Interviu su balandžio mėnesio rašytoja Simona: "Kai nori - gali viską".

Sveiki gyvi! Kaip gyvenat, kaip nuotaikos prasidėjus gegužės mėnesiui? :) Aš, ketvirtadienio vakarą kalbinau beprotiškai draugišką, malonią ir be abejonės talentingą mūsų blog'o rašytoją, kuri visai neseniai, buvo pripažinta balandžio mėnesio geriausiąja. Taip, tai - Simona A. Kviečiu išsivirti kakavos ir paskaityti šį šiltą interviu. :)

Sveika, Simona!
Labas!

 Taigi pirmiausia, norėčiau dar kartą tave pasveikinti tapus balandžio mėnesio rašytoja!
Ačiū. Iki šiol skraidau lyg ant sparnų (šypsosi).

Ir koks gi tas jausmas, kai esi pripažinta geriausia? Ar tai tave skatina dar labiau stengtis, ar atvirkščiai?
 Tas jausmas... Jį apibūdinti labai sunku. Manau visos rašančios šiame blog'e svajoja tapti mėnesio rašytoja. Galbūt ne visos drįsta svajoti, bet giliai - visos nori būti pripažintos. Šis titulas verčia mane šypsotis - tai didelė garbė. Esu įvertinta kaip gera rašytoja. Tiesiai šviesiai - nesitikėjau tapti mėnesio rašytoja. Kodėl? Atsimenu savo pirmą apsilankymą šiame blog'e, atsimenu pirmuosius čia skaitytus straipsnius... Jie - tobuli. Niekada negalvojau, kad ir mano vardas puikuosis tarp talentingų jaunų rašytojų, tuo labiau - tarp geriausių. Dar kartą sau ir kitiems įrodau - kai nori gali viską.


Apklausoje dėl mėnesio rašytojos rinkimų, tu surinkai daugiausiai balsų! Kaip manai, kodėl skaitytojai balsavo būtent už tave ir kuo gi juos galėjo sudominti tavo straipsniai? Pasidalink savo mintimis..
Sunku pasakyti. Labiausiai apdovanojimą gauti tikėjausi vasarį. Maniau, kad tas mėnuo buvo aktyviausias (man). Kovą ir balandį mintis dėliojau labai sunkiai, bet stengiausi. Vis dėl to yra dalykų, kurie mano manymu padėjo pasiekti šį titulą. Būtent balandį pradėjau labiau atsižvelgti į skaitytojų norus, stengiausi rašyti aktualiomis temomis. Taip pat suradau puikų rėmėją, kurio dėka jau surengiau du konkursus. Galbūt skaitytojai pamatė mano pastangas? (šypsosi)

Tavo pastangų nematyt - buvo neįmanoma! :) Vis gi manau, jog "TD" skaitytojai norėtų labiau pažinti mėnesio geriausiąją rašytoją. Tad pradėkime nuo pačių paprasčiausių tavo duomenų - amžius, gyvenamasis miestas..
Kaip jau visi žino esu Simona, viena iš jauniausių šiame blog'e rašytojų (12 metų). Gyvenu tikrai gražiame mieste - Vilniuje. Jame esu įsimylėjusi du rajonus - Užupį ir Senamiestį. Atpažįstu juose kiekvieną pastatą, skulptūrą. Kai būsite Vilniuje niekada nepamirškite aplankyti šių rajonų - juose gyvena nuoširdūs žmonės, o turistai juos myli labiausiai... Mano manymu Vilniaus charakterį labiausiai atspindi Angelo skulptūra (Užupyje), ponia Rožė, kuri kiekvieną dieną vaikštinėja pilies gatve (ją iš tolo galima matyti - išskirtinio stiliaus moteris (spalvinga)), Katedra (kuri savo baltumu visus apakina) ir žinoma Gedimino pilis, kuriame kiekvieną dieną susirenka turistai, paaugliai ir kiti žmonės.

Visi puikiai žino, jog tavo pomėgių sąraše yra įsiterpęs rašymas. O koki kiti hobiai užima tavo laisvą laiką?
Esu aistringa lauko teniso ir badmintono gerbėja. Šie sportai - patys mylimiausi. Nepasakyčiau, kad esu ta, kuri kiekvieną rytą anksti kelsis ir eis bėgiot, bet esu ta, kuri ir naktį pabudusi niekada neatsisakytų sužaisti porą setų. Taip pat labai mėgstu daryti rankdarbius (tiesa, paskutiniu metu juos kiek apleidau) - labiausiai porceliano dekoravimą, dekupažą ir biserio papuošalus. Galvodama apie savo ateitį su mielu noru mokausi užsienio kalbas (šiuo metu tik dvi (anglų k. ir prancūzų k.), nes noriu jas labiau įvaldyti, o tada mokytis kitų (kitais metais planuoju mokytis ispanų kalbos)). Knygos, filmai ir serialai - taip pat neatsiejama dalis iš mano gyvenimo. Taip pat labai mėgstu keliauti. (šypsosi). 

Oho, kiek daug veiklos! Taigi šiek tiek panagrinėkime šiuos tavo pomėgius. :) Minėjai, jog mėgsti keliauti.. Kokias šalis esi aplankiusi, koki įspūdžiai ir kas labiausiai jose įsiminė?
Nepasakyčiau, kad esu aplankiusi daaaug šalių, nes tiek mano šeima tiek aš labiau mėgstam įsigilinti į vienos šalies kultūra ir toje šalyje pabuvoti bent kelis kartus skirtingose vietose. Mano šeima labiausiai myli Europą, tad išvažiavę iš jos ribų buvome kelis kartus. Labiausiai man patikusios šalys - Portugalija, Ispanija, Prancūzija, Austrija ir Italija.

Minėdama, jog mokaisi dviejų užsienio kalbų, užsiminei apie ateitį. Taigi, ką gi tu matai savo ateities vizijoje?
Svajoju apie dvi profesijas, kurios mane labai žavi (ir abi siejasi su žurnalistika) - ambasadorė ir žmogus, kuris plačiai bendrauja su visuomene, reklamuoja projektus (ši specialybė neturi tikslaus pavadinimo).  (šypsosi).

Jau penktą mėnesį rašai "Teenage Dreams" blog'e. Kaip tu jame atsiradai ir kas pastūmėjo sudalyvauti rašytojų atrankoje? Apie šį blog'ą sužinojau iš "Lukos" žurnalo. Nieko nelaukdama jame apsilankiau ir kaip sakiau - susižavėjau. Pamačiusi, kad vyksta rašytojų atranka ilgai nedvejojau - tokia proga išbandyti savo jėgas. Pirmas tikslas buvo išmokti aiškiau dėstyti savo mintis, nes rašinėliuose jos labai šokinėja (tiesa, šio tikslo dar nepasiekiau). Antras - daryti mažiau klaidų (darau jų mažiau, diktantuose klaidų skaičius sumažėjo). Neseniai   pastebėjau, kad rašydama vartoju labai banalius (įprastus) žodžius, taip pat dažnai pasikartoju. :) Tai įrodo, kad turiu dar daug padirbėt ir pasistengt. Žinoma, svarbiausia, kad čia rašydama gaunu neįkainuojamos patirties, kuri man padės gyventi toliau. (šypsosi).


O kada apskritai tavo gyvenime atsirado straipsnių rašymas? Kaip seniai tuo užsiimi?
Rašau jau seniai. Tiesiog rašydavau ne straipsnius, o istorijas ir dienoraštį. Straipsnius rašyti pradėjau tik šiais metais, kada pradėjau lankyti žurnalistikos būrelį.(šypsosi).

Paminėjai dar vieną įdomų reiškinį - žurnalistikos būrelis. Kas tai ir ką jame veikiate? 
Žurnalistikos būrelį lankau su labai gera drauge, kuri rašo šiame blog'e Ema - Austėja. Šis būrelis yra vedamas labai geros žurnalistės Erikos Straigytės. Šiame būrelyje užsiiminėjame įvairia veikla, kuri yra susijusi su žurnalistika - rašom straipsnius, darom interviu, daug kalbam apie šios profesijos pliusus ir minusus. Labiausiai patinka išvykos - rudenį buvome IQ redakcijoje ir agentūroje. Žiemą - LRT radijo studijoje, kuriame turėjome galimybę susipažinti su šauniais žurnalistais taip pat padaryti radijo reportažą. Pavasarį buvome "Panelės" redakcijoje, kurioje susipažinom su šio žurnalo redaktore ir žurnalistais (tarp jų ir Orijus Gasanovas). Turėjome galimybę juos apipilti klausimais, pamatyti pirmuosius "Panelės" numerius. (šypsosi).  Šiuo metu planuojama išvyka į ZIP-FM radiją. (šypsosi).

Vajė, kaip įdomu! Na, o einant link interviu pabaigos, papasakok kokių turi planų gegužės mėnesiui? Kokiomis straipsnių temomis planuoji rašyti? :)
Savo užrašų knygelėje idėjų straipsniams esu prisirašiusi laaabai daug. Bus straipsnių ir apie knygas ir apie serialus. Taip pat planuoju parašyti straipsnį apie Camino kelią. Ruošiuosi rašyti straipsnį apie mano mylimo rašytojo kūrybą ir kelias jo knygas. Taip pat rengiu... Tiesą pasakius šį mėnesį planuoju tikrą bombą, kuri greičiausiai sprogs mėnesiui įsibėgėjus (nes prisidirbau ir kitą savaitę prie kompiuterio prisėsti turėsiu tik kelias galimybes). Tereikia viltis, kad neužvaldys tinguliukas. (šypsosi).

 Labai lauksime tavo šauniųjų straipsnių! :) Ir tradicinis klausimas - ko norėtum palinkėti visoms "TD" blogo skaitytojoms, rašytojoms ir administratorėms?
Rašytojoms - idėjų, troškimo rašyti ir skaitytojų aktyvumo, skaitytojoms - įdomių straipsnių ir rašytojų aktyvumo (šypsosi).  Svarbiausia - ištverti paskutinį mėnesį iki vasaros, o tai padaryti padėsim mes, rašytojos. (šypsosi). 

Ačiū už pokalbį.
Nėra už ką, buvo malonu. (šypsosi).


Štai toks interviu, štai tokia Simona A. :) Tikiuosi, jog perskaitę šį interviu, jūs labiau pažinote šią šaunią būtybę. :)

Iki susitikimų!
Simona Š.

*Šiuo metu TD bloge renkamas aktyviausias skaitytojas. Komentuok šį straipsnį, gauk 1 tašką, dalyvauk rubrikoje, gauk 3 taškus. Tapk aktyviausiu ir laimėk šaunią užrašų knygutę! Daugiau informacijos - ČIA.







4 Komentarai

  1. Pastaba: ne "užsiminiai", o "užsiminei".

    Simona, regis, tapo dar labiau subrendusi. Labai gerbiu jaunas paneles, kurios investuoja daug laiko į savo vidinio pasaulio tobulinimą. Tikrai labai labai džiaugiuosi už ją, jos pasiekimus ir už tai, kokį indėlį ji įnešė į šio blog'o egzistenciją. Taip pat ši mergaitė yra be galo graži! Tikra lietuvaitė. Iš tiesų, netgi norėčiau, jog mano jaunėlė sesutė būtų tokia pat protinga bei veikli kaip ir ši jauna panelė. :)

    Taip pat noriu pagirti ir interviu kūrėją. Interviu kol kas buvo vienas iš geriausių. Labai įdomūs klausimai ir, žinoma, atsakymai. Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man ši rašytoja patinka, už ją ir balsavau . :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai patiko. Ypač sklandūs, įdomūs Simonos atsakymai... Ačiū. :)

    AtsakytiPanaikinti