Anime animacija žiemos vakarams

Filmai, serialai - įprastas ir jau visų pamėgtas bei žinomas laiko praleidimo būdas. Dabar, kai nosį žnaibo šaltukas, o saulė į vakarus skuba greičiau, nei moterys į parduotuves per išpardavimus, sėdėjimas namuose tiesiog prikausto mus dažniau. Tai automatiškai verčia susigalvoti veiklos, kurią galėtumėme daryti užsidarius tarp keturių sienų. Noriu jums pasiūlyti laiką praleisti žiūrint anime. Pirmiausia jus supažindinsiu su šios animacijos specifika, o po to - pasiūlysiu konkrečios animacijos. 

Tipiškas anime stiliaus paveikslėlis
Anime – iš Japonijos kilęs animacijos stilius su savita veikėjų ir aplinkos estetika. Anime gali būti piešiami ranka ir/arba kompiuterinės grafikos priemonėmis. Šio tipo animacija rodoma per televiziją, platinama DVD diskuose, vaizdajuostėse, kartais panaudojama ir kompiuteriniuose žaidimuose. Anime menui įtaką daro japoniški komiksai manga.
Anime yra specifinis japonų menas, kurio dažnai pasitaikantys bruožai yra:
  • didelės, neproporcingos veidui akys;
  • įvairių formų ir spalvų plaukai;
  • kojos ir rankos paprastai nėra proporcingos liemeniui;
  • spalvinimas yra trisluoksnis.
Animacijos istorijos, terminologijų ir pateikimo rūšių nė nesivarginsiu aptarinėti, kadangi tai nėra įdomu, jeigu jūs nesiruošiate jų kurti pačios. Tačiau jeigu visgi susidomėjote, visada plačiau galite pasiskaitinėti pačios, nes informacijos be galo daug ir įvairios. 

Kaip ir filmai bei serialai, anime animacija taip pat turi žanrus. Galima rasti nuo paprastų anime mažiems vaikams iki komedijų, romantinių, fantastinių ar siaubo anime. Šį kartą pasiūlysiu jums dvi siaubo anime animacijas, tačiau jos skiriasi viena nuo kitos.

Tokyo ghoul 
Animacija sukurta remiantis sukurta manga tokiu pat pavadinimu (Manga - komiksai, tokios pat specifikos kaip ir anime).Tai yra fantastinė siaubo istorija apie paslaptingus vampyrus, kurie maitinasi žmonėmis (lyg tai ir taip nebuvo aišku, chi chi). Veiksmo vieta: Tokijas. Žmonės yra labai įbauginti, o vampyrų egzistavimas ir veikla - apgaubta paslaptimis. Paprastas koledžo studentas, vardu Kaneki (prie tokių vardų teks priprasti ir laikui bėgant, bei žiūrint anime, jie taps labai mieli) pateko į vampyrės Rize spąstus. Tą naktį, kai jis ją lydėjo į namus, įvyko kai kas baisaus ir Kaneki gyvenimas pasikeitė per vieną naktį. Ši anime įtraukia savo paslaptingumu, tačiau galėčiau teigti, jog veiksmo jame tikrai netrūksta. Ramių pokalbių ar pamąstymų čia labai mažai. Daug kraujo, daug smurto ir brutalių vaizdų. Kai kuriose vietose net aš, kurios niekuo nenustebinsi, tiesiog užsimerkdavau, nes per kūną eidavo šiurpuliukai. Yra ir labai jausmingų vietų, kartą net apsiverkiau. Atrodo, kaip gali kažkokie piešti žmogeliukai suvirpinti jausmus? 
Šios anime pirmojo sezono yra 12 serijų, kurių visų ilgis maždaug apie 24 minutes.
Jei nori žiūrėti spausk ČIA .

 Another
Prieš 26 metus mokykloje nutiko kai kas siaubingo. Tai užtraukė prakeiksmą vienai tos mokyklos klasei. Mirtis priartėjo prie jų. Į klasę atėjo naujokas Kouichi. Jis susipažįsta su mergina, vardu Misaki Mei. Iš pradžių jis pagalvoja, jog ji vaiduoklis, kadangi niekas kitas į ją nekreipė dėmesio. Pasirodo, mergaitė buvo ignoruojama ne veltui. Taip buvo mėginama atsikratyti prakeiksmo ir išvengti mirčių. Kiekvieną mėnesį mirdavo vienas tos klasės mokinys arba kažkas iš jo giminių ar pažįstamų. Visa istorija rutuliojasi ramiai, palaipsniui ir be jokių didesnių veiksmų. Priešingai nei anksčiau minėtoje anime, čia viskas vyksta gan ramiai, nėra muštynių ar skerdynių. Nepaisant to, tvyro keista ir paslaptinga atmosfera, puikus garso takelis dar labiau šiurpina odą. Švelnesnio siužeto, tačiau tokia pat nuostabi anime. Labai daug gražių pamąstymų ir minčių, kurias verta išsirašyti net į savo citatų sąsiuvinius, jei tokius vedate. 
Šios anime taip pat 12 serijų, po maždaug 24 minutes. 
Jei nori žiūrėti spausk ČIA . 


Skubu paminėti, kad geriausia žiūrėti anime su angliškais subtitrais arba bent jau dubliuotus angliškai, kadangi lietuviški vertiniai labai mėgėjiški ir tokių labai mažai. Plius, yra daugiau efekto žiūrėti anime japonų kalba, įsigilinti į metodiką, lengviau suprasti veikėjų būsenas. Ir dar vienas pliusas - gilinate savo anglų kalbos žinias, bei galite išmokti japoniškų žodžių. Po šių anime aš jau galėčiau pasakyti beveik 20 japoniškų žodžių, kas yra tikrai labai daug. kissanime.com puslapis, į kurį aš jus nuvedžiau žiūrėti anime labai patogus, daug anime pasirinkimo ir dar vienas gėris - puslapis turi ir mobiliąją versiją, per kurią anime galima žiūrėti net telefonu! Mano išbandyta ir tikrai nenusivilta. 

P.S. Jeigu atsiras besidominčių anime ir norinčių, kad savo matytus anime pristatyčiau jums ir parekomenduočiau ką žiūrėti ir ko ne, tai brūktštelkite tai į komentarus. Su malonumu pasidalinsiu savo pastebėjimais, galėsime padiskutuoti šia tema. Visada labai laukiu bendraminčių, nes anime Lietuvoje vis dar vadinamas "čiurkų nesąmonėmis". O gaila.

19 Komentarai

  1. Ooo, pagaliau anime ir Lietuvoje vis dažniau sutinkamas :) Aš dabar Tokyo Ghoul žiūriu, man viena serija liko.... Matei Death Note? Mano pirmasis anime, ir pats nuostabiausias <333

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tamsos Prince, "Death note" žiūrėjau vieną seriją, bet manęs kažkaip neužkabino, o va "Tokyo ghoul" per vieną naktį peržiūrėjau, nes nu, kaip galima nežiūrėt? :-D Jau galvojau, kad nebesulauksiu komentaro, būčiau nusivylusi Tineidž drymso auditorija, sakau, negi visi čia tokie nežinantys apie tai. :-D Myliu tave jau dabar. ;-P

    AtsakytiPanaikinti
  3. O, o, o, geras. Patinka man anime, bet kol kas užsikalbiavusi kokiu nors vienu serialu nebuvau, tik filmus karts nuo karto pasižiūriu. Dovile, gal galėtum kažką rekomenduoti iš kitų anime serijų? Kažką... ne siaubo? :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dantų pasta, aš ne siaubo nežiūriu, bet... Jei būtų daugiau besidominčių anime, dėl jūsų galiu pažiūrėt ir paieškot kažkokių komedijų arba romantinių. ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Pats pirmas, ir geriausias kokį mačiau buvo "angel beats". :D verkiau gal kokius 5 kartus! labai jausmingas, mielas, romantiškas, ir gražus anime ! :) siulaau visom, kuriom tokie patinka :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Anonime, aha, "Angel beats" aš kažkaip praskipinau, tik screnshotus pažiūrėjau ir palikau. Šaunuolė, kad pasiūlei. ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Dovile, tu taip moki sudomint. Anksčiau tokiais dalykais nesidomėjau, bet kadangi parašei įtikinantį (manęs paprastai lengvai nesudominsi bei neįbruksi kažko naujo) straipsnį tai dabar tuoj pat noriu tai pradėti daryti. So...norėčiau jog ką pasiųlytum. Nuo siaubiakų dabar pradėt nenorėčiau. Labiausiai prie širdies mano komedijos, bet jei ką tai iškęsčiau iur romantinę (jo, nemegėja tokių žanrų esu).
    Kas dar...piešt nemoku, bet vėlgi pasikarotsiu jog mane be galo be krašto sudominai, kad net tai užsimaniau išbandyt apart to jog jog pas mane tokių įgūdžių nerasta.
    Tavo staripniai niekad manęs nenuvylė ir ne vieną jų norėčiau pasikabint ant sienos. Kažkada jau to buvau klaususi ir gavau tavo leidimą (tikiuosi galioja ir dabar :)). Kai ''motyvacinę sieną arba ''motyvacines spintos duris'' (:DDD) atsiųsiu tau fotkę į email'ą ar ask'ą.
    Jau praėjo apytiksliai valanda (Lietuvoje - dvi valandos) kai pasitikome 2015-uosius. Ta proga tiek rašytojas, tiek skaitytojas noriu palinkėti sėkmingų bei džiaugsmingų Naujųjų metų. Ir Dovile, tikiuos jog tavo galvoje knibždės dar daug įdėjų, kurias galėtum įgyvendinti.



    Atsiprašau jei rasit komentare klaidų :)))

    AtsakytiPanaikinti
  8. Geras, visad norejau paziureti anime, tik nezinojau nuo ko pradeti. Labai aciu <3

    AtsakytiPanaikinti
  9. Egle, woah, ačiū tau už gražius žodžius. ;-)Jei nenori siaubo, tai siūlau pažiūrėt "Ao Haru Ride". Čia komedijos ir romantinio mišinys, mokyklos gyvenimas, šiek tiek dramos. Manau labai tinka tau, jei tik nori pradėti žiūrėti. :-P

    AtsakytiPanaikinti
  10. Anonime, nėra už ką, tikrai, malonu, kad sudominau, nes viena mergina sakė, kad straipsnis visiškai "meh". Hm, sutrypė ji mano darbą ir jautėsi pranašesnė vien tik dėl to, kad už mane vyresnė. Oh ell, priimiau jos kritiką ir kitą kartą kaip dėsiu, tai išsižios panelė (woops, atsiprašau, kad pasakojuosi, tik norėjau kažkam tai pasakyt). Dar kartą ačiū. ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Įdomus pasiūlymas, ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Verta žiūrėti Death Note? :D :D nes nežinaau ar verta pradėt

    AtsakytiPanaikinti
  13. Beatriče, verta. Bent jau mano kuklia nuomone. :-)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Geras straipsnis!:) Tikrai pažiūrėsiu Another ir Tokyo Ghoul

    AtsakytiPanaikinti
  15. Tas jausmas, kai tavo dėka pradėjau žiūrėti "anime", kurios niekada nemėgau.
    Ačiū \(^_^)/

    AtsakytiPanaikinti
  16. Pati esu didelė anime fanė. Straipsnis patiko!

    AtsakytiPanaikinti
  17. Labai įdomus straipsnis, gaila, kad taip vėlai jį perskaičiau..... Gal matei filmą ''Death Note'' ? Pagal jį sukurtsas anime. Jei dar nematei siūličiau pasižiūrėti, nes gana įdomus siužetas.

    AtsakytiPanaikinti
  18. Žiūrėjau another patariu pažiūrėt labai įdomu

    AtsakytiPanaikinti