Veido formos: kaip atpažinti?



Lažinuosi, kad visi esame pastebėję, jog daugelis šukuosenų tinka tik ne visiems žmonėms. Pavyzdžiui, apvalaus veido merginai puikiai tinka trumpi vos siekiantys smakrą plaukai. Užtat merginai, kurios veidas kampuotas, vargu, ar tiks tokia šukuosena. Tas pats taikytina ir antakiams - štai, žiūrėk, tavo gera draugė turėjo tokius jai puikiai tinkančius antakius, o dabar, po apsilankymo grožio salone, atrodo nei šiaip, nei taip... Ir taip, tiesa, kad visa mūsų išvaizda didele dalimi priklauso nuo veido formos. Tačiau ją išsiaiškinti gali pasirodyti ne taip jau ir lengva. 
Tačiau iš pradžių, manau, vertėtų susipažinti su visomis galimomis veido formomis. 


Ovalus veidas
Ovaliaveidė Charlize Theron
Tokia veido forma dar laikoma idealia. Veidas gerai išbalansuotas, proporcingas. Veidas plačiausias ties skruostikauliais. Akys nutolusios vienodu atstumu (dažniausiai lygiu dar vienai akiai) viena nuo kitos. Neturi jokių itin ryškių veido bruožų, pavyzdžiui, labai didelės nosies, burnos.
Tačiau, tavo plaukų linija gali atrodyti kiek platesnė nei apatinė veido dalis, o dažnai kiek priminti širdelę ar rombą. Tačiau įsitikinti kaip yra iš tiesų, nėra sunku: rombo/širdies forma yra akivaizdžiai daug platesnė ties plaukų linija ir skruostikauliais.


Keturkampis veidas
Keturkampaveidė Olivia Wilde
Ši forma dažniausiai turi kampuotus žandikaulius ir beveik to paties pločio plaukų liniją kaip smakro linija. Veidas tikrai labiau ilgas nei platus. Plaukų linija dažniausiai tiesi. Kvadratinis veidas yra daugmaž tokio paties ilgio kaip ir pločio, žandikauliai platūs ir stačiakampiai, veido kraštai tiesūs, plaukų linija greičiausiai taip pat tiesi.
Šiaip jau šios veido formos yra du variantai. Vienas jų - primenantis stačiakampį (kaip Angelinos Jolie, kurios nuotrauka pateikta štai ČIA) arba kitas - toks grynai kvadratinis (kaip Naomi Watts, kurios nuotrauka yra ČIA).


Trikampis veidas
Trikampio veido savininkė - Reese Witherspoon
Toks veidas yra platus kaktos ir žandikaulių srityje (dažnai žandikauliai net platesni už kaktą), ir stipriai siaurėjantis ties smakru. Jis gali atrodyti apvalios formos, bet vizualiai smakras yra siauresnis bei, kaip jau minėjau, žandikauliai platesni už kaktą.

Rombo formos veidas
Rombo formos savininkė - Jennifer Love Hewitt
Rombo formos veidas yra kiek ilgesnis, nei platus. Plaukų linija ir smakras yra akivaizdžiai siauresni nei plačiausia veido dalis. Smakro linija ilga ir atsikišusi. Skruostikauliai – plačiausia veido dalis. Jie dažniausiai aukšti ir smailūs. Akys, nosis ir burna gerai išbalansuoti vertikaliai. 

Širdies formos veidas
Širdies veido formos savininkė - Brittany Snow

Širdies formos veidas panašus į rombo. Vienintelis skirtumas tas, kad ir kakta ir centrinė dalis yra platesni nei apatinė veido dalis. Veidas labiau ilgas, nei platus. Smakro linija ilga ir iškili. Veido kraštai smailėja žiūrint nuo kaktos link smakro. Kakta - plačiausia veido dalis, žandikauliai - siauriausia. 

Apvalus veidas
Apvalainaveidė Ginnifer Goodwin
Apvalus veidas yra daugmaž tokio pločio kaip ir ilgio. 
Veido linijos labiau tolygiai kintančios nei kampuotos. Dažniausiais tiek viršutinė, tiek apatinė veido dalys „pilnos“ ir apvalios, ir plačios ties skruostais.Jei tavo aiški smakro linija ir skruostikauliai, gali atrodyti, kad veidas panašus į stačiakampio formos.

O KAIP ATPAŽINTI? 

Nustatinėdama savo veido formą, turi susisegti plaukus segtukais taip, kad pilnai matytųsi tavo kakta bei ausys, bei kad plaukai nekristų ant veido. Apsivilk tokius marškinėlius, kurie tau netrukdytų matyti tavo kaklo. Geriausia išvis būtų viršutinę dalį nusivilkti. 
Ar pasiruošus? Jeigu taip, tokiu atveju stok prie didelio veidrodžio ir pabandyk tarsi iš šalies pažvelgti į savo veidą. Atsakyk į šiuos klausimus: 
 Kokia bendra atrodo jo forma?
 Kokio platumo yra plačiausia tavo kaktos vieta lyginant su smakro linija?
 Ar plačiausia smakro linijos vieta yra platesnė nei tavo kakta?
 Kiek iškilę ir apvalūs yra tavo skruostikauliai lyginant su kaktos ir smakro linijomis? 

Labiau susigaudyti padės ši lentelė (spustelk, norėdama išdidinti):


Taip pat, kadangi jau supažindinau su veidais, jų formomis bei atpažinimu, mano galvoje taip pat kilo idėja kitiems straipsniams. Kaip žinot (o gal ne), veidų mokslas - fizionomika - vien tik jų formomis neapsiriboja. Pagal tam tikras veido dalis spėjamas žmogaus charakteris, galimos jo ydos ir t.t. Taigi... kaip manote, ar būtų įdomu, jeigu Teenage Dreams'ą kartas nuo karto papildytų tokie straipsniai,  supažindinantys su veido dalimis, jų tipais, bei žmogaus charakteriu, spėjamu būtent pagal jas? Savo nuomones reikškite po apačia. :) 

*Komentuok šį pranešimą ir gauk 1 tašką. Dalyvauk rubrikoje ar konkurse ir gauk 3 taškus. Tapk aktyviausiu "TD" blog'o skaitytoju ir laimėk knygą "Trise prieš mafiją". Daugiau informacijos ČIA*

7 Komentarai

  1. Super straipsnis, ačiū, Nerija! Bandysiu ir aš savo veido formą pagaliau atpažinti, nes taip niekad ir nežinojau, kokia esu :)

    O straipsniai panašia tema tikrai būtų įdomūs!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkui, straipsnis tikrai įdomus bei naudingas :). Skaitydama pradžioje pamaniau, jog mano veido forma ovali, tačiau viską ištyrinėjus pagal schemą-paveikslėlį supratau, jog turiu pailgo-ovalaus veido mix'ą. Tai gana keistoka :D. Na, o už panašaus tipo straipsnius keliu nykštį aukštyn! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai didelis ir nuoširdus ačiū už tokį nuostabų ir išsamų straipsnį! Labai džiugu, kai rašytojos atsižvelgia į skaitytojų norus ir juos įgyvendina. Tad dar kartą ačiū! ;) O dėl panašių straipsniukų apie veidą, jo dalis ir pan. aš tikrai sutinku :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai idomu butu tokio tipo straipsniai

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū visoms (visiems), tikrai nesitikėjau, kad šitaip patiks! :)
    O tokių (ar panašių) straipsnelių tikrai sulauksit, nes man pačiai yra įdomi ta tema :)
    Dar kartą ačiūūūū :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Straipsnis labai pravertė. Dabar susižinojau, kokia yra tikroji mano veido forma! Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti