Žaliasis žmogėdra: Šrekas...

Stiprus, šiek tiek šiurkštus, bet jautrus ir mielas... Štai, koks yra Šrekas! 


Kas jį sugalvojo?

Talentingas amerikiečių rašytojas ir dailininkas Wiliamas Steigas istoriją apie garsųjį žmogėdrą parašė būdamas aštuoniasdešimties. Jo knyga sulaukė milžiniško populiarumo ir netrukus pagrindinis knygos herojus Šrekas tapo to paties filmo prototipu. 
Šiek tiek apie Wiliamą Steigą:
Autorius gimė 1907 m. lapkričio 14 d. Niujorke, žydų šeimoje. Jo tėtis buvo dailininkas, tad Wiliamas taip pat pasirinko šį kelią. Tapo dailininku! Vaikystėje labai mėgo skaityti, piešti ir svajoti. Žavėjosi dailininku Pablo Picasso. Be to mėgo sportuoti. Kai šeimai pritrūko pinigų vaikinas ėmė piešti karikatūras. Sėkmė jo neaplenkė! Jauną ir talentingą dailininką pasamdė dirbti žurnale ir čia jis dirbo kelis dešimtmečius. Per šį laiką Wiliamas išspausdino 1600 įvairių komiksinių piešinių! Šešiasdešimties jis pradėjo rašyti knygas. Iš viso parašė apie trisdešimt knygų vaikams. Garsiausias kūrinys ''Šrekas'', kurį jis parašė būdamas 80 metų. Šia knyga iš karto susidomėjo kompanija ''Dreamworks''. 


Filmas

Vardas Šrekas kilęs iš žodžio, reiškiančio baimę, išgąstį, terorą. (Aiškiai atsispindi filme) Aktorius Mike'as Myersas įgarsina Šreką, Cameron Diaz - princesę Fioną, o Edis Merfis - asilą. Iš pradžių Šreką įgarsinti buvo pakviestas Chrisas Farley, bet projekto metu žuvo.
Šrekas pasirodė 2001 m. ir sulaukė milžiniškos sėkmės. Filmas uždirbo 480 mln. dolerių ir atpirko tuos 60 mln., kurie buvo išleisti. Filmas išgarsino ir Wiliamą Steigą. Deja, antrosios filmo dalies jis nesulaukė. Mirė 2003 m., būdamas 95 metų. 

Holivudo žvaigždė

Prieš kelerius metus Šrekui buvo skirta žvaigždė Holivudo šlovės alėjoje. Jos numeris: 2408. Tai labai didelė garbė. Žvaigždę Holivude turi tokie personažai kaip Donaldas, Snieguolė, Mikis ir žinoma, Simpsonai.


Panašus į Šreką

Žymus poetas, rašytojas, aktorius Maurice'as Tilletas be galo panašus į Šreką. Tai tvirtina visi matę jo nuotraukas. Panašumą lėmė sunki liga - akromegalija. Sergantiesiems šia liga padidėja galūnės, kaulai, minkštieji audiniai be to, pasikeičia veido bruožai, balsas.






Tikiuosi, buvo įdomu...:)

Iki. :)

3 Komentarai