Rašytojų atranka!

Balandis jau baigiasi! Ne už kalnų gegužė - pats gražiausias ir svarbiausias mėnuo TD blogui, kuomet minėsime gimtadienį. Prisiminti visas rašytojas, besikeitusias pastaruosius du metus, turbūt neįmanoma. Praeitis buvo gera, jos visos buvo šaunios, bet reikia žiūrėti į priekį. TD skaitytojų ratas didėja, jų poreikiai taip pat, todėl rašytojos stengiasi didinti ir savo rašymo kokybę. Nori prisijungti prie rašytojų komandos? Nori išbandyti save žurnalistikos srityje? Nori pamatyti savo straipsnius tokiame žurnale kaip ,,Justė ir Luka'' ar internetiniame puslapyje www.grozioguru.lt? Nori susirasti daug draugų? Pagerinti lietuvių kalbos žinias? TD suteikia visiškai pilnas sąlygas mūsų grupėje, kartu su savo bendraamžėmis tobulėti rašymo bei bendravimo srityje!


Ko reikia, norint būti TD blogo rašytoja? Kompiuterio su lietuviškomis raidėmis, laiko, idėjų ir noro tobulėti. Tai viskas, ko tau gali reikėti. Nenoriu tuščiažodžiauti, tiesiog visoms siūlau pabandyti, nes jei ir nepateksite - visada atrašome į visus gautus laiškus, pateikiame savo pastebėjimus, patariame. Nauda kažkokia vis tiek bus. Taigi, ką reikia daryti, jei norite patekti į komandą... 

Tau reikės atsakyti į mūsų pateiktus klausimus. Iš atsakymų mes galime susidaryti tam tikrą nuomonę apie žmogų, todėl negailėk savo klaviatūros, nes kelių žodžių atsakymai labai retai kada sudomina. Atsakymus į klausimus privaloma rašyti el. pašto teksto laukelyje!


1. Vardas, amžius
2. Tavo rašymo patirtis (blogai, konkursai, mokykla, laikraščiai, tavo santykiai su kūryba ar rašymu ir t.t.).
2.1. Jeigu neturite patirties, t.y. su rašymu nesate susidūrę, kodėl norite tai išbandyti? 
3. Iš kur sužinojai apie TD blogą? Jei čia esi ne pirmą kartą, ar seniai čia lankaisi?
4. Apie ką norėtum rašyti?
5. Apibūdink save trim žodžiais.
6. Pasakyk vieną TD pliusą ir vieną minusą. Kaip būtų galima sustiprinti pliusą ar atrasti naujų gerų dalykų? Ką reiktų daryti, jog pavyktų panaikinti tą minusą?
7. Kodėl pasirinkai rašyti į TD blogą?
8. Rašymas man - ....................... (pabaikite sakinį) 
9. Ką surasti, ko išmokti, ką suprasti, ko pasiekti norite TD bloge? Įvardink savo lūkesčius ir tikslus!
10. El.paštas, į kurį siųsti pakvietimą priėmimo atveju.
11. Jūsų kontaktai (skype, facebook) Viešai jie nebus platinami. Priėmimo atveju būsite pridėtos į skype pokalbį, kur bendrauja visos rašytojos ir taip pat tapsite TD rašytojų grupės feisbuke nare.

Parašiusi atsakymus į klausimus, tau dar reiks parašyti straipsnį bet kokia tema. Jis turi būti parašytas word formatu, apimtis - mažiausiai 1 word lapas. Rašyk apie ką tik nori! Pagalvok, kokia tema pati daug nusimanai, apie ką galėtum rasti pakankamai įdomios informacijos. Jei domiesi kažkokia žvaigžde, parašyk straipsnį apie ją. Žiūri filmus? Pateik įdomių pasiūlymų! Straipsnio temą gali pasirinkti visiškai laisvai. Idėjų pasisemti gali iš jau parašytų straipsnių TD bloge (tik jokiu būdu nesirink tokios temos, kurios jau buvo aprašinėtos). Ir dar viena svarbi taisyklė - jokio kopijavimo. Jeigu pamatome, jog BENT VIENAS SAKINYS yra iš interneto, žmogus neturi visiškai jokių šansų patekti į blogą.

Jūsų atsakymų į klausimus bei prikabinto straipsnio lauksime el.paštu teenagedreamsinfo@gmail.com iki gegužės 1d. Turite lygiai savaitę. Nekantraujame išvysti bloge daug naujų veidų!

Į visus jūsų klausimus atsakysime komentaruose, blogo chate, el.paštu teenagedreamsinfo@gmail.com ar feisbuku (Vilija Jankūnaite arba/ir Simona Šiušytė). 

Sėkmės!

2 Komentarai