"Ateities keliu..."

Sveikos! Šiandien pasirodau su rubrika "Ateities keliu...", kuri jau gan senokai rodėsi Jūsų akiratyje, ar ne? :) Šį kartą mano pašnekovė yra labai miela ir nuoširdi mergina - tai Andžela! Apžvelkime interviu, ir pažiūrėkime kokius ateities tikslus turi mano pašnkovė.

Trumpas dosjė:

Amžius - 13 metų.
Gyvenamasis miestas - Kaunas.
Pomėgiai - Šokis, dainavimas, piešimas, svajojimas ir rašymas į blog'ą.
Gyvenimo svajonė: Būti laimingai.

Simona (toliau S.): Sveika, Andžela!
Andžela (toliau A.): Sveika!

S: Žinome, jog vienas iš Tavo ateities tikslų - tapti šokėja. Taigi, papasakok kaip Tavo gyvenime atsirado pažintis su šokiais?

A: Nuo mažens mėgau landžioti internete. Žiūrėdavau visokius hip-hop'o šokių čempionatų įrašus. Žiūrėdama juos svajodavau, kad kada nors ten būsiu aš, retkarčiais mintyse kurdavau savo 'kalbą' kurią turėsiu sakyti laimėjusi pasaulinį čempionatą. Kai man suėjo šešeri metai, mano mama mane nuvedė į pirmąją hip-hop'o pamoką. Atsimenu tik tai, kad nebendravau su niekuom, nes nemokėjau Japonų kalbos, kadangi nuo mažens gyvenau ten (atleiskit kad prieš tai nepaminėjau). Viduje jaučiausi labai laiminga, jog pagaliau galiu šokti ne vien tik namie.


S: Kas Tau yra šokis, koki jausmai kyla šokant?
A: Gal kiek grubokai pasakysiu - bet šokis mano narkotikas. Jis mane palieka gyvą. Šokdama jaučiuosi visiškai kitaip... Visos tos šviesos, blykstės, muzika, viską dar labiau viską pagyvina... Tik aišku, visada reikia grįžti į realybę...

S: Iš karto galiu pasakyti, jog Tu tikrai įdomi asmenybė! :) O kaip manai, kokiomis charakterio savybėmis turi išsiskirti šokėjas? 
A:  Dauguma žmonių kartoja, kad visi šokėjai turi būti "swag swag". Gal kiek pabodęs žodis, bet tai visiška tiesa! Šokėjas turi būt savotiškas ir išsiskirti nuo kitų, turėti savo šokių stilių. Vieni į savo choreografija įdeda daugiau šuolių, antri pašokdami nusileidžia ant pirštų, treti daugiau slidinėja žeme, bet taip ir susidaro vadinamasis savotiškas "swag" stilius. O kaip aš išsiskyriau? Išsiskiriu tuo kad darau keistas veido minas, iškišu liežuvį ir šokdama bendrauju su teisėjais. O kas sakė kad taip negalima?  


S: Oho, kaip įdomiai skamba! Koks Tavo manymu, turi būti šokėjo gyvenimo būdas, jei jis nori gerų rezultatų? 
A: Gyvenimo būdas? Nemanau kad yra tam tikros taisyklės kaip tapti šokėju, na... yra kelios "taisyklės" kurias šokėjas atsirenka pagal save. Pavyzdžiui, jog norėdamas išmokti šokį nebūtina jo ištisą dieną kalti, užtenka jį sušokti kelis kartus lėtai ir neskubant. Manau, jog šokėjui taip pat reikia išmokti klausytis muzikos, įsiklausyti į kiekvieną garsą... jausti ją. Šias dvi taisykles galima panaudoti ir gyvenime! (šypsosi).

S: Tavo manymu, šokėjais gimstama ar tampama? :)
A: Šitame klausime yra kiek gili prasmė (juokiasi) Kiekvienas šokėjas, ar žmogus kuris dar tik bando tapti šokėju  yra BFAB - Born From A BoomBox (Gimęs Iš Boom Dežės). Nevisi supranta tai iškarto, vieniem tai suprasti užtrunka keletą metų. Na o aš, neskaitant visų tų vaikysčių svajonių, visą laiką norėjau tapti šokėja, tad manau kad aš BFAB. 




S: Prieš interviu minėjai, jog Tave taip pat domina modelio karjera.. Ar šiuo metu lankai kokius nors modelių užsiėmimus? Jei taip, kas paskatino Tave tai daryti? :)
A: Taip minėjau... Šiuo metu lankau Severos Čepulienės modelių mokyklą jau tris metus. Kas paskatino? Gal būt, kad kai dar gyvenau Japonijoje už mano akies užkliuvo reklama, jog skelbiamos atrankos į konkursą 'Top Model Japan 2008'. Pasitarusi su mama, sudalyvavau. Taip ir viskas prasidėjo. Nors ir konkurso nelaimėjau, džiaugiausi jog turėjau tokią didelę palaikimo komandą - mamą, tėtį, senelius, klasiokus....
Na o dabar, ruošiuosi eit į agentūros "SuperModels" atrankas... Nors esu labai žema ir tik 25% kad pateksiu, vistiek turiu viltį...


S: Sėkmės atrankose! :) O dabar pabaigai.. Ko norėtai palinkėti blog'o "Teenage Dreams" skaitytojoms ir rašytojoms? 
A: Oi, jau gana ilgai skaitau TD!!! Du kartus dalyvavau rašytojų atrankose, bet nepatekau... Norėčiau palinkėti visoms rašytojoms originalumo, kūrybiškumo rašant šiame nuostabiame blog'e. Taip pat linkiu, kad nepasiduotumėte!!! O skaitytojoms - skaitykite, skaitykite ir dar kartą skaitykite šį blog'ą! Ir toms kurios vis bando patekti tarp rašytojų - Don't lose hope!!!


O Andželai, nuo visos "TD" komandos, noriu palinkėti drąsos, ryžto, niekada nešvaistyti laiko veltui, siekti visko, ko tik įmanoma ir kuo daugiau tikėti savimi! Sėkmės, Andžela! :)



Aplankyti Andželos internetinį blog'ą, galite paspaudę čia

Papildoma informacija apie šokio pedagogiką: 

Kur siūloma studijuoti šokio pedagogiką? - Vilniaus Kolegijoje, menų fakultete. 
Studijų programos tikslas - Parengti kompetentingą, atsakingą, organizuotą bei savarankiškai priimantį sprendimus pedagogą, ugdantį mokinio šokio ir bendrakultūrines kompetencijas.
Kam skirta studijų programa? - Šokio pedagogikos studijų programa skirta rengti šokio mokytojus, gebančius dirbti formalaus ir neformalaus ugdymo įstaigose.
Stojamojo egzamino užduotis susideda iš dviejų dalių:
1. Šokio gebėjimų patikrinimas:
Tautinio šokio žingsnių, sukinių ir šiuoliukų atlikimas pagal muzikinį akompanimentą (20 taškų),
Klasikinio šokio pagrindiniai elementai atliekami prie atramos (20 taškų),
Šiuolaikinio šokio elementų junginiai atliekami salės viduryje (20 taškų).
2. Muzikinių gebėjimų patikrinimas vyksta atliekant muzikinio ritmo bei melodijos atkartojimo užduotis. Vertinama muzikinė klausa ir ritmo tikslumas, dainavimas (padainuoti liaudies dainą) (40 taškų).

Daugiau informacijos: http://mef.viko.lt/lt/page/sokio-pedagogika


Jei ir Tu nori sudalyvauti rubrikoje "Ateities keliu...", rašyk laišką el. paštu: ssimona250@gmail.com arba simutee974 (skype). 


Simona Š. 

15 Komentarai

  1. Man iš tikro patiko interviu, o Andžela atrodo tokia visiškai atsipalaidavusi mergina. :D Ir tavo išvaizda laaaabai traukianti akį. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nerealus interviu! Mergina labai įdomi ir graži. :> didelės sekmės jai!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū. :)
    Sutinku, Andžela yra laabai graži, įdomi ir turinti laabai gražius ir išskirtinius plaukus! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Patiko interviu. Buvo keista matyti taip išskirtinai atrodančią merginą, bet nesistebiu, galbūt todėl, jog Lietuvoje tai neįprasta... :) Be to, labai patiko interviu. Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Buvo daug skyrybos klaidų. Pavyzdžiui, prieš o, jog, kad ir panašius jungtukus reikia dėti kablelius.
    Mergina yra įdomi, savimi pasitikinti. Norėčiau pamatyti nors vieną jos pasirodymo video.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Džiugu, jog patiko. :)
    Skaiste, peržvelgiau ir ištaisiau skyrybos klaideles, kitą kartą į tai atsižvelgsiu atidžiau. :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Andže žinai, kad tave palaikiau, palaikau ir palaikysiu! Mus tai netgi suvedė pirmajam susitikimui. Sėkmės tau ir labai džiauguosiu už tave. :*

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ąčiū už jūsų mielus komentarus. Ir dar karta ąčiū TD blog'ui, kad davėt man galimybę išsireikšti !!! <3.xx

    AtsakytiPanaikinti
  10. Mane begalo sudomino merinos ivaizdis, atsizvelgian i nora buti ir tai padeda. Tu puiki asmenybe, sieki savo tikslu. Taip ri toliau :]

    AtsakytiPanaikinti
  11. Apie soki jo bei jo subtilybes as manau is dalies kitaip nes pati soku. Bet siulau parasyt ir apie maziau zinomas profesijas kaip pvz. felinologija ar dar kazkas mazai girdeto :) Saule

    AtsakytiPanaikinti
  12. Man kiek idomu pasidare. Mergina- isties grazi, atsipalaidavus ir linksma. Bet kai paskaiciau jog bloga likau apsalus. Ja lankina nelaiminga meile, ir ji taip pat kalba apie savizudybe.... Baisu...

    AtsakytiPanaikinti