Charakteris pagal veido bruožus. Ką mums gali pasakyti veido forma?




Kadangi pirmasis mano rašytas straipsnis apie veido formas bei jų atpažinimą susilaukė išties gerų atsiliepimų, nusprendžiau kiek labiau išplėtoti šią temą. Kaip žinote (o gal ne), fizionomikos mokslas apsiriboja ne vien veido formomis. Pasitelkę jį į pagalbą mes galime išsiaiškinti kiekvieno žmogaus gerąsias ir blogąsias savybes, charakterio bruožus, o kai kurie fizionomikos meistrai retkarčiais nevengia ir pabandyti numatyti savo bei kai kurių žmonių ateitį. 

Šiandien žadu rašyti apie veido formas. Savąją sužinoti galite spustelėję štai ČIA, o žemiau rasit kiekvienos formos aprašymą, jai būdingus charakterio bruožus ir kt. Tiesa, siūlau nepriimti visko už gryną pinigą. Fizionomika nėra visiškai tikslus mokslas, bet visgi, negalim sakyti, jog visa tai yra laužta iš piršto. Gero skaitymo. :) 


STAČIAKAMPIO FORMOS VEIDAS

Stačiakampio formos veidas dar vadinamas aristokrato veidu, nes sukelia intelektualaus, jautraus bei santūraus žmogaus įspūdį. Tokio veido savininkai yra puikūs vadovai, jie apdairūs ir toliaregiškai įžvalgūs, todėl dažnai tampa teisingais bei išmintingais vadovais. Šių žmonių talentai dažniau už kitus apsireiškia karinėje bei politikos srityje, jie – ambicingi, nesunkiai išsikelia tikslus ir jų siekia. Jeigu nėra kitų ryškiai negatyvių bruožų, galima tikėtis, kad stačiakampaveidis bus sąžiningas žmogus, o bendraujant prievarta ir veidmainystė jam bus svetima.




KVADRATO FORMOS VEIDAS

Kvadrato formos veido savininkus galima apibūdinti kaip narsius, tačiau griežtus ir kartais netgi beširdžius žmones. Jie siekia savo tikslų visur ir visada, iš tiesų, vardan to gali lipti netgi per lavonus – tiesiogine to žodžio prasme. Tačiau iš esmės šie žmonės geresni vykdytojai nei lyderiai. Dėl lankstumo ir loginio mąstymo stokos jie akimirksniu gali sugriauti tai, ką pradėjo. Beje, kvadrataveidžiai – tiesiog apsigimę teisininkai.
Moterys, kurių veidas yra kvadrato formos, labiau siekia, jog kiti paklustų jos valiai; jos trokšta dominuoti ir asmeniniame, ir visuomeniniame gyvenime.



APVALUS VEIDAS

Veidas be kampuotų ir aštrių bruožų išduoda geraširdišką, nuolaidžią, švelnią ir taikingą asmenybę. Tačiau tas tariamas nuolankumas tikrovėje gali virsti pribloškiamu ambicingumu, bet tik tuo atveju, jeigu priešais jus stovi apskritaveidis su aukštu tarpuakiu, atsikišusiais skruostikauliais ir degančiomis akimis – tai tikslo siekiantis, valingas žmogus. Neabejotinai, jis būtų pavydėtinas lyderis ar pulko vadas. Tokie žmonės labiau nei kiti moka prisitaikyti prie aplinkos, kas, be abejonės, yra didelis pliusas.




OVALUS VEIDAS

Tai – stačiakampio ir apvalaus veido mišinys, todėl visai nieko keista, kad iš abiejų formų jie pasiėmė šiek tiek savybių: iš stačiakampio – intelektą ir jausmingumą, o iš apskritimo – gerą širdį ir optimizmą. Užtat prarado logiką ir mąstymo nuoseklumą, būdingą stačiakampaveidžiams. Taigi tokie žmonės vargu ar būtų geri politikai ar karininkai. Tai – inteligentai. Laisvai bendrauja, mezga pažintis, kas gali praversti ateityje. Be to, tikriausiai verta paminėti, kad tokie žmonės dažniau būna ekstravertai nei intravertai, nors tai įtakoja ir kiti veido bruožai.




TRIKAMPIS VEIDAS

Nuo genialumo iki veidmainystės šio tipo žmones skiria vos vienas žingsnis. Tokie žmonės nėra prieraišūs ar atsidavę. Dažniausiai jų veidą puošia šalta bejausmiškumo kaukė, nors, tiesa, daug kas priklauso ir nuo kitų veido bruožų, tad neskubėkim ,,nurašyti‘‘ šio veido tipo. Tiesa, jei kalbant tik apie patį veidą, tai tokie žmonės daugeliu atvejų visuomet labiau nutolę nuo kitų dėl nesugebėjimo būti socialiai aktyviais žmonėmis ar dėl neigiamų charakterio savybių.





ŠIRDIES/ROMBO FORMOS VEIDAS

Apie šias veido formo kalbama gana retai. Bet jos abi savo charakteriu yra gana panašios, abi turi trikampaveidžių žmonių bruožų: yra intelektualūs ir kūrybingi, gana jautrūs, draugiški, nors nėra ypatingi altruistai (bet tai nereiškia, kad yra egoistai). Jie gali būti veidmainiai - priklauso nuo kitų veido bruožų - arba visiškos jų priešingybės, nuoširdūs žmonės. Dažnai visur lekia, skuba, bėga. Gana darbštūs žmonės, nors neretais atvejais juos gali ,,paimti'' tingulys. 





Tiek šiandienai. O dabar Jums klausimukas - apie ką norėtumėte kito straipsnio veidotyros tema? Norėčiau rašyti apie akis, nosį, lūpas, apgamus, taip pat manau, jog čia visai neprastai tiktų straipsnelis apie kūno kalbą, tačiau vis neišsirenku apie ką rašyti. Patarkit jūs! :) 
♦Nerija

7 Komentarai