Kaip pagelbėti karščio nualintai odai, nagams ir plaukams


Kaip smagu, kai lauke šviečia Saulė, visi lekia prie jūros ir atrodo nieko nereikia. Tačiau, kad ir kaip būtų tokie karščiai kenkia mūsų odai, nagams ir plaukams. Plaukai tampa pažeidžiami, oda išsausėja, nagai lūžinėja, skilinėja. Tačiau norint visa tai pakeisti nebūtina pirktis brangių priemonių,nes aš siūlau pasinaudoti liaudiškomis priemonėmis kaip išsaugoti ir puoselėti savo grožį.


Oda- kiekviena mergina svajoja girtis gražia, sveika ir įdegusia oda, tačiau per didelė Saulės kaitra jai gali labai pakenkti, ji išsausėja. Odos sausėjimas gali sukelti įvairias ligas, kurios tikrai nepuoš nei vienos merginos. Tačiau visada yra išeitis kaip galime sumažinti arba panaikinti jos sausėjimą.

Ką daryti?
Patartina kuo mažiau degintis Saulėje, riboti deginimosi laiką. Taip pat gerti daug vandens, valgyti daržovių, vaisių ir uogų. Veido priežiūrai rinktis natūralias priemones, kurios neturi kvepalų ir alkoholio.  Tam gali puikiai tikti avižinis muilas, kurį galite pasigaminti pačios iš namie turimų produktų ir daiktų.

Reikės:
  • 200 g natūralaus balto muilo
  • pusės stiklinės avižinių dribsnių
  • 5 šaukštų džiovintų levandų
  • kelių lašų eterinio citrinų aliejaus
Gaminimas:
Smulkiai sutarkuokite muilą. Į dvi stiklines verdančio vandens sumeskite levandas ir pavirkite keturias minutes. Kai atvės, nukoškite ir į nuovirą įdėkite muilą. Pašildykite emaliuotame puode ar vandens vonelėje, vis pamaišydami , kol ištirps visas muilas. Nukėlę nuo ugnies, suberkite avižinius dribsnius, įlašinkite eterinio aliejaus ir gerai išmaišykite. Supilkite į aliejumi išteptas formeles kol sustings, o paskui išimkite ir dvi arba tris dienas palaikykite tamsioje,sausoje vietoje, kad išdžiūtų.


Plaukai- viena iš gražiausių merginos puošmenų. Kiekviena manau, kad labai rūpinasi ir puoselėja savo plaukus ir ne kartą norėjosi turėti įžimybių plaukus. Mūsų plaukai ir taip kenčia nuo visokios chemijos, o vasarą nuo kaitrios Saulės jie dar labiau tampa pažeisti. Dabar geriausia pasinaudoti liaudiškomis priemonėmis, norint, kad per visus metus plaukai būtų lengvi ir purūs.

Ką daryti?
Ypatingai per tokius karščius būtina dėvėti galvos apdangalą, o po kiekvieno maudymosi jūroje ar ežere išskalauti galvą švariu vandeniu. Taip pat stenkitės kuo rečiau naudoti plaukų džiovintuvą, leiskite vasarą plaukams pailsėti. Žinoma būtina valgyti kuo daugiau B grupės vitaminų: avokadų, datulių, žalių lapinių daržovių ir pieno produktų, nes šie produktai saugo plaukus nuo žalingo Saulės poveikio. O norėdamos sustiprinti pažeistus plaukus galite pasigaminti varnalėšų nuoviro.

Reikės:

  • Stiklinės varnalėšų
Gaminimas:

Stiklinę varnalėšų supilkite į verdantį vandeny ir pavirkite penkiolika minučių. Išvirus uždengus palaikyk tris valandas. Kai išsiplausi galvą išskalauk ją paruoštu nuoviru.

Nagai- jie labai ,,krenta į akis" ir nesvarbu ar jie tvarkingi ar ne, tačiau juos vis vien pastebės. O vasarą nagai dėl vitaminų ir mineralinių medžiagų trūkumo ima skilinėti ir sluoksniuotis.

Ką daryti?
Tikriausiai kieviena jau buvote prie jūros, o gal tik važiuosite ten. Norite tikėkite, norite ne, tačiau jūros vanduo yra tikras lobis mūsų nagams, nes jame yra nagus stiprinančių mineralų. Tik jokiu būdu po maudynių jūroje nepulkite lakuoti nagų. Nes nulakuoti nagai trukdo jiems ,,kvėpuoti" ir sudaro puikias sąlygas veistis bakterijoms. O eidami į paplūdimį nagus patepkite aliejuku- jie neišdžius ir nelūžinės. Taip pat siūlau pasigaminti paprastą naminį receptą nagams drėkinti.

Reikės:

  • Riebios grietinėlės
  • Šiltų pirštinių
Gaminimas:

Paėmę grietinėlę išsukite ją plaktuvu, ištepkite rankas ir apsimaukite šiltas pirštines. Po dešimties minučių likučius nuvalykite servetėle.Baigta!

Taip pat nagus galima plepintis įvairiomis vonelėmis ir vieną iš jų aš siūlau pasidaryti.

Reikės:

  • 1l šilto vandens
  • Saujos jūros druskos
  • Saujos džiovintų ramunėlių
  • Keletą lašų šviežių citrinos sulčių
  • Jodo
Gaminimas:

Litre šilto vandens ištirpdyk saują jūros druskos, įberk džiovintų ramunėlių, įlašink citrinų sulčių ir jodo,išmaišyk. Mišinyje nagus mirkyk dešimt minučių.


Pasinaudoję šiais paprastais ir liaudiškais patarimais sulauksite nuostabių rezultatų. Vasarą savo nagus, plaukus ir odą lepink natūraliomis priemonėmis, nes taip juos geriau atgaivinsi ir apsaugosi. 

Iki kito straipsnio, 
Viktorija

11 Komentarai

  1. Siaubingai :///////////////

    AtsakytiPanaikinti
  2. Viktorija Miau-ačiū už komentarą ir už tai, kad patiko.

    Anonime-apsispręsk kokia tavo nuomonė, nes kas kelias minutes vis ką nors kitką parašei :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jei nebūtu siaubingai, tai būtu grazei, bet kadangi yra nuostabiai tai yra daug klaidu bet kadangi siautuliux :3 tai grazei :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai daug klaidų, pasistenk jų daryti kuo mažiau. :)
    Spaudžiu: naudinga.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū Estera Pran už nuomonę ir tikrai stengsiuos daryti kuo mažiau klaidų. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ačiū, pasinaudojau keliais patarimais. ^^

    AtsakytiPanaikinti