Gineso rekordai


Sveikučiai. Nežinau, kaip jūs, bet man smagu pasižiūrėti į tai, ką žmonės smagaus yra nuveikę savo gyvenime, ko pasiekę ir kokius netikėtumus pasiryžo daryti. O dar labiau mėgstu žiūrėti laidas, kur yra rodomi pasaulio rekordai. Kiekvienas jų būna įrašytas į Gineso (Guinness) knygą. Daugelis žmonių, labai aktyviai siekia patekti į ją ir išgarsinti savo vardą, todėl kartais pradeda ieškoti įspūdingiausių būdų, kelių. Kartais jiems pavyksta, kartais - ne, tačiau patenka tik geriausi iš geriausių. Į kelis iš jų siūlau šiandien ir pasižiūrėti. Lekiam!

Gineso rekordų knyga - kasmetinis pasaulio rekordų žinynas, kur pažymimi ne tik žmogaus pasiekimai, bet ir ekstremalūs pokyčiai galmtoje. Pirmą kartą knyga išleista 1955 m. airių alaus daryklos „Guinness Brewery“ valdytojo Chju Biverio sumanymu. Jis tikėjosi, kad tokia knyga sudomins aludžių lankytojus ir jie visada turės apie ką diskutuoti. Knyga sulaukė milžiniško pasisekimo. 2003 m. ji pati pateko į „Gineso rekordų knygą“. Dabar knyga leidžiama daugiau kaip 100 pasaulio šalių, daugiau kaip 23 kalbomis.





Ann Atkin (Jungtinė Karalystė) turi 2 042 nykštukus ir laumes. Rekordas užfiksuotas 2011 m. kovą. Visi nykštukai „gyvena“ 1.6 ha plote, Vakarų Putford, Devone, Jungtinėje Karalystėje.



Sunkiausią pasaulyje motociklą turi Harzer Bike Schmiede, kurį pagamino Tilo ir Wilfried Niebel Zilly, Vokietijoje. Motociklas sveria 4.749 tonos. Rekordas užfiksuotas 2007 m.





Didžiausias svoris laikytas šokant per virvutę 10 kartų yra 185 kg. Rekordą pasiekė James Thompson (JAV) Tokijuje, Japonijoje, 2010 m. birželio 9-ąją.



Didžiausias automatizuotas (turintis variklį) prekių vežimėlis yra 3 m ilgio, 3.5 m aukščio ir 1.8 m pločio. Rekordą pasiekė Edd China (Jungtinė Karalystė). Rekordas užfiksuotas Votforde, Jungtinėje Karalystėje 2005 m. lapkričio 9-ąją.



Ilgiausią pasaulyje nosį turintis žmogus, turkas Mehmet Ozyurek. Nosies ilgis net 8,8 centimetrai. Šis rekordas užfiksuotas 2010 metais.



Sunkiausias žmogus pasaulyje yra Jon Brower Minnoch. Jis buvo gimęs 1941 metais, o mirė 1983 metais. Rekordininko apytikslis svoris buvo apie 635 kg. Rekordas pasiektas Meksikoje.


Didžiausios žuvies savininkas yra Gianto Mekongo, kuris pagavo šamą. Šį žuvis buvo pagauta 2005 metais, Tailande. Jos ilgis 9 pėdos(2,7m.), o sverė 646 svarus(293 kg).



Didžiausias statinys iš kortų buvo pastatyas Bryan Bergo (Kinija) 2010 metais. Jo ilgis 10,39 m., aukštis 2,88 m., o plotis 3,54 metrai. Šiam kūriniui reikėjo 44 dienų ir 218792 žaidimo kortų.




Plačiausios burnos savininkas Francisco Domingos Joaquim iš Angolos. Jo burnos plotis siekia 17 cm. Rekordas buvo įregistruotas 2010 metais.



Siauriausia gatvė pasaulyje randasi Vokietijoje, Reutlingeno mieste. Jos plotis tiktais 31cm.
Rekordas įregistruotas 2006 metais.



Kinijos gyventojas vardu Tana iš Songyuan miesto sukūrė didžiausią telefoną pasaulyje. Šio telefono svoris 22 kilogramai. O matmenys: aukštis 90cm, plotis 44cm ir storis 14cm. Telefone veikia visos reikalingos funkcijos: skambinimas,sms, naršymas, kamera. Telefonas turi vienintelį minusą, jis turi būti visada prijungtas prie elektros srovės.



Krunoslav Budiseli pasiekė labai keistą rekordą, jis ant savęs užsidėjo daugybę marškinelių, net 245 vienetus. Rekordas užregistruotas kroatijoje, šiam reikalui prireikė tik dviejų valandų, o bendras marškinelių svoris buvo apie 68 kilogramus.



Rumunijoje buvo pasiektas ilgiausios rūkytos dešros rekordas.Jos ilgis buvo apie 392 metrus, o sverė 150 kilogramų.



Čadas Felas (JAV), išpūtė 50.8 cm skersmens gumos burbulą, ir susprogdino jį nenaudodamas rankų. Rekordas užfiksuotas Springso Vidurinėje mokykloje, Winston County, Alabamoje, JAV 2004 m. balandžio 24-ąją.



Didžiausias pasaulyje batas yra 7.14 m ilgio, 2.50 m pločio ir 4.2 m aukščio. Jį pagamino Schuh Marke (Vokietija). Rekordas buvo užfiksuotas Hauenstein, Vokietija, 2006 m. rugsėjo 30-ąją.



Greičiausias laikas, per kurį žmogus įlindo į užsegtą užtrauktuku lagaminą yra 5.43 sekundės. Rekordą pasiekė Leslie Tipton (JAV), 2009 m. rugsėjo 14-ąją Niujorke, JAV.



Greičiausias laikas, per kurį buvo su nugara susprogdinti 3 balionai, yra 12 sekundžių. Rekordą pasiekė Julia Gunthel (Vokietija). Jis buvo užfiksuotas Die Grossten Weltrekorde, Vokietijoje, 2007 m. lapkričio 23-iąją.





Didžiausia krūtinė priklauso Annie Hawkins-Turner (Norma Stitz) (JAV), kurio abi krūtys yra po 109.22 cm, krūtinės apimtis 177.8 cm. Rekordas užfiksuotas 1999 m., Niujorke.




Aukščiausias šuo pasaulyje yra „Milžinas Džo“, kurio ūgis 1.092 m. Rekordas užfiksuotas 2010 m. vasario 15-ąją, Tusone, Arizonos valstijoje, JAV.



Ilker Yilmaz (Turkija) iš akies “iššovė” pieną 279.5 cm atstumu. Rekordas užfiksuotas Armados Viešbutyje, Stambule, Turkijoje 2004 m. rugsėjo 1-ąją.



1988 metais Šiaurės Kinijos Vidinės Mongolijos regione gimęs H.Pingpingas, kuriam buvo diagnozuotas įgimtas mažaūgiškumas, mažiausiu pasaulio žmogumi buvo pripažintas 2008-aisiais. Jo ūgis siekė apie 75 centimetrus.


Tad tiek smagių naujų potyrių šiandien. Geros likusios dienos :)

4 Komentarai

  1. Labai geras straipsnis :) Labai patiko skaityti, o dar tos nuotraukos... Žodžiu, labai geras pasirinkimas! Šaunuolė :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gal galėtumėte įdėti kokių patarimų kaip turėti plokščią pilvą. Manau daugumai tai gan aktuali tema. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. ^^ Eve Lyn ^^ - Ačiū tau Evelina, už labai mielą komentarą! :)**

    Anonimiškas - Gerai, anonime, įkelsiu. Beto, pataikei, ši idėja man taip pat buvo kilus nesenai!

    AtsakytiPanaikinti
  4. anonime mazink cukru miltinius patiekalus valgyk letai po mazai pamatysi figurai pades tai o jei da sportuosi rezultatai garantuoti bent jau man tai padeda:)

    AtsakytiPanaikinti