garsiausi "YouTube" dainorėliai


Anksčiau dainininkai turėdavo skintis kelią į žvaigždes varstydami radijų ir įrašų studijų duris, stengdamiesi bet kokia kaina patekti į televiziją, įtikinti prodiuserius, kad būtent jie verti būti ant scenos. Tuomet išgarsėdavo atkaklieji, ir dažnai tikrieji talentai likdavo pogrindyje. Tobulėjant technologijoms, viskas pasikeitė - dabar pakanka įdėti savo dainos įrašą į "YouTube" ir tikėtis geriausio. Būtent šiuo būdu išgarsėjo daug šiandieninių žvaigždžių ir žvaigždučių. Geriausias pavyzdys - Justin'as Bieber'is. Šiandien mes turime šansą patys atskirti tikrus deimantus tarp akmenų ir stebėti, kaip gimsta ir auga naujos žvaigždės. Šiandien nuspręndžiau parašyti apie keletą iš jų.

Boyce Avenue

Viena populiariausių grupių, atliekančių garsių atlikėjų koverius - Boyce Avenue. Retas nėra matęs šių vaikinų video Youtube, ar negirdėjęs jų už širdies griebiančių balsų.
Boyce Avenue“ – tai Amerikos roko grupė, kurią Floridoje sukūrė broliai Alejandro, Daniel‘is ir Fabian‘as Manzano. Grupės pavadinimu tapo dviejų gatvių, kuriose broliai gyveno vaikystėje, kombinacija. Veiklą vaikinai pradėjo 2004-aisiais metais, kai Daniel‘is, baigęs Harvardo universitetą persikėlė į Floridą ir prisijungė prie Floridos universitete studijavusių brolių Alejandro ir Fabian‘o.  Šie vaikinai iki šiol yra sukūrę šimtus koverių ir originalių dainų, išleidę 3 albumus.



Connie Talbot

Connie Talbot išgarsėjo, kai būdama šešerių sudalyvavo "America's got talents" konkurse, kur pavergė komisijos ir žiūrovų širdis savo stipriu balsu.  Dabar jau 11-metė Connie tapo interneto sensacija - jos video Youtube buvo peržiūrėti daugiau nei 500 milijonų kartų. Tačiau mergaitė ir toliau tobulina savo įgimtą talentą, ir niekas nė neabejoja - tik laiko klausimas kai ji taps pasauline žvaigžde. Connie jau yra išleidusi 3 CD albumus ir neketina sustoti.


Megan Nicole

Kerinčio balso savininkė teksasietė Megan Nicole išpopuliarėjo 2009 metais, atlikusi Kings of Leon kūrinį "Use somebody". Šią dainą atlikti ir paskelbti YouTube Megan paskatino tėtis. Internetinę erdvę užkariavusi aštuoniolikmetė džiaugiasi žaibiška šlove - vos per tris metus YouTube ji surinko 1,000,000 prenumeruotojų ir 200 milijonų video peržiūrų, ir jau planuoja pasaulinį turą ir dirba prie debiutinio albumo.



Mike Tompkins

Gal šis vyrukas ir neturi stipriausio balso pasaulyje, bet jo koverius be abejonių galima pavadinti vienais originaliausių. 23 metų Mike Tompkins į atmintį įsirėžia ne tik dėl savo pernelyg baltų dantų ir tvarkingos išvaizdos. Vaikinas laisvalaikiu dainuoja, o visus kompozicijai atlikti reikalingus instrumentus, įsidainuoja taip pat pats. Teisingai - visi muzikiniai garsai yra išgaunami jo balsu. Jį drąsiai galima vadinti a capellos meistru.




tai įdomu:


Pasaulio koveriai
Britų daininkės Adele hitas "Rolling in the deep" praėjusiais metais buvo daina, kuriai buvo sukurta daugiausiai koverių. Ji buvo perdainuota net 350 000 kartų! Luc Bergeron'as sukūrė klipuką, į kurį sudėjo 70 populiariausių šios dainos koverių.



Kuris numeris jums paliko didžiausią įspūdį?


Mėgsti dainuoti?

Visada svajojai parodyti savo dainavimo gabumus? Neleisk savo talentui užgęsti. Svetainė Karaokeparty.com suteikia galymybę kiekvienam, turinčiam mikrofoną, daryti populiariausių dainų koverius. Tai lyg smagus žaidimas, kur renkant taškus ne tik gali patikrinti ar turi muzikinę klausą ir pataikai į taktą, bet ir čia pat gali įrašyti savo dainavimą ir specialia programėle jį pakoregavus, paskelbti pasauliui.



Jūsų, Akvilė :)

3 Komentarai

  1. labiausiai patiko Connie Talbot, be to siūlau Tanner Patrick, jo žiauriai fainas balsas, ir muziką pats padaro, bei ne kartą jau yra koncertavęs su kitais scenoje. Man jis labai labai patinka, nes gražus :D, labai talentingas ir vertas dėmesio!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Žinau jį, man jis irgi patinka ypač jo paties sukurta daina http://www.youtube.com/watch?v=u0I65KP1cgs&feature=relmfu
    bet yra ir kita versija (ne su gitara), kiekvieno skonio reikalas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Patiko straipsnis :) Iš tikrųjų, žinau daug gan gerų grupių, kurios daro nuostabius cover'ius. Būna įdomu pasiklausyti kaip žmonės perdainuoja tikrąsias dainas ;)

    AtsakytiPanaikinti