Vasarinis grožis

Labas!

Manau, kad vasarą trokšta pailsėti ne tik jūsų mokslais iškankintos galvelės, bet ir grožio ekspermentų nualinta oda, nagai ir plaukai. Taigi, nuspręndžiau sudaryti sąrašėlį grožio patarimų, kuriais turėtum vadovautis per vasarą, kad rudenį grįžtum į mokyklą pailsėjusi ir švytinti ne tik siela, bet ir kūnu.:)

Veido oda

Norint turėti gražią veido odą, reikia pradėti nuo pagrindų. Kiekvieną rytą, vos pabudusi nusiprausk veidą. Tai atgaivins veido odą, pašalins per naktį ant jos susikaupusias dulkes ir prakaitą, kurie vėliau užkemša poras. Tam niekada nenaudok muilo, nes jis labai sausina ir dirgina jautrią veido odą. Geriausiai tam tinka prausiklis, skirtas kasdieniam naudojimui, bet gali nusiprausti ir vien vandeniu. Po to nepamiršk pasitepti drėkinamuoju kremu! vasarą nevargink veido makiažu, leisk odai pailsėti ir kvėpuoti.


Blakstienos

Jeigu tavo blakstienos šviesios, trumpos ir silpnos, kasdien naudodama blakstienų tušą tik pabloginsi padėtį. Stenkis jo atsisakyti bent jau vasarą. Geriausia priemonė stiprinti blakstienoms yra paprasčiausias ricinų aliejus. Manau, kad kiekviena jo rasite namų vaistinėlėje, o jeigu ne, tuomet galite nusipirkti bet kurioje vaistinėje (kaina ~5LT). Kaip jį naudoti? Geriausiai yra paimti seną tūtelę nuo blakstienų tušo, ją gerai išplauti, pripilti ricinos aliejaus ir tepti blakstienas tušo šepetėliu. Bet kuo puikiausiai tinka ir paprastas ausų krapštukas, tepant pavilgius tiesiai į ricinos aliejaus buteliuką. Kiekvieną vakarą likus 30 minučių iki miego keliolika kartų perbrauk per blakstienas, o atsibudusi ryte kruopščiai nusiplauk visą aliejų. Pati tai išbandžiau - efektas matėsi jau po poros savaičių, blakstienos tapo tamsesnės ir ilgesnės.

Plaukai

Vasarą stenkis neplauti plaukų kasdien (taip priverti plaukus gaminti daugiau natūralių aliejų ir jie greičiau susiriebaluoja), geriau daryk tai kas 3-4 dienas. Kokį šampūną naudoti? Venk "2 viename" šampūnų - jie tinkamai neprižiūri tavo plaukų, geriau įsigyk šampūną ir kondicionierių atskirai. Nenaudok tokio paties šampūno per ilgai, keisk jį kas 2-3 mėnesius. Būnant saulėje plaukai ir taip sausėja, todėl stenkis kurį laiką jų nedžiovinti plaukų džiovintuvu ir netiesinti žnyplėmis. Kas porą mėnesių apsilankyk pas kirpėją ir patrumpink plaukų galiukus. Taip plaukai atrodys sveikesni ir galės kvėpuoti (plaukai kvėpuoja pro galiukus). Jeigu nori kardinaliai pakeisti išvaizdą, gali išbandyti kitokį kirpimą, šukuoseną arba nusidažyti plaukus.


Nagai

Natūralūs ir sutvarkyti nagučiai yra kiekvienos merginos puošmena. Vasarą pakanka nulakuoti juos bespalviu ar stiprinamuoju laku, bet jeigu nori ryškesnių ir akį traukiančių nagų, rinkis šią vasarą madingas koralinę, rožinę, geltoną ar oranžinę spalvas. Jeigu nori išsiskirti iš kitų, įsigyk neoninį nagų laką - efektas garantuotas!






Vasaros kosmetinė
Per karščius išsilydžiusi pudra ir nubėgęs akių tušas tikrai nepuošia, tačiau vistiek norisi atrodyti gražiai tiek būnant prie jūros ar mieste, tiek kiekvieną dieną. Kokias priemones turėtum turėti savo kosmetinėje vasarą?





Apsauginis kremas nuo saulės.

Jeigu po kiekvienos gulėjimo saulėje sesijos arba atostogų pajūryje namo grįžti raudona kaip virtas vėžys, vertėtų įsigyti apsauginį kremą nuo saulės. Pirkdama kemą nuo saulės, ieškok ant pakuotės apsauginio filtro (SPF). Jį turėtum rinktis pagal savo odos ypatybes.Pavyzdžiui, jei esi šviesios odos, saulės spindulius pasitik išsitepusi kūną ir veidą kremu su didesne apsauga (SPF 15 - 20), kiek įpratusi prie saulės spindulių, apsauginį faktorių mažink (iki SPF 10-15). Jeigu atostogausi šiltuose kraštuose, įsigyk apsauginį kremą su SPF 30 - 35.


Veido kremas

Drėkinamasis veido kremas būtinai turi būti kiekvienos merginos kosmetinėje ne tik žiemą, bet visus metus .Jautrią veido odą sausina ne tik žvarbus oras ir vėjas, tačiau ir saulės spinduliai. Vasarą galima rinktis lengvesnį, neriebų veido kremą.  Pati naudoju "Maybelline Dream Fresh BB" kremą. Jis man patinka dėl to, nes ne tik drėkina odą, bet ir maskuoja nelygumus, lygina veido spalvą, taip pat saugo nuo saulės (SPF 30). Tai lyg kreminė pudra ir veido kremas vienoje tūbelėje. Kaina ~ 20LT.

Plaukų šepetys

Manau, kad plaukų šepetys yra gana elementari plaukų priežiūros priemonė, kurią turi kiekviena. Tačiau kokį jį rinktis? Geriausiai plaukai "sutaria" su natūralių medžiagų šepečiais - Mediniais arba natūralių šerių. Šukuojantis mediniais aktyvinama galvos kraujotaka, o natūralių šerių šepečiai prideda plaukams žvilgesio.Jeigu plaukai labai elektrinasi, yra sausi, geriau tiks plastikiniai šepečiai. Jeigu nori, kad plaukai kvepėtų, ant šepečio užlašink porą lašų eterinio aliejaus (išbandyta!) . Tavo kosmetinėje taip pat turėtų būti retadantės medinės šukos (jomis gali šukuoti šlapius plaukus jų nepažeisdama).



Dezoderantas

Vasarą, kai karšta ir daug prakaituoji, problema gali tapti kūno kvapas. Šiuo atveju padės dezoderantas - o jų pasirinkimas parduotuvėse didžiulis - įvariausių gamintojų, kvapų ir rūšių (rutuliniai, pieštukiniai, purškiamieji). tereikia netingėti paieškoti sau tinkamo. Nepamiršk, kad dezoderantą naudoti galima tik ant švarios odos, kitaip gali sukelti bėrimą.






  Lūpų balzamas

 Lūpų balzamą visuomet reikia turėti po ranka - niekada nežinai kada lūpos išsausės ar įtrūks. Jį pirkdama, per daug nesigilinu - imu tą, kuris skaniausiai kvepia :D







Taigi tokie būtų mano grožio patarimai vasarai.
Tikiuosi straipsnis patiko :)

10 Komentarai

  1. Va kaip tik nesenai nusipirkau neonini laka :) Geras straipsnis.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Patiko straipsniukas - daug naudingu patarimu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Patiko, šaunuolė, taip ir toliau! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Su tuo ricinos aliejum reikės pabandyt pastiprint blakstienas. Labai jau įdomiai pasirodė. :D
    Straipsnis tikrai patiko, viskas išsamiai ir aiškiai aprašyta.
    Rugile, jei ne paslaptis, kur pirkai tą nagų laką? Jau kuris laikas ieškau, bet niekur nerandu.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Straipsnis geras, bet gaila, jog jis parašytas ne vasaros pradžioje. :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Mine-nagu laka pirkau rimi bet manau kad lengva butu rasti ir maksimoje ar iki tai tiesiog sincero firmos nagu lakas kuris kainuoja apie 10 litu. Sekes ieskant :)

    AtsakytiPanaikinti