10 klaidų plaukų priežiūroje





Sveikos. Pamačiau, jog daugelis labai nori sužinoti apie plaukų priežiūrą. Aš jums siūlau peržiūrėti ir aptarti, padaryti išvadas tų dalykų, kurių vertėtų atsisakyti vardan spindinčių, blizgių, nuostabiai atrodančių plaukų.


1.       Pažeistiems ir silpniems plaukams reikia specialių priemonių, kurios intensyviai maitintų, o štai riebiems plaukams skirtos priemonės turėtų reguliuoti riebalinių liaukų veiklą. Taigi šampūną ir kondicionierių turėtum rinktis atsižvelgdama į savo poreikius, kitaip gali dar labiau pakenkti plaukui.

2.       Nereikėtų tų pačių priemonių naudoti ilgą laiką. Ši taisyklė galioja ne visoms moterims, tačiau toms, kurios galvą plauna kiekvieną dieną, kas du – tris mėnesius patariama keisti šampūną, kad plaukas ir galvos oda nepriprastų ir priemonės poveikis nesumažėtų.

3.       Vasaros metu reikėtų naudoti priemones su UV filtrais, kurie apsaugotų plaukus nuo žalingo saulės poveikio. Taip pat patartina įsigyti specialių drėkiklių, kuriais galima purkštis kelis kart per dieną ir jų nereikia nuplauti. Žiemos metu visas dėmesys turėtų būti sutelktas į plaukų maitinimą ir atstatymą, taigi reikėtų pagalvoti apie įvairiausias plauką stiprinančias kaukes.


4.       Nepaisant to, kad tavo plaukai yra gražūs ir sveiki, turėtum rūpintis jais nuolatos. Plaukų nepakanka išplauti kokybišku šampūnu. Juos reikia palepinti balzamais, kurie sušvelnina plauko paviršių ir bent kartą per kelias savaites pasidaryti stiprinančią ir maitinančią plaukų kaukę.

5.       Kartais aplinkybės nepalieka jokio pasirinkimo, taigi plaukus plauname tiesiog po tekančiu iš krano vandeniu. Deja, bet dėl to kenčia mūsų plaukų galiukai. Būtų idealu, jei galėtum plaukus plauti dubenyje šilto vandens su 2 valgomaisiais šaukštais acto. Actas suminkština vandenį, taigi tausoja plaukus.

6.       Nevalia šukuoti dar drėgnų plaukų, nes taip jie labiau pažeidžiami. Geriausia – leisti plaukams apdžiūti ir tik tuomet juos iššukuoti pradedant nuo plaukų galiukų, o ne nuo šaknų.

7.       Jei mėgsti lankytis pirtyse, būtinai pasirūpink galvos apdangalu. Keli neatsargūs apsilankymai nepridengus plaukų ir net nespėsi susigaudyti, o tavo plaukai taps nušiurę.

8.       Kartais iš tiesų norisi paįvairinti savo šukuoseną, tačiau per dažnas džiovintuvo ar žnyplių naudojimas labai gadina plauką. Jei negali atsisakyti šių priemonių, tuomet bent jau įsigyk specialių preparatų, saugančių nuo karščio poveikio.

9.       Gal būt tavo plaukai auga nelabai sparčiai, bet pas kirpėją turėtum apsilankyti bent kartą per mėnesį ar du. Plaukų galiukai nušiūra savaime, todėl juos reikia pakirpti, kad plaukas atsigautų ir sparčiau augtų.

10.   Kai tik turi galimybę, išsirišk visas kasytes ir uodegytes ir leisk plaukams laisvai plaikstytis. Surišti plaukai leidžia patogiau jaustis, tačiau ir jiems reikia pailsėti nuo suveržimo.
O ko atsisakote jūs vardan gražesnių plaukučių?

2 Komentarai

  1. Geras, darydavau ir nežinodavau, kad kenkia :O Gerai, kad parašei apie tai ;) Patiko.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man irgi patiko. Norėjau paklausti. Ar būtų tau galimybė parašyti straipsnį apie greitai besiriebaluojančius plaukus? Man galvą reikia plauti kas diena ir tai jau atsibodo, tad prašau patarimų :((

    AtsakytiPanaikinti