Jie - Richard „Dick“ McDonald ir Maurice „Mac“
McDonald – broliai, vieni
pirmųjų greito maisto restoranų kūrėjų.
Jų restoranas, įkurtas 1940 metais ir pavadintas „McDonalds'“ buvo nedidelė įvažiuojama (drive - in) užkandinė San Bernardino miestelyje (Kalifornija), daugiausiai žinoma dėl savo pieno kokteilių.
Jų restoranas, įkurtas 1940 metais ir pavadintas „McDonalds'“ buvo nedidelė įvažiuojama (drive - in) užkandinė San Bernardino miestelyje (Kalifornija), daugiausiai žinoma dėl savo pieno kokteilių.
Vienas iš brolių reklamuoja savo pavardės užkandinę su populiariu gėrimu rankose
McDonald‘o laiko juosta
1940 m. Dikas
ir Mekas Makdonaldai atidaro McDonald Bar-B-Que. Restoranas didingai buvo
atidarytas San Bernardine, Kalifornijoje. McDonald Bar-B-Que buvo įsikūręs sankryžoje
14 ir Rytų gatvės, kur dirba iki šiol.
1948m. Dikas
ir Mekas uždaro restoraną renovacijai, ir atidaro jį su nauju meniu, kurį
sudarė tik 9 patiekalai. Pagrindinė prekė buvo mėsainis už 15 centų. Už 5
centus galėjai gauti puodelį apelsinų sulčių išsinešimui.
1949m.
McDonald‘as pristato savo garsiąsias „bulvytes Fry“, ir įdeda jas į savo meniu,
kartu su pirmuoju pieno kokteiliu „Triple - thick“.
1954m. Ray‘us
Kroc apsilanko McDonald‘e ir tampa oficialiu restorano franšizės agentu – darbą,
kuris vėliau jį padaro garsiu milijonierium.
1955m.
McDonald‘as atidaro savo antrą restoraną, Des Plaine, Illinois‘e. Šis
restoranas per pirmąją atidarymo dieną uždirbo $366,12.
1963m. Šiais
metais, praėjus 23-ejiems metams po pirmojo atidaryto restorano, broliai
atidarė 500-ąjį McDonald‘ą Toled‘e. Taip pat atsirado naujasis sumuštinis, pavadinimu ‚Filet-O-Fish‘.
1965m.
McDonald‘as tampa viešai pripažinta akcine bendrove, parduodančia pirmąją savo
akciją už $22,50.
Pirmoji akcija buvo pasiūlyta per restorano 10-ąsias metines.
1967m. Atidarant McDonald‘o pirmąsias vietas
Kanadoje ir Puerto Rico‘e, šis restoranas tampa tarptautiniu restoranų tinklu.
Ši tendencija tęsis restorano ateityje, todėl McDonald‘as atsiranda 118-ose
skirtingose šalyse.
1968m. Pristatomas garsusis Big Mac mėsainis.
1975m.
McDonald‘as nusprendžia plėsti meniu ir įterpti kelis, pusryčiams tinkančius
patiekalus, kaip garsieji „Egg McMuffin“ sumuštiniai. „Egg McMuffin“ sukūrė
McDonald‘o Sant Barbaroje savininkas, vardu Herb Peterson.
1969m.
Pasikeičia McDonald‘o logotipas.
1980m.McDonald‘as švenčia savo 25-ąjį jubiliejų. 1987m. Gegužės 15-ąją dieną, po ilgų bandymų įtikti lankytojams sveikuoliams, restoranas debiutuoja su naujausiomis šviežiomis salotomis.
1996m. Pradeda
veikti McDonald‘o internetinė svetainė www.McDonalds.com
2005m.
McDonald‘as švenčia savo 50-ąjį jubiliejų, kai buvo atidarytas pirmasis
restoranas.
2006m. McDonald‘as
pasiūlė naujus užkandžius ‚wraps‘, taip pat į meniu įtraukė pietums skirtą
patiekalą – ‚non-sandwich‘.
2010m. Bandydami
konkuruoti su kavos ir kokteilių parduotuvėmis, McDonald‘as į rinką paleido
savą kavos liniją McCAfe, kur pardavinėjo Latte ir Cappuccino kartu su tikrų
vaisių kokteiliais bei alkoholinius gėrimus su ledukais.
McDonald‘o
maistas
McDonald's siūlo apie 100 įvairiausių
patiekalų, tokių kaip keptos bulvytės, mėsainiai, gėrimai, desertai, salotos ir
kt., nevardijant porcijų dydžių ir skonių įvairovės. McDonald‘o atstovas
teigia: „Norėdami patenkinti savo svečių poreikius, negalime nė trupučio
suklysti“.
Truputį susipažinkite su klientams teikiamais patiekalais, jų sudėtimi (taip teigiama interneto svetainėje, tikra tiesa niekam nežinoma).
Salotos –
šviežios ir traškios.
Mes reikalaujame griežtos kontrolės jau sėjant salotų
sėklas. Tai reiškia tikslų trąšų dozavimą, kruopščią auginimo sąlygų kontrolę.
Be to, pirmenybę teikiame salotoms, išaugintoms dirvoje po atviru dangumi.
Keptos bulvytės – traškios auksinės bulvyčių lazdelės. Bulvės rūšiuojamos pagal dydį, mechaniškai skutamos ir pjaustomos. Norint, kad restorane paruošimo procesas vyktų greičiau, bulvytės iš anksto apkepamos natūraliame augaliniame aliejuje ir užšaldomos. Šitaip jos lieka šviežios ir traškios! Mėsainiai – kodėl jie tokie sultingi ir skanūs? McDonald's mėsainiams naudojama 100 proc. jautiena. Atsisakome tokių priedų kaip dažai, skonio stiprikliai, krakmolas. Kad išliktų vertingosios medžiagos, susmulkinus ir suteikus formą, mėsa užšaldoma. Prieš išsiųsdamas mėsainiams skirtos mėsos siuntą, mūsų partneris Esca Food Solutions kruopščiai tikrina produkciją. Tik tada, kai mikrobiologinių ir cheminių testų rezultatai, mėsos forma ir sudėtis, konsistencija, išvaizda ir skonis yra nepriekaištingi, partija siunčiama vartotojui. Žinoma, mėsa šaldoma ir ją transportuojant – visą laiką iki galutinio jos paruošimo. Tokia ji patenka ir ant kepimo griliaus. Žuvies filė – Baltijos jūros žuvies filė. Žuvies filė gaminiams paruošti perdirbama rinktinė aukštos kokybės Baltijos jūros žuvies filė, Prieš supjaustant filė porcijų gabaliukais, apvoliojant džiūvėsėliuose ir užšaldant, ji tikrinama rankomis. Daugybė kokybės kontrolės etapų lemia tai, kad žuvies filė gabaliukai yra be jokių kaulų.
Tiesa, spėjama, jog maisto kokybė dabar smarkiai
pablogėjus. Žmonės „YouTube“ klipuose rodo nufilmuotą vaizdo medžiagą, kur kai
kurie McDonald‘o patiekalai nesuyra per kelis metus, o kai kurie tampa visišku
šlamštu. Bet kaip sakoma, geriau vieną kartą pamatyti, negu šimtą kartų
išgirsti. Tad žiūrėkit. Yuum..yuum.
O štai čia galite pamatyti, kaip pakoreguojamas McDonald‘o
sumuštinis, kuris patenka ant reklaminių plakatų.
Pasiteiravau savo klasiokų, draugų, ar jie vartoja šį
maistą, kaip dažnai, ar jiems patinka tai ir kokios nuomonės, emocijos,
pažiūrėjus tokius video įrašus.
Augustė. Mano nuomonė apie tokį
maistą yra paprasta. Žmonės, kurie rūpinasi savo sveikata, tokiose greito
maisto užkandinėse tikrai nevalgys, nes McDonald‘s maisto žala yra tikrai
viešinama ir tikrai pasiekia visų ausis. Niekada nemėgau ten valgyti, po tokio
maisto sutrikdavo virškinimas. Dabar kai pradėjau labiau domėtis sveika mityba,
nebevalgau mėsos, išvis ten nebesilankau.
Modestas. McDonald's
maistas nėra blogas ir tie video įrašai nėra tiesa. Pati pagalvok,
jie turi pakankamai pinigų, kam jiems gaminti šūdą ir rizikuoti? Mano pusbrolis dirbo McDonald‘e, tad
žinau ką sakau.
Agnius. Na, manau, kad visi puikiai žino
situaciją, kokia yra MC, todėl čia yra pačių žmonių pasirinkimas. Asmeniškai aš
nueinu retai į MC, nes poreikio ar didelio noro ten eiti, neturiu. Nebent jei
su draugais ar šiaip jeigu pasitaiko tokia situacija, kad MC būna geriausias
pasirinkimas. Todėl nueinu į MC gal 2 kartus per 3 mėnesius, nėra poreikio +
daug pinigų reikia ten nusinešti, o iš jo išeini vis tiek nepavalgęs, bet aišku
patenkinęs savo ego. :D MC iš dalies yra dvipusiškas
dalykas, iš vienos pusės jis nutukina žmones ir t.t. visi šitą puikiai žinom,
kitiems augina discipliną ir valią, todėl kuo daugiau yra silpnybių, tuo labiau
galima išsiugdyti vertybių, arba atvirkščiai, sužlugdyti.
Na, mano nuomone, tai nėra pats geriausias pasirinkimas,
bet gal jūs manot kitaip? Pasidalinkite savo nuomone, patyrimais!
Gero vakaro J
|
2 Komentarai
Labai patiko straipsnis :)
AtsakytiPanaikintiPamačiusi video nenustebau. Seniai žinojau kokį ten "Š" gamina ( atsiprašau jei įžeidžiau kažką, kas ten valgo). McDonald'e esu buvus vos vieną kartą, bet man to ir užteko. Tuose hamburger'iuose prikišta tokių nesąmonių, kad atrodo "Vov, koks didelis, tikrai gerai pavalgysiu", bet vos išėjus pro duris jautiesi lygiai toks pat alkanas koks buvai :) Tad mano nuomonė tokia, kad neverta ten valgyt, geriau jau perėjus namie pasigaminti savo pačios salotų :)
Jeigu nemeluojant, mane iš pradžių sudomino pavadinimas, ebt kai pastebėjau straipsnio apimtį, net nebeskaičiau jo. Tiesiog labai daug išsiplėtei. Smagu, akd nori daug parašyti, bet kitiems kas daug tas net nevisada ir sudomina :/
AtsakytiPanaikintiTai mano nuomonė