Optimizme, nugalėk pesimizmą.



Nužvelgiau susirūpinusius draugus ir spragtelėjau pirštais. Taip. Rašysiu apie tai, kaip būti geros nuotaikos, nes užgriuvus vasaros darbams ar kitokiems rūpesčiams reikėtų nepamiršti ir optimizmo. Pesimizmas pavojingas tuo, jog griauna asmenybę, darydamas žmogų silpnesnį, nepasitikintį savimi. Todėl jį PRIVALOMA įveikti. 


Žmogus iš prigimties jau yra optimistas, tačiau laikui bėgant optimizmas gali išnykti. Kaip jį prisivilioti? Labai paprastai, tik nereikia pasiduoti. :)

Išvalyti savo mintis.
Taip, tiesiog blogą pakeisk geru. Nėra padėties be išeities. Tereikia pažiūrėti į situaciją kitomis akimis ir pamatysi, kaip tai išeina į gerą. Pavyzdžiui, gavus prastą pažymį, nereikia galvoti, kad tai pasaulio pabaiga, ne, tai tik spyris į užpakalį, jei nebeturi pinigų naujam sijonui,vėliau galbūt susitaupysi dar gražesniam. Prisimink šią citatą "Tinginiai pradeda skųstis, lyderiai ieško išeities". O tu juk nori būti lyderė?

Ištrink iš savo žodyno žodį "pabandysiu" 
Bandyti, nereiškia daryti. Jei sakysi "na..gerai..aš pabandysiu..", tavo mąstymas nubrėš rėmus, ir tau nepavyks. Todėl turi pasitelkti saviveiką. Vietoj minėtos frazės sakyk "Gerai, aš padarysiu ir man pavyks." Žinau, kartais sunku tuo patikėti, jei neesi įsitikinusi, tačiau pabandyk pasakyti kartą, du, tris ir pamatysi, kaip atsiranda noro ir pasitikėjimo. Vienas pagrindinių skirtumų tarp pesimisto ir optimisto yra tas, jog optimistas niekada, arba labai retai, vartoja žodžius "pabandysiu", "gal", šie du žodžiai asocijuojasi su beviltiškumu arba nesugebėjimu kontroliuoti savęs. O mes juk norime būti užtikrintos, kad pačios saugiai ir tvirtai valdome savo gyvenimus?

Vertink tai, kas yra šalia
Labai svarbu palaikyti gerus santykius su artimaisiais. Būdamos su jais, dažniau pakyla lūpų kampučiai, o nuo to padidėja optimizmas. Jei su kuo nors susipyksti, nepulk rėkti, nervintis, ar griaužtis, tuo labiau kaltinti save, tiesiog prieik, nusišypsok ir apkabink. Brangų žmogų sunku rasti, tad neleisk blogai nuotaikai jį nuvyti šalin.


Kai užgriūna nemalonumai, prisimink, kad viena ar dvi dienos nekeičia tavo viso gyvenimo. Tai nereiškia, jog visas gyvenimas yra blogas ir nenusisekęs. Prisimink, kiek gerų ir linksmų dalykų tau nutiko. Blogas laikotarpis tik iššūkis, kuris vėliau padės išvengti klaidų ateityje.

Dalinkis džiaugsmu su kitais. Tai labai paprasta, tiesiog pavaišink drauges šokoladu, padaryk šeimos nariams arbatos, apkabink visus, kuriuos myli. Manau, daugelis mūsų tai darome gana retai. 

Nebegalvok apie savo problemas. Geriau išsiliek savo mėgstamoje veikloje, arba tiesiog užsiimk sportu. Iš patirties sakau, tai labai padeda.

Nepamiršk: "Mums džiaugsmą dovanoja ne aplinka, o požiūris į aplinką."



Gerų vasaros įspūdžių ir neleiskite sugadinti atostogų šiam padykėliui pesimizmui.:) 
Iki kito karto.

3 Komentarai

  1. Labas! Naujajam blogui labai reikalingos kelios rašytojos, kurios galėtų rašyti bloge nuo pat jo įsikūrimo. Tad kas žino, gal ta rašytoja galėtum būti tu? ;) Užsuk ir parašyk man elektroninį laišką!
    http://acupofchocol.blogspot.com/
    Labai reikia bent poros merginų, kurios tuo apsiimtų. Labai laukiu jūsų laiškų ir tikiuosi pasisekimo! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Straipsnis toks nuoširdus, net negaliu skaičiau nuo pradžių ir matėsi, kad jis parašytas, kaip sakoma - iš širdies. :) gaila, kad labai trumpas, bet man vistiek labai patiko. :>

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū labai:) rašau, nes noriu išreikšti save, ar bent jau pasidalinti kažkuo, todėl ir matosi, kad iš širdies, o ne tiesiai iš kur nors moksliškai nurašyta:) ačiū Tau labai dar kartą:)

    AtsakytiPanaikinti