Rašytojų atranka KARTOJIMAS

                                                                     
 Sveikos. :)
Pats laikas 'Teenage Dreams' kelti iš netikėtai užklupusio rudeninio miegelio. Aš tikiu, jog gali būti gana sunku, bet viltis miršta paskutinė - su jūsų pagalba mes galime viską. :)

Tikriausiai tą 'budinimą' reiktų pradėti nuo naujos rašytojų komandos. Blogui BŪTINOS naujos rašytojos! Jeigu bijai, jog šaltais rudenio vakarais neturėsi ką veikti ir labai nori kažkur išreikšti save - skaityk žemiau. :)

KODĖL VERTA RAŠYTI 'TEENAGE DREAMS' BLOG'E?

Tikriausiai šio klausimo reiktų paklausti esamų ar buvusių 'Teenage Dreams' rašytojų. Jos geriausiai įvardintų pliusus ir minusus, bet pasidalinsiu su jumis, manyčiau, pačiais pačiausiais.

  1. Tai puiki proga tobulėti lietuvių kalbos srityje, kadangi rašydama straipsnius tu pleti savo žodyną, mokaisi naujų rašymo paslapčių.
  2. Praleistas laikas prie kompiuterio nenueina veltui, nes tu darai gerą darbą rašydama kitiems. Rašydama tiems, kurie apsilanko čia kas dieną, norėdami perskaityti kažką naujo.
  3. Susirandi daug draugų, bendraamžių, kurie rūpi panašūs dalykai kaip ir tau.
  4. Sužinai aplinkinių nuomonę apie tavo darbus - gaudama ir kritikos, ir pagyrimų, žinoma, tobulėji.
  5. Gauni naujų žinių apie įvairius dalykus, nes rašydama straipsnius remiesi kažkokia medžiaga ir panašiai.
  6. Man, kaip administratorei, pats svarbiausias - padedi gyvuoti 'Teenage Dreams' blogui. :)
Jeigu esi pasiryžusi patirti visus šiuos šešis punktus, skaityk žemiau. :)

KOKIE REIKALAVIMAI KELIAMI RAŠYTOJOMS?

Blog'as yra gana populiarus, todėl norinčių į jį rašyti sulaukiame be galo daug. Iš visos daugumos išrinkti kelias labai sunku, todėl prieš siųsdama mums savo laišką būtinai pažiūrėk, ar atitinki mūsų keliamus reikalavimus :

1. Rašytoja turi būti raštinga. Niekas nemėgsta ir tikrai nenori skaityti straipsnių parašytų su klaidomis. Žinoma, jų visos darome, bet elementarių klaidų kaip 'smagiai - smagei', ' čia - če' būti tikrai NEGALI.
2. Rašyti būtina ąčęėįšųūų raidėmis.
3. Rašytoja turi būti pilna įdėjų. Turi suprasti, jog rašymas blog'e nėra juokas. Tavo darbus skaitys daug žmonių ir iš tavo straipsnių jie susidarys nuomonę apie tave. Jeigu rašyti banaliomis, visą laiką vienodomis temomis - tau čia ne vieta.
4. KOPIJOMS - griežtas ne. Plagiatų mums čia tikrai nereikia, todėl jeigu tave vilioja mintis į šį blog'ą dėti kopijuotus straipsnius... čia neturėsi ką veikti.
5. Turi turėti daug laiko. Dažna rašytoja prašosi būti priimti į komandą, bet vos čia patekusi po kelių dienų 'pasipusto padus'. Taip, tikrai niekas neverčia rašyti metrinius straipsnius kiekvieną dieną. 2-3 kartus į savaitę parašyti būtų pats tas, bet ir tai parašyti tris gerus straipsnius į savaitę yra sunku. O čia ir yra paslėpta gudrybė - tie 2-3 straipsniai gali būti ne vien straipsniai, bet ir rubrikos, kurios užima mažiau laiko. Viską apibendrinus - turi suprasti, jog patekusi čia dalį savo laisvalaikio turėsi skirti blog'ui.
6. Privalai mokėti dirbti komandoje, bendrauti su skaitytojais.. Naujos komandos visuomet būna didelės - iki 15 rašytojų. Per mėnesį ji, žinoma, sumažėja, bet vis tiek norėčiau, jog visos kolegės sutartų. Rašytoja turi būti mandagi skaitytojui ir visai nesvarbu, ką jis sako. Skaitytojai čia yra teisėjai. Tokia tiesa.

Privardinau daug ir galbūt net gi baugiai, bet viskas tikrai paprasta, kai čia patenki! Bet ką daryti, jog mes išsirinktume būtent tave?

KAIP PATEKTI Į TD KOMANDĄ?

Apačioje matai keletą klausimų, į kuriuos tau tereiks atsakyti. Paprasta? Labai paprasta. Pasistenk į klausimus atsakyti kuo plačiau ir įdomiau - tavo tikslas yra sudominti mus. Sudomink mus taip, jog mums atrodytų, kad kaip tik tavęs reikia TD skaitytojoms. :)
1. Tavo vardas, amžius
2. Kaip sužinojai apie 'Teenage Dreams' blog'ą?
3. Kodėl nori rašyti 'Teenage Dreams' blog'e?
4. Ar turi kokios rašymo patirties? ( Jei nemėgsti girtis, teks perlipti save - pasakok viską. Rašiniai mokykloje, blog'ai, straipsniai, istorijos - viskas tinka!)
5. Kiek straipsnių/rubrikų ir t.t. galėtum parašyti per savaitę?
6. Apie ką labiausiai mėgsti/apie ką norėtum rašyti?
7. Kokių idėjų turi TD blogui? Kokius straipsnius rašytum, galbūt rengtum konkursus? 
8. Kaip manai, ko dabar labiausiai reikia TD? Aktyvumo ir....
9. Rašymas tai..... (pabaik sakinį)
10. Tavo kontaktai (skype, facebook)
11. El. paštas, į kurį siųsti kvietimą priėmimo atveju.

Savo atsakymus į klausimus siųskite el.paštu teenagedreamsinfo@gmail.com iki lapkričio 1d.

Komandą sudarys maždaug 15 rašytojų, todėl TU turi velniškai didelį šansą čia patekti!

Nenuvilk mūsų - laukiam tavo laiško!!!! 

Linkiu jums sėkmės,
Vilija. ;}

8 Komentarai

  1. Sveikutės, nusiunčiau "aprašymą" :) Labai labai laukiu atsakymo ir noriu paklausti - kada gi aš jo sulauksiu? Begalo noriuu čia patekti! Jūs puikiai rašot merginos :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveika, Domante,

    labai labai smagu, jog nusprendei sudalyvauti ir už tai esu tau labai dėkinga. :) Aš tikrai visus laiškučius jau dabar skaitau, bet atsakymą atsiųsiu tik tada, kai išrinksiu tas merginas, kurios pateks į komandą. :) Prižadu atrašyti visoms, jog nepalikčiau jūsų nežinioje. :)

    Man labai smagu, jog nori! :) Ir ačiū už komplimentus. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. labaas. jei norėčiau sugrįžti, tai reiktų man iš naujo anketą pildyti?:D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Indre - tikrai ne. :) Buvusios rašytojos atrankoje nedalyvauja, nes jei jau buvo priimtos, reiškia buvo to vertos. :) Tiesiog susisiek su manim, Monika arba Skaidre. :P

    AtsakytiPanaikinti
  5. super tada :) jei nepersigalvosiu, greitu metu parašysiu kuriai nors:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kaip gaila, kad buvo, aš pražiopsojau ir nepamačiau... Būčiau sudalyvavus :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Jei aš turiu vieną tokį rašliavuką, jį būtų įmanoma patalpinti jūsų bloge? (na aišku, jei jis jūsų manymu būtų vertas dėmesio) :)

    (opkute@gmail.com)

    AtsakytiPanaikinti