Tu graži!

Sveikos merginos, šiandien nusprendžiau pakalbėti apie išvaizdą. Apskritai pasauly pilna merginų kurios nepatenkintos savo išvaizda, apkūnios nelaimingos, lieknos liūdnos, plačių klubų savininkės irgi turi kuo skųstis, didžiakrūtės nepatenkintos, mažakrūtės prislėgtos, garbanės pyksta ant savęs, tiesiaplaukės suirzusios, aukštos gėdijasi savo ūgio, o mažaūgės svajoja apie papildomus centimetrus. Ar yra merginų patenkintų savo išvaizda?

Dažniausiai merginos nori pakeisti savo kūno svorį, bando įvairias dietas, marina save badu ir dar velniai žino ką sugalvoja, kad tik butu panaši į podiumu žingsniuojančią manekenę.
Ir kokia visa to kaina? Dažniausiai tai būna - anoreksija. Apie šią ligą manau visos girdėjome milijonus kartu. Tai manyčiau viena iš baisiausių ligų, nes dažniausiai merginos kurios ja serga, jos nepripažįsta, visalaik ją neigia, kad tikrai -  ne - jos šia baisia liga neserga. Bet ar tikrai verta dėl kelių papildomų kilogramų, gadintis sau gyvenimą, tik dėl to, kad galbūt keli žmonės gatvėje kurie patys nėra tobuli pavadino tave apkūnia. Tikrai neverta, tu, turi būti stipresnė už visus kitus ir nepasiduoti kitų žmonių spaudimui. O dabar apie tai, kad tau reikia turėti tuos kelius papildomus kilogramus, nes tu augi, tu keitiesi, ir viskas dar prieš akis : )

38 procentai 13-15 metų merginų prisipažįsta , kad yra nepatenkintos savo svoriu. Tarp 16-18 metų panelių šis rodiklis didesnis - 43 procentai. Dėl tokių nemažų skaičių yra dvi galimos priežastys : kai kurios merginos nesusigaudo, ką reiškia "normalus svoris" ir "nutukimas", kitos jaučiasi nejaukiai ir nerimauja dėl to, kad kilogramai viršija normos ribas.Mergaitėms paauglystėje būtina užsiauginti kūno riebalų kaip ir raumenų - tai natūrali virsmo moterimi dalis. 25-30 proc. sveikos, puikios fizinės formos žavios brandžios moters kūno svorio turėtų sudaryti riebalai. Ir tai visai nereiškia, kad jų per daug. Atvirkščiai : tiek riebalų - būtina norma. Jei kūno riebalų lygis nukris žemiau normos ribos, gali nutrūkti mėnesinių ciklas, kils sunkumų pastoti, prasčiau formuosis kaulai, slinks plaukai, ims gesti dantys ir oda taps neskasti.

  • Jeigu tu esi stambesnė už kitas, dar nereiškia, kad turi pulti savi marinti badu. Lieknumas nebūtinai yra sveikatos požymis.
  • Kūno masės indekso neverta skaičiuoti, jei dar augi. Paprastai augimo procesas trunka iki 18 metų.
  • Nevertink savęs remdamasi drabužių dydžiu, nes jis gali skirtis.
  • Nelygink savęs su draugėmis, jūsų ūgis ir plaukų spalva skiriasi, todėl skiriasi ir svoris.
Ką atkirsti į replikas dėl figūros?
" Eik šalin, atsibodai", "Mano formos man tinka ir patinka", "Verčiau jaudinkis dėl savo figūros", "Atšok", "Kas tu - kūno formų inspekcija?", "Nesirūpink mano kūno tobulinimu, verčiau tobulink savo požiūrį".


Taigi tiek apie tą svorį, tikiuosi, kad jei sveriate keliais kilogramais daugiau nei norite, susiprasite, kad imti save marinti badu neverta, bet jau jau norite tai darykite sportuodamos, tik manau tai daryti labaaaai sunku per tokį karštį : D


Iki,xoxo.

8 Komentarai

  1. Straipsnis patiko :)
    Pati sveriu daug mažiau negu reikėtų, bet tik dėl to, kad mano medžiagų apykaita labai greita. o valgau kiek noriu ir ką noriu :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš irgi pagal KMI neegzistuoju net :D
    bet valgau daug :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mano svoris pagal ugi tikrai abai mazas bet vis tiek bijau priaugti papidomu kilogramu.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Guoda - Jei esi plonutė, tikrai neverta bijoti, kad priaugsi svorio. Tavo medžiagų apykaita labai gera, taigi tikrai nėra ko bijoti, pati esu irgi tokia, bet kemšu daug, ir nieko.
    Tikrai nebijok, nepakliūk į ligų spąstus!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Mano KMI labai mažas, nors ir valgau daaaug daaaug...

    AtsakytiPanaikinti