimo atveju.


ANTROJI DALIS

Jūs turite parašyti pirmąjį straipsnį visiškai laisva tema. Straipsnio reikalavimai :

1. Straipsnis turi būti rašytas word formatu.
2. Straipsnis turi turėti konkrečią temą
3. Straipsnis gali būti (priklauso nuo temos) išskirstytas į potemes, kurias jūs plačiau aprašysite.
4. Jūsų darbo ilgis turi būti mažiausiai 1 wordo lapas.
5. Straipsnį paįvairinkite paveiksliukais, paryškintais tekstais, galbūt žmonių interviu.

Jums kaip pavyzdį įkelsiu man labai patikusį vienos rašytojos Ievos straipsnį. Jį perskaitysite ČIA - manyčiau tai yra puikus straipsnio pavyzdys visoms būsimoms rašytojoms.

Savo atsakymus į klausimus ir prikabintą straipsnį siųskite el.paštu teenagedreamsinfo@gmail.com

Laimingosioms rašytojoms nusiųsime kvietimus rugpjūčio 1d.

Visoms dalyvaujančioms didžiulės sėkmės!

Atleiskite, jog įkėliau praėjusio mėnesio atrankos tekstą... Manau jis aiškus ir tinkamas. :)


Vilija.
P.S. Skaičiuoju jūsų komentarus ir manau, man puikiai sekasi. Jau išryškėjo 5 merginos, tarp kurių verda didžiuuuulė kova. Kuri gi gaus nemokamą sąskaitos papildymą? Štai kur klausimas.

10 Komentarai

  1. Jei ne paslaptis, kada gi sužinosim, kas tapo aktyviausiu skaitytoju? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O aš kaip tik siūlau sugalvoti straipsnių temą, nes jeigu visi rašis skirtingomis - bus sunku suprasti ar jie gabūs, ar ne, bet jeigu rašytų viena bendra tema - išsiskirtų gabingiausi. :)
    Sugalvok kokią kvailą, paprastą, bet tuo pačiu išradingą temą. Patikėk, pajusi, kad tikrai geriau taip. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gabija - taip, visiškai pritariu tavo idėjai ir kitą kartą būtinai taip padarysiu, tik galbūt duosiu kelias temas, o ne vieną, nes ne visi sugeba rašyti apie vienodus dalykus. :) bet vienaip ar kitaip, labai labai ačiū tau už tokią idėją!

    AtsakytiPanaikinti
  4. As irgi uz :)
    Beje, Vilija - negasdink busimu rasytoju su zodziu NEGALIMA daryti klaidu. Juk ir pati ju darai :P Siaip as net nedrisciau pildyt anketos, jei buciau 8-toke ar jaunesne, nes ju tikrai pridaryciau - visu taisykliu dar nezinociau. :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kawaii Gone Loca - aš tiesiog pasakiau, jog negalima daryti klaidų, kurias daro pirmokai. T.y. jeigu nori rašyti į blog'ą, tikriausiai tokių klaidų nebedarysi. :)

    O taisyklės juk išmokstamos - svarbiausia geri norai, idėjos. Ne kartą taisiau kitų rašytojų darbus, dėliojau kablelius ir panašiai. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Galvoju sudalyvauti. Bėda yra tokia, kad kartais tikrai padarau klaidų, nes būsiu tik septintokė. Dar svarstau ar pajėgsiu rašyti tokius gerus straipsnius kokius rašo vyresnės rašytojos. :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Išsiunčiau prašymą ar kaip čia pavadinus, bet dabar suabejojau ar galėčiau rašyti tokius gerus straipsnius kokie čia yra..

    AtsakytiPanaikinti