Pakabukas - buteliukas


Sveikos mergytės uogytės. Ar dažnai pažiūrėjusios į savo brangenybių dėžutes pradedate dejuoti, jog tik tiek mažai papuošalų turite? Man tai atsitinka nuolatos. Matyt, tokios jau tos moterėlės: joms reikia dar ir dar, ir kuo gražiau, blizgiau.. Na, bet tai nebėda. Kiekviena iš jūsų nesunkiai bei greitai galite pasigaminti, širdžiai bei akiai gražius pakabukus - buteliukus. Jie atrodo išties stilingai ir labai šiltai. Beto, pagyvina nusibodusį garderobą. Tad mažiau kalbų - daugiau darbų!

Mažyčiai, lengvučiai stikliniai buteliukai, o jų viduje jūsų norai, fantazija, sapnai. Buteliukuose galite patalpinti, ką tik užsigeidžiate ir jūs tuo tuoj įsitikinsite.

Pabandykite pasigaminti pakabuką, pilną blizgučių. Galite užrašyti ant buteliuko “Fėjų dulkės” (ar ką sugalvosite). Tokiam pakabukui pasigaminti reikės(1):


  • Ilgos grandinėlės (galite nusipirkti iš čia );
  • Stiklinio buteliuko (galite nusipirkti iš čia);
  • Blizgučių;
  • Klijų;
  • Bespalvio nagų lako;
  • Popieriaus;
  • Tušinuko (pasirinkite spalvą);
  • Smeigtuko.



  • Visų pirma aptepkite smeigtuką (pakabuko laikiklį) klijais ir įdurkite jį į kamštelį (2). Klijuojame, kad būtume tikri, jog smeigtukas neišsitrauks. Pripildykite buteliuką, kokių norite blizgučių (stambesnių, smulkesnių, įvairiaspalvių, vienspalvių) (3). Tai gali būti net jūsų blizgūs akių šešėliai. Priberkite visą buteliuką ar tik pusę.



    Kai uždėsite kamštelį, užtepkite klijų, kad neatsitiktų nelaimė ir jūsų visas pakabukas atsiskyręs nesudužtų.
    Paimkite popieriaus ir užrašykite mažomis raidėmis “Fėjų dulkės”, arba savo pasirinktą pavadinimą ar frazę. Nebijokite eksperimentuoti ir kartoti – išsirinksite gražiausią užrašą. Vėliau patepkite lašelį klijų ant buteliuko ir priklijuokite iškirptą etiketę. Nepamirškite nagų lako! Tepkite jį ant visos etiketės, o ypač ant kampučių, kad laikui bėgant popierėlis nenusidėvėtų ar nenuplyštų. Smeigtuko pagalba sujunkite grandinėlę ir buteliuką. Štai jums ir pirmas pakabukas!




    Antrasis pakabukas labai panašus, tačiau skiriasi tuo, kad tarp smeigtuko ir grandinės yra žiedelis. O buteliuko viduje patalpinta mažytė paslaptinga žinutė, parašyta ant audinio. Sutikite, išties atrodo mielai..



    O kas sakė, kad ant grandinėlės turi būti tik vienas buteliukas? Pasirinkę kelis buteliukus ir pasitelkę fantaziją, galite sukurti ne ką įspūdingesnį pakabuką. Tris buteliukus pakabinkite ar pridėtų grandinių, o likę pakabukai, pritvirtinami tam tikroje grandinės vietoje, smeigtukų ar žiedelių pagalba.


    Kaip jau minėjome į buteliukus galite dėti, ką tik sugalvojate. Štai keletas nuotraukų, kurios tikimės padės jums apsispręsti. Jei neviską randate namie, galite paieškoti papuošalų gamybai skirtose parduotuvėse ar internetinėse parduotuvėlėse. Kelias jų rasite, paspaudę čia, čia. Sėkmės!
















    3 Komentarai