Šventinė rašytojų atranka!!

Rašytojų atranka - kiekvienam ištikimam ir aktyviam mūsų skaitytojui puikiai žinomas reiškinys. Įprastai rašytojų atrankos buvo skelbiamos kone kiekvieną mėnesį, bet tikriausiai kiekvienas pastebėjote, kad šiemet jos yra skelbiamos rečiau. Tačiau  prieš didžiausias ir gražiausias metų šventes, "Teenage Dreams" administracija nusprendė atnaujinti savo komandą ir priimti daaaug naujų talentingų merginų! Kas žino, galbūt patekimas į mūsų komandą kam nors gali tapti puikia kalėdine dovana? :) Skubame skelbti sąlygas ir laukiame jūsų dalyvavimo! 

Ar esi iš tų žmonių, kuriems niekad nepritrūksta gerų minčių ir idėjų? Kurie yra kūrybingi ir mėgsta rašyti, išreikšti savo mintis? Kurie nori tobulėti tiek dvasiškai, tiek fiziškai? Kuriems sekasi lietuvių kalba? Jei ką tik palinksėjai galva, turime tau šaunų pasiūlymą! Mes tau siūlome sudalyvauti "Teenage Dreams" rašytojų atrankoje, kurioje sudalyvavus tu turėsi šansą tapti populiaraus internetinio tinklaraščio dalimi! Susidomėjai ir ketini dalyvauti? Šaunu, bet prieš tai reikia žinoti dar kelis dalykus.


Rašytojoms yra keliami tam tikri reikalavimai. Turbūt pati svarbiausia taisyklė "TD" blog'e yra ta, kad čia griežtai draudžiame kopijuoti straipsnius iš kitų tinklapių ir po to juos kelti į mūsų tinklaraštį. Ką jau kalbėti apie tai, kaip kartais į rašytojų atranką gauname kopijuotus straipsnius... Kita nė kiek nemažesnė taisyklė - visus pranešimus į blog'ą reikia rašyti lietuviškos raidėmis, nedarant daug gramatinių, stiliaus ir žinoma, skyrybos klaidų. Taip pat reikia būti aktyviai, turėti laiko, nes dažnai būna taip, kad vos po kelių straipsnių rašytojos palieka blog'ą, dėl laiko trūkumo. Prieš dalyvaudama atrankoje apgalvok, ar tu tikrai turėsi laiko šiai veiklai. Be jokios abejonės, rašytojos taipogi turi turėti daug idėjų straipsniams, rubrikoms, konkursams.

Daug merginų, pasirodžius pranešimui apie rašytojų atranką sako: "Man baisu", "Man nepavyks" ir panašiai. Mielosios, bijoti čia nieko nereikia! Mes nesame kokie nors vilkai, kurie už nepasisekusį straipsnį duos per galvą ir išvarys lauk. Ne, to tikrai nebus! Visa rašytojų komanda yra labai draugiška ir pasiruošusi bet kada padėti visais iškilusiais klausimais! Todėl nugalėk savo baimes ir pirmyn!

Gana tuščiažodžiauti, ar ne? Metas atlikti visus reikalavimus, kurie yra keliami dalyvaujant rašytojų atrankoje!

I DALIS
Tau reikės atsakyti į mūsų pateiktus klausimus. Iš atsakymų mes galime susidaryti tam tikrą nuomonę apie žmogų, todėl negailėk savo klaviatūros, nes kelių žodžių atsakymai labai retai kada sudomina. Atsakymus į klausimus privaloma rašyti el. pašto teksto laukelyje!

1. Vardas, amžius
2. Tavo rašymo patirtis (blogai, konkursai, mokykla, laikraščiai, tavo santykiai su kūryba ar rašymu ir t.t.).
2.1. Jeigu neturite patirties, t.y. su rašymu nesate susidūrę, kodėl norite tai išbandyti? 
3. Iš kur sužinojai apie TD blogą? Jei čia esi ne pirmą kartą, ar seniai čia lankaisi?
4. Apie ką norėtum rašyti? Pateik keletą idėjų straipsnių temoms, o galbūt ir rubrikoms ar konkursams.  
5. Kokia tu esi? Apibūdink save keletu žodžių. 
6. Pasakyk vieną TD pliusą ir vieną minusą. Kaip būtų galima sustiprinti pliusą ar atrasti naujų gerų dalykų? Ką reiktų daryti, jog pavyktų panaikinti tą minusą?
7. Kodėl pasirinkai rašyti į TD blogą?
8. Kokių turi hobių be rašymo? Kuo užsiimi, ką lankai? Ar daug turi papildomo laisvo laiko? Kiek laiko galėtum skirti "TD" blogui per savaitę? 
9. Ką surasti, ko išmokti, ką suprasti, ko pasiekti norite TD bloge? Įvardink savo lūkesčius ir tikslus!
10. El.paštas, į kurį siųsti pakvietimą priėmimo atveju.
11. Jūsų kontaktai (skype, facebook) Viešai jie nebus platinami. Priėmimo atveju būsite pridėtos į skype pokalbį, kur bendrauja visos rašytojos ir taip pat tapsite TD rašytojų grupės feisbuke nare.

II DALIS
Antroje rašytojų atrankos dalyje tau reikės parašyti straipsnį pasirinkta tema. Gali rašyti apie bet ką: grožis, sportas, mada, sveikata, mokyklinės temos ir t.t. Straipsnis turi būti parašytas word formatu. Minimalus straipsnio ilgis - vienas wordo lapas. Straipsnyje svarbu panaudoti spalvas, paveikslėlius, galima įterpti interviu. Bet svarbiausia - visiškai jokio kopijavimo!!

Atsakymus su prikabintu straipsnio siųskite el. paštu: teenagedreamsinfo@gmail.com iki gruodžio 31 dienos. Spėti sudalyvauti atrankoje turite 13 dienų, tad labai labai labai lauksime jūsų laiškų! Jei mums patikai ir esi priimta, atsakymą su kvietimu prisijungti gausi vos po kelių dienų.

Jei iškilo klausimų, visada gali jų paklausti komentaruose. Jei nesi įsitikinusi ar tavo straipsnis, kurį ruošiesi siųsti į atranką yra geras, visada gali pasikonsultuoti su manimi (FB: Simona Šiušytė) ir kitomis rašytojomis.

PRIEŠ SIUNČIANT LAIŠKĄ Į ATRANKĄ, PRAŠAU PERSKAITYTI VISĄ ŠĮ PRANEŠIMĄ, NES DAŽNAI MERGINOS NEIŠPILDO VISŲ PRAŠOMŲ REIKALAVIMŲ!

Mes lauksime naujų talentų!
Iki!



0 Komentarai