Jei nesiseka kalbos, ne bėda!

Ar ir tau nesiseka parašyti rašinio anglų kalba? Nesupranti sudėtingos rusų kalbos gramatikos, o gal linksniavimas vokiškai tau atrodo neįveikiamas dalykas? Jei nors į vieną iš šių klausimų atsakei teigiamai, aš skubu tau pagalbon! 

Vieni žmonės be didelių pastangų atlieka įvairius matematinius skaičiavimus, kiti - išsprendžia sunkiausius fizikos uždavinius, o tretiems Karaliaus Saulės valdymo metai lyg užprogramuoti galvoje...Vieniems mokytis kalbas gali pasirodyti ne tik lengva, bet ir labai smagu, na o kitiems belieka kalti anglų kalbos žodžius ir sukti galvą kokio laiko veiksmažodį vartoti... Taigi jei ir tau sunku susikaupti ir parašyti rašinį užsienio kalba, sunku suprasti gramatiką, sunkiai įsimeni žodžius, nenusimink, nes mokytis gali išmokti! Pateikiu keletą patarimų, kaip mokytis kalbų produktyviau ir be abejonės maloniau!

1. Pirmas dalykas mokantis bet kurios kalbos, yra žodyno plėtimas. Taigi žiūrėk filmus, skaityk knygas, klausykis muzikos ta kalba, kurios mokaisi. Net nepajusi, kaip žiūrėdama filmą, kartu ne tik smagiai praleidi laiką, bet ir mokaisi! Jei skaitai knygą, nepulk versti kiekvieno nežinomo žodžio. Svarbiausia - veiksnys ir tarinys, o nežinomą sakinio dalį dažnai galima atspėti iš konteksto. Verskis žodį tik tada, kai sakinio esmės visiškai nesupranti ir jauti, kad tas sakinys tekste gali būti svarbus. Jei ne, tiesiog jį praleisk.

2. Jei žiūri filmą užsienio kalba, iš pradžių žiūrėk jį su subtitrais. Matydama apačioje tekstą, tu lengviau galėsi suprasti apie ką kalbama, mat vien klausydamasi gali ir nesuprasti, kai kurių greitai pasakytų žodžių ar sakinių.

3. Jei neturi laiko žiūrėti filmams ar knygoms skaityti, visada gali klausytis! Tvarkydama namus gali įsijungti anglišką kanalą (jei nori išmokti būtent šios kalbos) ir bandyti suprasti apie ką kalbama. Jei nesupranti, Youtube galima rasti daug lengvų audio pamokėlių!

4. Visada atsimink, kad niekas negali išmokyti geriau nei juodas darbas ir tam darbui skirtas laikas. Taigi turi skirti laiko mokymuisi, o kad mokytis būtų nenuobodu, susirask draugą, kurio gimtoji kalba yra ta, kurios nori išmokti. Pamatysi, bus labai smagu bendrauti, o kartu žinoma ir mokytis!

5. Internete susirask užduočių, kurias galėsi atlikti savarankiškai.

6. Parsisiųsk programėlių kurios tau tikrai padės mokytis kalbų! Viena, tikrai puiki (kurią pati išbandžiau), yra "Duolingo". Tikrai patariu išbandyti.

7. Žodžius mokykis su pertraukomis, ne visus iš karto. Jei reikia išmokti 20 žodžių, o iki kitos pamokos liko 4 dienos, kiekvieną dieną išmok po 5. Pati įsitikinsi, kad toks mokymosi būdas labai paprastas ir daug lengvesnis. 

8. Jei tavo sesuo, brolis, teta ar geriausia draugė gyvena Vokietijoje, o tau niekaip nepavyksta išmokti šios kalbos, nuvyk ten atostogoms. Tai gali labai praturtinti šios kalbos žinias.

9. Telefone pasidaryk meniu angliškai, jei tau nesiseka šios kalbos pamokos. Taip išmoksi daug naujų žodžių, kurie praturtins tavo žodyną. 



Tikiuosi, kad šis mano straipsnis, bent kiek padės tiems, kuriems sunku mokytis kalbų! Пока-пока!
  
 

12 Komentarai

  1. Būčiau palikusi tai vidiniams komandos reikalams, bet tavęs grupėje dėl kažkokių priežasčių nėra, tai teks rašyti čia.

    Tiesiog prašau kitą kartą peržvelgti, ar nėra straipsnių panašiomis temomis. Tuo labiau, jog LABAI panašų įrašą aš buvau parašiusi visai neseniai.

    Tiek šiam kartui, sėkmės. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ema, atsiprašau, tikrai nemačiau, išėjo taip, kad nepasižiūrėjau. Na bet ką, iš klaidų mokausi, tikrai nepasikartos daugiau mano toks neapsižiūrėjimas, ačiū, kad pasakei. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Parašyta gana įdomiai, tačiau trūksta spalvų.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tema įdomi bei straipsnis gerai parašytas, bet, kaip ir sakė Ema, neseniai buvo parašytas panašus :D Na, bet gal yra naujų skaitytojų, kurie Emos straipsnio nematė, tačiau pamatys tavo :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Mintare, buvo kalbėta, kad jei per dieną jau daug straipsnių paskelbta, tai straipsnio paskelbimą reikia palikt kitai dienai. Geriau kas dvi - tris dienas skelbk straipsnius, bet kokybiškesnius :) Taip visiem bus geriau :) Sėkmės :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Gabi, žinau, tiesiog buvau pridėta į grupę vėliau nei paskelbiau straipsnį. O ir du straipsniai manau, tikrai nieko blogo... Ypač, jeigu aš naujokė. :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Straipsnis visai nieko, motyvavo. Tik noriu atsižvelgti į paskutinį tavo komentarą: žinau, kad dabar labai norisi rašyti, tačiau kaip sakė Gabija svarbiau kokybė nei kiekybė, nesvarbu ar esi naujokė ar senbuvė :)

    Sėkmės rašant ir toliau!;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Vietoj dviejų nekokybiškų straipsnių geriau rašyk vieną kokybišką. Tik pasakau

    AtsakytiPanaikinti
  9. Man patiko. :)
    Tik nerašyk tiek daug straipsnių per tą pačią dieną, leisk jiems susigulėti. :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Man tas pats, Mintare, buvo :D Tiesiog pailsėk dabar nuo įspūdžių ir negalvok apie blogą :D

    AtsakytiPanaikinti
  11. Dabar visos tik ir patarinėja nerašyti tiek daug straipsnių per dieną, geeeerai, nusiraminkit, supratau, neberašysiu tų dviejų straipsnių daugiau. Ačiū, kad rūpinatės! :D
    Beatriče, pasinaudosiu Tavo patarimu, ačiū! :D

    AtsakytiPanaikinti