Nėra talento, nėra problemų, arba Paris Hilton fenomenas


Niekam ne paslaptis, jog šiais laikais, kai visi gyvena socialiniuose tinkluose, išgarsėti yra visai nesunku. Užtenka dalintis atviromis nuotraukomis, žeminančiais komentarais apie kitus populiarius žmones ar tiesiog paviešinti savo buvusios merginos intymų vaizdo įrašą. Galbūt užsienyje tokie daykai ir nekelia susidomėjimo, tačiau Lietuvoje garantuotai sulauktumėte dėmesio. Štai pavyzdžiui, Lietuvos internetinė žvaigždutė Monika Šalčiūtė - iš pažiūros paprasta jauna mergina, dar nespėjusi gyvenime padaryti kažko svarbaus. Bet jai ir nereikia nieko daryti, kad išsaugotų savo populiarumą - apie ją nuolat kalbama (teigiamai ir neigiamai), ji kviečiama į televizijos laidas ir interviu. Ji įžymi, nes yra įžymi. Nėra ko stebėtis, nes toks reiškinys pramogų pasaulyje - ne naujiena, ir anksčiau ar vėliau jis būtų atėjęs ir į Lietuvą. Tikriausiai esate girdėję apie amerikiečių žvaigždutę Paris Hilton. Tačiau ar galėtum pasakyti, iš kur tiksliai apie ją išgirdai? Elitinių vakarėlių viešnia dažniausiai pristatoma kaip didžiausio pasaulyje viešbučių tinklo paveldėtoja, modelis, aktorė ir dainininkė. Tačiau Paris Hilton niekada nedirbo su garsiais prekiniais ženklais, suvaidino tik keliuose antraeiliuose vaidmenyse, o jos muzikinė karjera  išvis nesulaukė jokio susidomėjimo. Atrodo, ji visiškai nieko neveikia, tik švaisto turtingų tėvų pinigus. Tačiau jau daugiau kaip 10 metų jos populiarumas neblėsta. Toks reiškinys, kai žmogus išgarsėja be jokių asmeninių pasiekimų dar vadinamas "Famous for being famous" arba "Paris Hilton fenomenu".


Kokia tokio pripažinimo paslaptis? Ar tikrai turtingų tėvų pinigai gali nupirkti populiarumą? Atsakymas - ne, negali, bet jie tikrai padeda. Paris Hilton yra populiari, nes ji naudinga pramogų pasauliui. Ji- galingas marketingo įrankis. Kodėl? Pažvelkime į jos karjerą iš arčiau. Kad suprastumėte jos vaidmenį pramogų versle, štai ištrauka, kaip teisinosi Paris, po to kai vairavo išgėrusi ir buvo pagauta policijos:

"Aš išgėriau tik vieną "Margaritą", būdama "The Hideout" naktiniame klube ir labai išalkau, nes visą dieną nevalgiau. Galbūt aš šiek tiek viršijau greitį, kai mane sustabdė policija. Tiesiog aš labai skubėjau į "In-N-Out" užkandinę pavalgyti."

Ar pastebėjai? Jeigu ne, perskaityk dar kartą ir pagalvok.

Kiekviename sakinyje, kurį ištaria Paris yra produktų ar vietų reklama. Tai yra tikroji priežastis kodėl Paris Hilton yra populiari: nes ji yra reklamų karalienė. O viskas prasidėjo nuo to, kad Paris Hilton, turtingų "Hilton" viešbučių tinklo savininkų dukra, skandalingai išgarsėjo paviešinusi savo intymią vaizdajuostę. Incidentas gal būtų geitai pasimiršęs, o su juo ir Paris, bet pasinaudojusi gautu dėmesiu, ji griebė jaučiui už ragų ir nusprendė bet kokia kaina išgarsėti. Paris tiesiog nusipirko 6-tąji laikraščio The Sun puslapį ir ėmė jame aprašinėti savo prabangų gyvenimą. Tačiau ji niekada nepasakodavo apie save. - ji kalbėdavo apie kitus žmones:  minėdavo savo drabužių dizainerius, naktinius klubus kuriuose lankydavosi, girdavo kosmetikos produktus, kuriuos naudojo. Ji tiesiog kalbėdavo reklamomis, už kurias niekieno neprašė jokio atlygio.
   Tačiau nemokama reklama greit pasiteisino: nereikėjo daug laiko, kol dizaineriai ir klubų savininkai pastebėjo, jog Paris yra vaikštanti skelbimų lenta, ir tuo pasinaudojo. Paris Hilton reklamavo juos, o jie savo ruožtu populiarino Paris - kvietė ją į elitinius žvaigždžių vakarėlius ir renginius. Aš - tau, tu - man.

 Nors Paris Hilton palaiko "kvailutės blondinės" įvaizdį, tačiau yra tikra marketingo specialistė. Paris genialumas atsiskleidžia tuo, kad ji panaudojo savo įtaką kitų naudai. Ir mainais gavo dar daugiau populiarumo.  Bėda ta, kad kaskart, kai ji bando sulaukti dėmesio savo jėgomis, viskas nueina šuniui ant uodegos. Knygos, muzikiniai albumai, vaidmenys filmuose - visa tai jai tiesiog nesiseka. Kita vertus, kam to reikia? Populiarumo Paris netrūksta, pinigų - irgi. Pasaulyje, kur dėmesys yra vertybė, ji niekada neprapuls.

"Graži moteris turi turėti 4 žvėrelius - sabalą ant pečių, jaguarą garaže, tigrą lovoje ir asilą, kuris už visa tai sumoka" - Paris Hilton

Kitos moterys, įžymios be jokios priežasties:


Kim Kardashian
Kim kardashian yra įžymi, nes susitikinėjo su garsiais sportininkais ir paviešino intymią vaizdajuostę su vienu iš jų, be to, ji  buvo gera Paris Hilton draugė (tiesa, merginos susipyko, vos tik Kim tapo populiaresnė už Paris). Taip pat dėl to, nes jos patėvis yra Bruce Jenner - amerikoje gerai žinomas, olimpininėse žaidynėse auksą laimėjęs sportininkas. O televizijos serialas Keeping up with the Kardashians, kur šeima demonstruoja savo prabangų gyvenimą, išgarsino ir Kim seseris Khloe bei Kourtney.


Snooki
Prieštaringai vertinama Snooki yra brangiausiai apmokama JAV televizijos žvaigždutė. Geriausiai žinoma dėl savo vaidmens MTV realybės šou Jersey Shore. Tačiau projektui pasibaigus, ji taip nieko ir nenuveikė. Net būdama nėščia Snooki neleido savo šlovei blėsti - noriai pozavo fotografams, o vos gimus sūnui, su juo nusifotografavo žurnalo viršeliui.


Nicole Richie
Nicole Richie yra įžymi ne tik dėl jo, jog yra aktoriaus Lionel Richie dukra, bet ir todėl, kad buvo gera Kardashian seserų ir Paris Hilton draugė. Tiksliau, buvusi draugė (niekas nemėgsta konkurencijos!)


Kelly Osbourne
Kelly Osbourne išgarsėjo dėka savo įžymaus tėvo - dainininko Ozzy Osbourne. Kartu su šeima filmavosi realybės seriale The Osbournes. Išbandžiusi dainininkės, aktorės, modelio karjerą, Kelly sukūrė savo drabužių liniją ir galiausiai apsisprendė tapti dizainere.

2 Komentarai

  1. tai jau taip. nieko nedaryk, būk graži ir turėsi šlovę. pasaulis daro idiotus žvaigždėmis. ką padarysi.
    straipsnis labai patiko, ačiū, akvile. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai patiko ! Šaunuolė Akvile :)

    AtsakytiPanaikinti