Rytinė mankšta namuose.

Ar norite nuo ankstyvo ryto, visą dieną jaustis žvaliai, energingai ir linksmai? Ar norite visą dieną švytėti it saulė ir pasitikėti savo jėgomis? Taip? Tuomet kiekvieną rytą, tau būtina atlikti rytinę mankštą! Skaityk toliau ir sužinosi plačiau! 



KADA REIKIA ATLIKTI RYTINĘ MANKŠTĄ?
Rytinę mankštą patariama atlikti vos tik atsikėlus ir apsirengus patogiais, sportiškais drabužiais. Prieš atliekant rytinę mankštą, jokiu būdu nevalgykite ir negerkite kavos ar arbatos! 

NUO KO PRADĖTI RYTINĘ MANKŠTĄ?
Rytinę mankštą reikia pradėti nuo lengvo 2-3 minučių apšilimo. Pasukinėkite rankas, kojas, apibėkite keletą ratukų aplink kambarį... Per trumpą apšilimą, Jūsų kūnas bus paruoštas fizinei veiklai.   

KIEK LAIKO REIKIA DARYTI RYTINĘ MANKŠTĄ?
Tai priklauso nuo to, kokius Jūs pratimus pasirinksite. Rytinė mankšta gali užtrukti nuo 5 iki 10 minučių. 

KOKIA YRA RYTINĖS MANKŠTOS NAUDA?

  1. Energijos ir žvalumo bomba. Kaip jau minėjau pradžioje, rytinė mankšta yra tikra energijos ir žvalumo bomba. Teisingai atlikus rytinę mankštą, visą likusią dieną jausitės žvaliai, energingai ir be abejo linksmai!
  2. Nauda sveikatai. Jeigu kiekvieną rytą atliksite mankštą, po kurio laiko pastebėsite, kad Jūsų organizmas sustiprėjo ir ligos mažiau puola. 
  3. Geresnis miegas. Jums nereikia kiaurą dieną sportuoti, norint geriau išsimiegoti. Tereikia rytais atlikti mankštą ir pastebėsite, jog miegate geriau. 
  4.  Viršsvorio atsikratymas. Jokios dietos taip nepadės, kaip sportas. Sudeginsi nereikalingus riebalus, išryškinsi kūno formas, taip pat labiau pasitikėsi savimi. 
  5. Mankšta stiprina Tavo širdį, plaučius, bei augina raumenis ir kaulus. 
  6.  
PRATIMAI:

I dalis: 
  1. Rankas keliame į viršų -  įkvepiame, nuleidžiame - iškvepiame. (2 k.).
  2. Rankas dedame už galvos, ir palengva galvą leidžiame žemyn. (2 k.).
  3. Dešinę ranką uždedame ant peties, galvą pasukame į vieną pusę ir prilaikome. Viskas išlieka taip pačiai, tik pakeičiame rankas. ( 2 k.).
  4.  Vieną ranką pridedame prie šono ir pasilenkiame į vieną pusę, ranką keičiame ir lenkiamės į kitą pusę. ( 2 k.).
Atlikę šiuos keturis pratimus, viską kartojame iš naujo.

II dalis:

  1. Suneriame rankas, vedame nuo apačios į viršų, pakeliame rankas ir išsitiesiame visu ūgiu. (2 k.).
  2. Atveriame rankas plačiai, atvedame atgal ir į priekį, tuomet vėl atvedame atgal, kojas pastatome šiek tiek plačiai ir sulenktoms kojom pasiekiam žemę. (2 k.).
  3. Sukame pečius atgal ir į priekį. (4 k.).
  4. Pasilenkiame ir kojų sąnarius sukame į vieną pusę, tada į kitą pusę. (4 k.)
  5. Iš lėto pradedame žygiuoti.. Pagreitinam tempą ir pradedame vietoje bėgti ir boksuojame rankomis. 
P.S.: Jeigu tokius mano pratimų paaiškinimus suprasti sunku, galite mankštą atlikti pagal šį video: http://youtu.be/Q9IYOE6Ti7s


  Taip pat siūlau pažiūrėti ir rytinę mankštą atlikti pagal:

 


Įspėjimas: Rytinę mankštą reikia atlikti lėtai ir ramiai!! 

Pati rytinę mankštelę stengiuosi atlikti kiekvieną rytą, tad kviečiu ir Jus prisidėti prie manęs ir bent savaitgaliais atlikti rytinę mankštą! :)

Iki susitikimų!
Simona Š

12 Komentarai

  1. Puikus straipsnis! Ir man reiks pradėti rytais sportuoti;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Įdomus straipsnis. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ech, aš tikriausiai esu prie tų, kurios vis sako ''rytoj'', ''rytoj''. :D Straipsnis labai informatyvus ir geras. Kaip visada. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vis sakau, kad pradėsiu daryti rytinę mankštą... Bet kaip visada - nepadarau :ss Labai patiko straipsnis :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labas. Labai naudingas straipsnis. Gal dar galėtum parašyti kokį straipsnelį, su sportu įvairioms kūno dalims pagražinti pvz. pilvukui, šlaunims ar pan? Manau, ne vienai man praverstų :) Sėkmės toliau rašant! :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Dėkoju už gražius žodžius! :))
    Karolina, ačiū. Į tavo pasiūlymą būtinai atsižvelgsiu ir artimiausiu metu parašysiu daugiau straipsnių sporto tema. :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Spaudžiu visas tris knopkes apačioj. Labai naudingas straipsnis, o labiausiai patiko išdėstymas. Aiškiai viskas, nenuplaukiama kažkur į lankas, neprailgo skaitymas. Bet labiausiai patiko tai, kad klaidų neradau! Man jos labai bado akis, tad labai džiaugiuosi, kad čia neturėjau prie ko prikibti. :) Šiaip labai naudingas straipsnis, o ir mano nuomonė visiškai sutapo su tavąja. :) Keep going! :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. P.S. Pati darau rytinę mankštą, patikėkit, laaabai gerai nuteikia tolimesnei dienai. Mankštinkitės ir jūs, iškart žvalesnės rytais tapsit :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ačiū, Gintarija, už komentarą! :)Džiaugiuosi, kad patiko straipsnis.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Labai naudingas straipsnis ,kaip tik ruošiuos pradėti daryti rytinę mankštą.:)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Labai patiko straipsnis. Šį straipsnį perskaičiau prieš kokią savatę, gal kiek daugiau. Iki tol kankinausi nugaros skausmais, iškart tik pamačius nusprendžiau, nuo rytojaus darysiu ir taškas. Dabar praėjo apie savaitė, skausmai mažėja. (Gal iš vis jų nebeliks). Viską darau pagal tavo parašytus būdus, dar pridedu kelis tempimo pratimus. Na Labai ačių. Spaudžiu visas reakijas.

    AtsakytiPanaikinti