Internetinių žaidimų pasaulis


Vargu, kuris jaunas žmogus nėra girdėjęs žodžių "internetas, žaidimai, kompiuteris, virtualumas". Pagal šiuolaikinę sampratą, kompiuteris be interneto - ne kompiuteris, internetas be žaidimų - ne internetas, na, o viską apibendrina žodžių junginys - virtualusis pasaulis.

Kodėl žmonės mielai švaisto brangų laiką ir ilgas valandas leidžia žaisdami kompiuterinius žaidimus? Atsakymų yra pačių įvairiausių, pradedant "daugiau neturiu ko veikti" ir baigiant "tai man padeda pamiršti problemas". Psichologai aštriai prieštarauja nuomonei, jog pasineriant į virtualų pasaulį, gali pamirši apie realųjį - tą, kuriame verda tavo tikrasis gyvenimas. Mat tai yra tik laikinas poveikis. "Teenage Dreams" surengtoje apklausoje apie internetinius žaidimus, net keturiolika žmonių iš šešiolikos atsakė, jog žaidžia dėl veiklos trūkumo ir norėjimo "pratempti" laiką. Aštuonios merginos teigė, kad tam sugaišta daugiau nei dvi valandas per dieną. Statistika - verčianti susimąstyti, jog šiuolaikiniai paaugliai mieliau degins valandas virtualiame pasaulyje, o ne bendraus su draugais realiai. Deja, šį kartą straipsnis bus ne moralizuojantis, o aptariantis ir siūlantis geriausias žaidimų svetaines bei pačius žaidimus.


RuneScape - tai internetinis žaidimas, kuriame bet kuris vartotojas gali tapti herojumi, kurio lauks magija, paslaptys bei nuotykiai. Svetainė skelbia, kad "RuneScape" žaidžia virš 220 milijonų žmonių visame pasaulyje. Tinklapis teigia, kad tik susikūrus anketą, atsiduri vietoje, vadinamoje "Ashdale". Tai - vieta visiems pradedantiesiems, kur pradedama pirmoji kelionė. Čia įvairūs personažai, globotojai ir mokytojai nuolat duos užduotis, kurias reikės įvykdyti. "RuneScape" turi penkis lygius ieškojimams: naujoko, vidutinioko, patyrusio, meistro ir aukščiausiojo meistro. Žaidžiant, tau nuolat bus metami įvairūs iššūkiai, o tavo pasiekimai - vertinami.


Counter-Strike - žaidimas, sukurtas 1999 metais, kuris yra žaidžiamas internete arba vietiniame tinkle. Užsiregistravę vartotojai komandose šaunamaisiais ginklais, granatomis arba peiliais turi kovoti vienas prieš kitą. Gali būti dvi komandos: teroristai arba antiteroristai. Tikslas yra nukauti visus vienos komandos žaidėjus, o taškai yra gaunami už kiekvieną nušautą žmogų. Teroristai žemėlapiuose gali sprogdinti bombas, taip gaudami papildomų taškų, o antiteroristų pareigos yra tas bombas nukenksminti, už tai taip pat renkami taškai. Įdomus faktas, kad žaidime yra naudojami tokie ginklai, kurie egzistuoja ir tikrovėje.


Y8 - internetinis tinklapis, kuriame yra virš 50 tūkstančių nemokamų žaidimų. Šią svetainę gali atsidaryti bet kada ir žaisti įvairių rūšių žaidimus net neužsiregistravus. Žaidimai yra suskirstyti į 355 kategorijas, tad neabejoju, jog rasi sau tinkamus ir patinkančius. Platesnės kategorijos: visi žaidimai, naujausi žaidimai, geriausi žaidimai, populiariausi žaidimai bei žaidimai mergaitėms.


Miniclip - analogiškas variantas "Y8". Tik žaidimų šiek tiek mažiau. Tačiau pastarieji vis tiek yra suskirstyti kategorijomis, kur gali rasti žaidimus vienam ar dviems žmonėms, lenktynių žaidimus, veiksmo, tankų, sporto, puzlių ir t.t. Taip pat yra žaidimų TOP 100.

Taip, jūs matote teisingai, o akys jūsų tikrai neapgauna. Tai vienas populiariausių socialinių tinklapių visame pasaulyje, tačiau net ir bendravimui skirtos svetainės turi savų žaidimų. Nuėjusi į skiltį "Programėlės", rasi "Žaidimai". Ten jų yra tikra galybė ir pačių įvairiausių. Aptiksi "FB" rekomenduojamų, TOP žaidimų, Kazino ir t.t. Iš vienos pusės, tai - privalumas. Bendraujant su draugais ar stebint "sieną", nereikia keltis į kitus puslapius, toje pačioje svetainėje gali ir žaisti.


Superpanelė - vienas populiariausių žaidimų mergaitėms. Čia gali gyventi savo svajonių merginos virtualų gyvenimą. Tau reikės nueiti į šį tinklapį, užsiregistruoti, susikurti savo panelę, duoti jai vardą, aprengti ir kitaip paruošti. O tuomet prasidės tikrasis gyvenimas. Galėsi keliauti į miestą, kuriame rasi grožio saloną, prekybos centrą; sukurti savo namus bei juos įvairiai dekoruoti; eiti į klubus ir rasti vaikiną; kovoti su kitomis merginomis Madų arenoje, dalyvauti konkursuose ir t.t.

Pateikiau šešis žaidimus, kuriuos apklausos dalyvės nuolat žaidžia ar bent paminėjo nors kartą žaidusios. Tai pačių įvairiausių žanrų: nuo kovos bei ginklų iki mergaitiškų smulkmenų. Tavo pasirinkimas, kuriame iš jų leisti laisvalaikį ir ar iš viso verta švaistyti laiką internetiniuose žaidimuose. 






14 Komentarai

  1. Šiais laikais žmonės sugeba prisigalvoti visokiausių nesąmonių, kad tik uždirbtų pinigų. Man gaila dabartinių vaikų. Jie nieko daugiau nemato apart žaidimų. Realybė jiems nebeegzistuoja, o kompanijos, kuriančios tai, tik ir kraunasi pinigus. Gaila, kad virtuali erdvė tapo svarbiau, nei realus bendravimas. Bijau to, kas laukia ateityje.
    O straipsnis puikus. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Galėjai kažkaip gražiau įterpti paveiksliukus, be to, sakai, kad čia yra žaidimai, nors kai kurie yra ne žaidimai, o žaidimų tinklalapiai. Man asmeniškai neaktualu, žaidimų nebežaidžiu :D Bet šiaip tai straipsnis gal ir neblogas, neturiu daugiau dėl ko prikibti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Malonu, kad patiko! :)

    Naktine plaštake, nieko daugiau ir neturiu pridurti. Visiškai sutinku su tavąją nuomone. :)

    Akvile, dėl išdėstymo nesiteisinsiu, kiekvienam pagal skonio reikalą. Atidžiau skaityk, pradžioje minėjau, jog pateikiu žaidimus ir žaidimų svetaines. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pasigirsiu, kažkada žaidžiau Superpanelę ir y8 :D
    O mano patabėlė būtų, kad įžangoje rašei apie tai kaip paaugliai švaisto savo laiką, o dėstyme jau pristatai žaidimus. Kažkaip neaišku man buvo šioje vietoje,kadangi įžangoje nelabai eina suprasti apie ką kalbėsi toliau. O šiaip straipsnis gana įdomus :)
    Sėkmės ir toliau!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man patiko straipsnis, ir visi žaidimai kuriuos pateikei yra man žinomi.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Žinomi žaidimai. Galėjai pateikti, paieškoti naujienos. Galbūt kas norėjo naujesnių, įdomesnių žaidimų. O tu pateikei daugumai žinomus. Bet kad ir kaip straipsnis geras. :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. stardoll nepaminejai

    AtsakytiPanaikinti
  8. Taip, manau, jog rašant tokiomis temomis, ypač apie žaidimus, reikia būtinai parašyti savo nuomonę, ir pageidautina, jog ji būtų neigiama. T.y. apie žaidimus ypač... Ir kitokį nereikalingą šlamštą, tv.
    Tam, kad skatintume žmones, kurie tuoj jau gyvens telefonuose, bendrauti su kitais.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Prieš kelis mėn žaidžiau superpanelę,bet vėl pabodo...

    AtsakytiPanaikinti
  10. kadangi manęs internetiniai žaidimai nedomina, sužavėta nebuvau, bet temą pasirinkai neblogą. spaudžiu dešinę ;-D

    AtsakytiPanaikinti