17 trumpų grožio ir sveikatos patarimų


Ne veltui sakoma, kad merginos visada randą išeitį iš bet kokios padėties. Improvizuodamos moterys išranda visokių triukų, kad tik būtų gražios ir sveikos. Šiandien pasidalinsiu su jumis keliais grožio ir sveikatos patarimais, kurių, galbūt, ankščiau nežinojote. 


  1. Įsivariau rakštį. Ką daryti? Ant tos vietos, kur yra rakštis, padėk prinokusio banano žievę vidine puse ir sutvarstyk tvarsčių ar priklijuok pleistrą. Banano žievėje esantys fermentai išstums svetimkūnį lauk.
  2. Sukando uodai? Patepk įkastą vietą mėtine pasta. Banano žievė taip pat gali padėti ir šiuo atveju. 
  3. Ką daryti, kad lūpų dažai išliktų ilgiau? Prieš dažant lūpas, jas patepk makiažo pagrindu ir tada pasidažyk lūpų dažais. 
  4. Nusideginai? Patepk tą odos vietą medumi. Jis spartina gijimą ir numalšina skausmą. 
  5. Prisivėrei pirštą? Jį atsargiai ištiesk ir suspausk delne. Šitaip palaikyk apie minutę ir išvengsi ištinimo. 
  6. Bėgi ir pradeda skaudėti šoną? Sulėtink greitį, pradėk pamažu eiti, iškelk abi rankas į viršų ir kelis kartus giliai įkvėpk. 
  7. Ką daryti, kad plaukai labiau blizgėtų? Ant rankos užsilašink keletą lašelių kūdikių aliejaus ir jį labai labai gerai įtrenk į plaukus. Taip pat kūdikių aliejų gali naudoti ant išsausėjusios odos. Ji akimirksniu taps kaip kūdikio. 
  8. Ką daryti, jei nagai pasidarė geltoni nuo per dažno jų lakavimo? Nagus ištrink gabalėliu citrinos ir kelias minutes palaikiusi nusiplauk rankas. Nagai turėtų būti baltesni. 
  9. Ką daryti, jei akyse rodosi juodi taškeliai? Išgerk vandens arba suvalgyk ką nors saldaus. Tokie taškai akyse rodo, kad tavo organizmui trūksta skysčių arba gliukozės. 
  10. Per pamoką baigi užmigt? Kelis kartus giliai įkvėpk pro burną. Į smegenis pateks daugiau deguonies ir tapsi žvalesnė. 
  11. Pykina? Suvalgyk ką nors, ko sudėtyje yra imbiero. Jis ramina skrandį, o tau neteks vemti. 
  12. Ką daryti, kad akys atrodytų didesnės? Vidinius akių kampučius padažyk su baltais akių šešėliais. Akys vizualiai padidės ir atrodys žvalesnės. 
  13. Ką daryti, jei plaukai prie šaknų susiriebalavę, o laiko plaut nėra? Šaknis papurkšk plaukų laku ir stropiai iššukuok šukomis, kad nebūtų sulipę. 
  14. Juodi maišeliai po akimis? Pasiimk ledo kubelį, įviniok į rankšluostį ir po minutėlę palaikyk prie patinusių vietų. Taip pat gali naudoti šviežios bulvės riekelę.
  15. Kaip idealiai pasidažyti blakstienas neišsitepant vokų? Kad neišsiteptum, ant voko laikyk plastikinį arbatinį šaukštelį. Tegul būna išteptas jis, o ne tavo vokai. 
  16. Kaip greičiau išdžiovinti nagų laką? Įmerk ką tik nulakuotus nagus į šaltą vandenį ir palaikyk tris minutes. Nagų lakas kaip mat išdžius! 
  17. Kaip neprisitrinti pūslių ant kojų? Nori avėti batelius, tačiau tai reikės daryti gan ilgą laiko tarpą ir bijai pūslių? Patepk vazelinu visas vietas, kurios labiausiai trinasi į batą. Tai sumažins trintį ir nebus pūslelių.


Kuris iš patarimų buvo pats naudingiausias? Pasidalinkite komentaruose naudingais ir veiksmingais patarimais, kuriuos žinote jūs. 

15 Komentarai

  1. Straipsnis puikus. Pasinaudosiu tavo patarimais. Tačiau būtų labai gerai išvysti straipsnius šiomis temomis:
    •Antakiai - kaip pačiai pasidaryti formą/susitvarkyti juos.
    Akys- ką daryti, kad jos nebūtų įdubusios.
    LAUKSIU ŠIŲ STRAIPSNIŲ!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Puikus straipsnis, Dovile! Labai labai patiko ir būtinai pasinaudosiu patarimais. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tikrai puikui straipsnis. Manau tie patarimai tikrai naudingi, tik yra viena bėda - kaip visus juos prisiminti? :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tikiu, kad turite užrašines ar kažkokias knygeles, kur pasižymite kažką, ko nenorit pamiršti, tad tuos patarimus, netingėdamos ten ir užsirašykit. Be to, patariu užsivest medicininę knygelę, kurioje užsirašykit viską, kas susiję su sveikata - kaip galvos skausmą malšinti, mano parašytus patarimus dėl nudegimų ir panašiai. Ką įdomaus apie sveikatą išgirstat, tą užsirašykit. Labai praverčia, o ir sveikata dalykas rimtas. Aplamai į užrašų knygeles ne vien skanių spurgų receptus rašykit, o tokius dalykus kaip kad čia. Nuoširdžiai patariu. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai įdomus ir naudingas straipsnis. Labai pravers, ypač tas su juodais taškeliais akyse :) taip ir toliau!;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai geras straipsnis, bet,dėl 11. patarimo. Kiek girdėjau, dažniausiai gydytojai sako, kad nereikėtų raminti skrandžio, kaip tik reikėtų išsivemti. ;):D O šiaip labai pravers.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Anonime, taip, reikia išsivemti, jeigu labai nori, nes išvemsi tuos toksinus. Juk kai apsinuodija žmonės, jiems skubiai plaunamas skrandis. Tačiau ne visada gali vemti. Tarkim tiesiog nėra galimybės daryt šitą dalyką, tada padeda kažkas su imbieru.

    AtsakytiPanaikinti
  8. TOBULA. TAVO STRAIPSNIAI GERIAUSI DOVILE. AČIŪ TAU!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Puikus straipsnis labai straipsniai faini apie grozi ir sveikata aciu;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Tikrai vertingas straipsnis :)

    AtsakytiPanaikinti