5 populiariausi depiliacijos būdai

Gyvename XXI-ajame amžiuje, todėl įvairios grožio procedūros, taip pat ir depiliacija, yra neatsiejama merginos gyvenimo dalis. Pamatę merginą nepešiotais antakiais ar gauruotomis kojomis, iškart jai prilipiname ,,netvarkingos merginos'' etiketę. Verta paminėti, jog šiuo metu itin madinga būti tokiai. Tačiau dauguma merginų nesivaiko šios tendencijos, ir vistiek save prisižiūri taip, kaip anksčiau. 


Skutimas
Tai pats populiariausias depiliacijos būdas. Taip pat labai paprastas ir neskausmingas. Tereikia užsitepti skutimosi putų ant norimos vietos, ir pašalinti plaukelius skutimosi peiliuku. Tačiau šis efektas trumpalaikis, todėl skustis tenka dažnai, o tai dirgina odą. Taip pat nuskusti plaukeliai atauga storesni. Taip pat yra rizika įsipjauti.

Vaško juostelės
Vaško juostelių galite nusipirkti kiekviename didžiajame prekybos centre bei grožio prekių parduotuvėmis. Jos tinka kiekvienai kūno vietai depiliuoti, taip pat rezultatas išlieka iki 3sav. Jei pasirinkote šį būdą, atlikite viską pagal taisykles. Juostelę sušildykite tarp delnų, užklijuokite ant odos, palaikykite kelias sekundes ir staigiu judesiu nuplėškite.

Pešiojimas
Turbūt tai pats ekonomiškiausias depiliacijos būdas, nes tam reikia tik pinceto. Tačiau šis depiliacijos būdas užima daug laiko, todėl naudojamas tik antakių plaukelių šalinime. Taip pat pešiojimas gali būti skausmingas, o pešant plauką, jis neretai nutrūksta po oda, todėl didelė plaukelių įaugimo tikimybė. Taip pat gan sunku šią procedūrą atlikti savarankiškai.

Epiliatorius
Šį būdą renkasi tik drąsios ir ištvermingos merginos, kadangi ši procedūra labai skausminga ir užima daug laiko. Naudojant epiliatorių plaukeliai išraunami su šaknimis, todėl jie atauga tik po kelių savaičių ir plonesni nei buvo. Tačiau šis būdas turi daugiau minusų nei vien skausmas. Neretai išraunami ne visi plaukeliai. Taip pat šis būdas netinkamas veidui depiliuoti.

Depiliacija vašku/cukrumi
Tai visai neseniai išpopuliarėjęs depiliacijos būdas. Jis taip pat paprastas, todėl galima atlikti procedūrą ir namuose. Karšto vaško arba cukraus masę reikia užtepti ant odos ir į ją įspausti medžiagos arba popieriaus juostelę. Kai masė sustingsta, ją reikia nuplėšti kartu su juostele. Plaukai pašalinami kartu su šaknimis, todėl atauga tik po 3-6 savaičių. Šis būdas taip pat gan skausmingas, jei oda jautri. Nepatartina naudoti šio depiliacijos būdo, jei esate smarkiai įdegusi saulėje.

KELETAS PATARIMŲ:

1. Vaškas neturėtų būti per karštas. Jis turėtų būti vidutinės temperatūros tam, kad nepakenktų odai. 

2. Po depiliacijos odą patepkite aliejukais. Jie pamaitins odą ir sumažins sudirginimą.

3. Prieš depiliuojant kojas, jas pamirkykite vandenyje 15 minučių. Taip atsivers poros ir suminkštės oda.

4. Jei neturite skutimosi putų, jas galite pakeisti riebiu losjonu arba plaukų kondicionieriumi.

5. Prieš depiliuojant pažastis, jas gerai nuplaukite, pašalinkite dezodoranto likučius.

6. Nenaudokite depiliacinio kremo ant odos, kuri buvo skusta mažiau nei prieš 72 valandas.

Būti mergina išties nelengvas darbas. Turime būti ne tik išmintingos, bet ir gražios. O grožis, kaip sakoma, reikalauja daug aukų. Ech... kai pagalvoji, vyrams gyventi daug lengviau.


13 Komentarai

  1. Pati naudoju epiliatorių. Skausmas nėra labai didelis, kentėti, visgi įmanoma. Jausmą, kai rauną daug plaukelių iškart, galėčiau prilyginti tam pačiam jausmui, kai susidilgini kojas dilgėlėmis arba "apsisioja" skruzdė. Kas nėra patyrusios šių jausmų, nelabai gali įsivaizduoti ir epiliatoriaus keliamą. Kai naudojau jį patį pirmą kartą - skaudėjo labai, epiliavau su pertraukomis, cypiau, ko aš tik nedariau. Tačiau jau po 3 naudojimų odą ėmė priprasti ir jaučiu tik švelnų dilgčiojimą. Jautriausia vieta - blauzdų minkštoji dalis. Epiliatorius yra geras daiktas ir kaip sakei, kad užima daug laiko - tikrai ne. Manau, jog sugaištu tiek pat laiko, kiek sugaištama ir kruopščiai skutantis peiliuku. Naujokės neretai (tarp jų ir aš) sužnaibo odą ir ją paberia raudonos dėmelės, tad epiliuoti reikia atsargiai.

    Pasidalinau patirtimi, o įrašas, manau toks mėgėjiškas, iki profesionalumo dar yra kur padirbėti, bei nepatiko išdėstymas. :-)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man nepatiko nuotraukų išdėstymas. O dėl straipsnio - visai geras. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Girdėjau, kad tai mitas, jog nuo skutimosi plaukeliai atauga storesni. Tik jų atauga daugiau. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mitas yra ir tai, kad jų atauga daugiau, ir tai, kad jie auga storesni.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Straipsnio įdėja gera, bet nuotraukų išdėstymas prastas.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Pritarsiu Dovilei. Straipsnis gana mėgėjiškas. Galbūt reikėjo daugiau pasidomėti šiais dalykais, o ne kelti pačią pirmą rastą informaciją. Bet tema pasirinkta tikrai aktuali. + vien už tai. Ačiū už straipsnį.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Visiskai pritariu:tema gera, bet pati straipsni reikia dar tobulint, tobulint ir tobulint... Pastebejau tiek stiliaus, tiek skyrybos klaidu, o del informacijos-neatrodo, kad ilgai jos butu ieskota...

    AtsakytiPanaikinti
  8. Nepatiko išdėstymas, bet pateikta informacija naudinga. :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Vertingas straipsnis, išdėstymas ir man nelabai patiko.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Viskas žinoma, bet kitoms, tikiuosi, pravers.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Žinoma,turbūt kiekvieną turi skutimosi peiliuką :D.Turbūt ir pigiausia būtų daryti šį dalyką :D.

    AtsakytiPanaikinti
  12. naudinga, taciau neisbaigta tema. dar reikejo padirbeti ir neskubeti skelbti straipsnio

    AtsakytiPanaikinti