Lėlių sala Meksikoje

Labas vakaras! Kaip leidžiate sekmadienio vakarą? Bent jau aš - puikiai. Priežastis aiški - nereikia ruošti namu darbų ir eiti miegoti su mintimi, kad kitą dieną reikės anksti keltis ir eiti į mokyklą..

Lėlių sala. Kas gali skambėti patraukliau? Tuo labiau, jog tai – itin populiari turistų vieta Meksikoje. Tačiau atvykusius čia pasitinka visai kitkas, nei jie tikisi išvysti. Lėlių sala yra, ko gero, šiurpiausia vieta Meksikoje.
Beveik kiekvienas saloje augantis medis yra apkarstytas senomis, aptriušusiomis lėlėmis, kurios suteikia jausmą, lyg būtum stebimas. Šimtai lėlių kabo ant metalinių virbų. Kai kurios yra žalsvos, pabrėžiančios mušimo pėdsakus, didžioji dalis – nuogos, kitos susivėlusiais ir vėjo išdarkytais plaukais.

Legenda byloja, kad prieš 50 metų, maža mergaitė plaukiojusi gretimos salos pakrantėje, nuskendo, taip pradėdama šią kraupią salos lėlių gyvavimą. Tuo metu saloje gyveno žvejys atsiskyrėlis Don Julian Santana Barrera. Greitai po mergaitės žūties jis žvejodamas ištraukė lėlę. Kitą dieną jis vėl sužvejojo dar vieną lėlę, kitą dieną dar vieną. Žvejys palaikė tai kažkokiu ženklu tad pradėjo rinkti ir kolekcionuoti lėles. Jas iškabindavo ant medžių aplink salą.

Dabar jo „lėlių sala“ yra tarp keisčiausių turistinių įdomybių. Saloje sukaupta neįtikėtina lūžusių ir nykstančių lėlių kolekcija. Nors daugelis jų atrodo klaikiai, ir pirmas atvykėlius užplūstantis jausmas yra baimė, tačiau vėliau daug kas teigia, jog yra pajuntama ypatinga šios vietos aura.

Kai kurie turistai aplankę salą tvirtina, kad lėlės šnabždasi ir, norint nuraminti jų sielas, prieš įžengiant į salą, joms yra būtina pasiūlyti dovanų.









Iki kito susitikimo!









13 Komentarai

  1. Baisoka O.o
    Bijočiau vaikščioti tarp tokių išsuktakojų lėlių :D
    Straipsnis patiko!

    AtsakytiPanaikinti
  2. O dieve ta paskutinė foto :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

    AtsakytiPanaikinti
  3. Stipriai argumentuoti kometarai nepatiko ir atsakyt nebeturėjai ką, ar kaip čia gavosi, Skaidre?

    AtsakytiPanaikinti
  4. kraupu... Ypač priešpaskutinė foto...

    AtsakytiPanaikinti
  5. ahaa , tos foto tokios žudančios : DD

    AtsakytiPanaikinti
  6. Anonime, jautiesi geriau, kai bandai kažką pažeminti? Net jeigu viskas ką tu sakai yra tiesa, (nors aš taip nemanau) negi jautiesi viršesnė ir įrodžiusi savo tiesą? Aš to nesuprantu. Tu man argumentuotai paaiškink ar tai, kad bandai kažką įžeisti ar "prigauti" teikia malonumą?

    AtsakytiPanaikinti
  7. O man patiko straipsnis! Nebuvau girdėjus apie tokią salą todėl buvo smagu sužinoti kažką naujo.
    Tos lėlės kraupiai, kaip iš siaubo filmo atrodo, bet vis tiek vaikštant su gidais ir kitais žmonėmis neturėtų būt labai baisu. :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Vitalija, aš nebandau nieko pažeminti, tiesiog bandau išsiaiškinti, ko šiame blog'e yra verti skaitytojai. Jeigu blogo ADIMINISTRATORĖ pasakė, kad kodėl ji nerašė žinojo tik tie, kuriems reikėjo žinot, tai atsiprašau. Negi skaitytojai nėra tie, kurie turi žinoti?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Straipsnis man patiko, tikrai idomus :)
    Noreciau apsilankyti toje saloje :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. "ir atsakyt nebeturėjai ką?" negi man vienai, čia atrodo, jog tai bandymas pažeminti? Jeigu mes nežinotume ko verti mūsų skaitytojai, jeigu kiekvieną dieną neskirtume laiko parašyti straipsniui, jeigu nesidžiaugtume sulaukusios gražaus komentaro, jeigu nepaaukotume kažko, dėl tų šiltų žodžių, mes NEBŪTUME pradėjusios viso šito darbo. Kam gilintis į smulkmenas, o nesidžiaugti mažais ir gerais dalykais? Ne gi nemanai, kad kokios atviros mes bebūtume neturėtume vieišinti kai kurių savo gyvenimo asmeniškumų, gal Skaidrė būtent tai ir norėjo nuslėpti. Asmeniškumus. Mes ne politikės, ne žvaigždės, mes turime ir norime turėti privatumą. Nesakė- reiškia buvo KODĖL nesakyti. Nenoriu su tavimi ginčytis, bet tiesiog sakau kad mes stengiamės dėl jūsų, bet jūs kabinėjatės prie trūkumų ir ieškote prie ko prikibt, nepaisant to kad pagirtumėte jog vėl pradedam iš naujo. Netaikau to visoms skaitytojoms, nes yra tokių, kurios iš ties nuoširdžiai žiūri į tai, ką mes darom. Peace.

    AtsakytiPanaikinti
  11. va iš to klausimo visai nebloga diskusija išeitų.
    taip, nė viena iš jūsų nesat žvaigždės, garsenybės, bet vis dėl to man kiek nemalonu, kai žmonės, nesirūpinę blogu tuo tamsiu laikotarpiu, taip lyg niekur nieko sugrįžta, vaidina administratores ir galvoja, kad tik jų dėka blog'as nežlugo. Taip pat ir senosios rašytojos, kaip plėšrūnai pajutę, kad TD atsigauna tiesiog veržiasi vėl čia rašyti.
    Būtų juokinga, jei nebūtų graudu.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Vaidina administratores? Perskaičiusi pamaniau kad tu kažkoks artimas asmuo arba šmėkla, galinti nuklysti žmonėms į galvas ir skaityti mintis, bet visi žinome kad taip nėra. Tau tik sunku pripažint kad tiesiog norėjai užpilt ant žmogaus mėšlo, jį pažemint, nežinau gal įžeist. Graudu ne tai, kad senosios rašytojos veržiasi čia rašyti (kas dar svarstytina), o tai kad tu apipili žmogų nepelnytom pamazgom, o tada lyg niekur nieko bandai įrodyti, jog jie to nusipelnė, lyg būtum kažkokia aukšta būtybė, turinti teisę žinoti visus užkulisius ir kad esą tavo tikslas nebuvo toks. Suprantu, smalsumas sužinoti dėl kokių priežasčių, bet čia pačios administratorės reikalas- skelbti viešai kodėl ar ne. Toliau, grįžkim prie to, jog tavo manymu, rašytojos it plėšrūnai siekia grįžti į TD kai jis atsigauna. Tai vis gi nėra tiesa, o jeigu ir būtų, ar tai tau daro kažkokią įtaką? Ar tai iš tavęs kažką atėmė? Žinoma kad ne ir visų trečia, tavyje matau visiškai tipinę lietuvę, kuri burba ir niekina viską, bet nė nesistengia pakeisti į tai požiūrio, praleisti pro pirštus to, kas nėra taip jau svarbu. Kaip gaila tau bebūtų, aš nenusileisiu ir nesakysiu, kad esi teisi, nes taip nėra ir aš esu įsitikinusi, kad nepasijutai geriau nuo to, kad Skaidrė pripažino ar ne pripažino tavo tiesą. Vis dar gali man paaiškinti, koks malonumas bandyti įžeisti žmogų, nes aš to visiškai nesuprantu. Sėkmės tau ir tikiuosi kada nors iš tavęs išgaruos tas nepasitenkinimas viskuo, nes galų gale pririšusios už vadelių tavęs nelaikom.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Nežinau kodėl, bet žiūrint į šias nuotraukas man nepasidarė baugu. Atvirkščiai, labai norėčiau ten nuvykti ir visą tai pamatyti, bet jaučiu jog pamačiusi nebelabai norėčiau ten būt... :D O šiaip, straipsnis labai patiko, nes apie šią salą nesu nė girdėjusi! Tikiuosi, tokių straipsnių sulaukti daugiau :p

    AtsakytiPanaikinti