Kaip tapti gera drauge?

Draugai - tai žmonės, kurie gali kartu su mumis juoktis, o kai reikia, verkti. Be jų pasaulis būtų niūresnis ir nykesnis. Juos reikia vertinti ir saugoti! Tad ką daryti, kad pati tu būtum gera draugė, skaityk šiame straipsnyje. 

Neveidmainiauk.

Niekas, niekas nemėgsta žmonių, kurie tau prieš akis būna geručiai ir meilučiai, o už nugaros tave apkalba. Nieku gyvu nesusirasi draugų, jei šitaip elgsiesi. Nepamiršk, kad jei žmogus tau pašnibžda ką nors slapto apie save, jis tavimi pasitiki. Nesugadink jo nuomonės apie tave - nepasakok tos paslapties niekam, kad ir kaip niežtėtų liežuvis. 


Nebūk namisėda.

Kaip ruošiesi bendrauti su draugais, jei tavo dienos maršrutas apsiriboja ėjimu į mokyklą ir atgal? Galų gale žmonėms nusibos bergždžiai tave įtikinėti kur nors išeiti ir jie tiesiog nuspręs su tavimi nebebendrauti. Kad taip neatsitiktų, nesėdėk namie - užsirašyk į kokį nors būrelį, pakviesk drauges pasivaikščioti lauke arba tiesiog kartu paruošti namų darbus. Tikrai sugalvosi ką nors! O būdama tarp kitų žmonių, tu ne tik sustiprinsi bendravimą, bet užmegsi ir naujų pažinčių. 


Melagystėms - ne

Žinai eilėraštuką „Melagis melavo, per tiltą važiavo, tiltelis sugriuvo, melagis išgriuvo“? Jis puikiai atspindi, kas atsitiks draugystei, jei ji bus paremta melu. Nors iš pradžių atrodo geriau nieko nesakyti arba meluoti, bet ilgainiui melagystė išaiškėja ir draugystė sugriūva, nes kitas žmogus jaučiasi įžeistas dėl tavo poelgio. Niekada šitaip nesielk! Geriau iš pat pradžių pasakyti visą tiesą, kad ir kokia ji bebūtų - nesivadovauk posakiu nežinojimas yra gerai. 


Nebijok atsiprašyti. 

Neretai būna, kad susipykęs su draugu žmogus supranta, jog yra kaltas, tačiau neatsiprašo, nes arba vadovaujasi kokiais nors principais, arba tiesiog bijo.  O, gaila! Daug draugysčių būtų išgelbėjęs vienas paprastas žodelis atsiprašau. Keista, nors toks mažas, žodis gali padaryti daug ką. Patarimas: atsiprašymą išreikšk lietuvišku atleisk ar atsiprašau, o ne anglišku sorry.


Išklausyk.

Jeigu ir tu esi iš tų žmonių, kurie nutraukia kitą vidury jo pasakojimo, nėra gerai. Tokiu poelgiu tu jį įžeidi, tačiau dar blogiau būna, jeigu nutraukusi pradedi plepėti apie save. Tuomet kitas žmogus pasijunta neįdomus ir nereikalingas, gali tapti jautresnis. Tad paaukok keletą savo brangaus gyvenimo minučių ir nuoširdžiai išklausyk draugę bei jai padėk, jei to reikia. 


Mažos staigmenėlės.

Kam nepatinka dovanos?! Tikrai būtų sunku rasti žmogų, kuris atsakytų „man“. O palepinti draugę paprasta smulkmena kartais tikrai reiktų. Juk tu jai taip atsidėkosi už pagalbą sunkiu metu, o gal artėja jai svarbi diena. Dovanų idėjų yra daugybė - nuo draugystės apyrankės iki iškylos dviese. Kuo daugiau širdies tu į ją įdėsi, tuo ji bus mielesnė ir tavo draugei!


Tikiuosi, šis straipsnis padėjo ištaisyti jūsų su drauge bendravimo bėdas, jeigu tokių turėjote. O jei viskas ir taip idealu, vis tiek siūlyčiau pasinaudoti paskutiniąja idėja - kad ir be progos. Taip draugę pradžiuginsi dar labiau! 




20 Komentarai

  1. Straipsnis atrodo rašytas iš pačios širdies gelmės. Visi patarimai man jau žinomi, bet aprašyti neblogai. Šaunuolė. :-)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Patarimai manau daugumai žinomi. Bet tikrai naudingi ir kas pamiršo, priminei. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tipiškas straipsnis, viskas žinoma, bet šiaip straipsnis geras :))) Ir dar manau, kad nuotraukos galėjo būti netokios vasariškos

    AtsakytiPanaikinti
  4. Visi tie "patarimai" buvo jau žinomi bent jau man :)) Tikrai yra kur tobulėt ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anonime - ačiū!
    Gabriele - dėkui labai!
    Akvile - ačiū. Man net nedingtelėjo atsižvelgti į metų laiką. :D
    Teen Corner - ačiū ir visiškai pritariu, kad tobulėti yra kur. :))

    AtsakytiPanaikinti
  6. Konkrečiai ir aiškiai - man patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Fuuu
    Neidomi tme
    Nemoki rastyt
    Nevykele kaip ir ta apie didziaja kinu siena

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Spėju, kad ir pati/pats, ne ką geriau parašytum.
      Ach, o aš tai sakyčiau, kad patarimai visiems gerai žinomi.. Na, bet šiaip viskas gana gerai parašyta. :)

      Panaikinti
  8. Anonimiškas - turbūt tavo paties/pačios darbai dažnai lieka neįvertinti, todėl geriau atsigauni anonimiškai ant kito žmogaus. Negražu šitaip elgtis, kiekvienas turim savo rašymo stilių ir temas, kuriose atsiskleidžiame geriausiai.
    Tad nebūk grubus/grubi ir nemėtyk purvo ten, kur nereikia :)
    O straipsnis tvarkingas, tema mergaitiška ir aktuali. Ačiū už straipsnį! :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Anonime, savo straipsni parašyk. Bet sprendžiant iš tavo poros sakinių, rašyba nepasižymėtu straipsnis. :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ramunyte, ačiū labai!
    Anonime, nesakau, kad labai gerai rašau, bet tikrai įdomu, kaip parašytum tu. :))
    Elija - dėkui už nuomonę. :)
    Naktine plaštake - nėra už ką, ačiū tau už komentarą! :)
    Auguste - ačiū, malonu girdėti. :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Kaip naujokė labai greitai tobulėji :) Šaunuolė

    AtsakytiPanaikinti
  12. Straipsnis parasytas tvarkingai, mazdaug be klaidu. Patarimai gal ir nebuvo nauji, bet juk nemanau, kad kiekvienas tik apie juos kasdien ir masto, tad kaip priminimas sis straipsnis buvo geras :) Aisku, visada yra kur tobulet, bet juk nerastum pasauly tokio zmogaus, kuriam ta taisykle negaliotu :)))
    P.S. Nelaimingasis anonime-zinai, kaip sakoma? Geriems visi geri, blogiems visi blogi. Ka gi, nevykeliams...

    AtsakytiPanaikinti
  13. Esi turėjus praktikos kur nors kitur? nes viską aprašai labai sklandžiai ir gražiai, man patinka.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Lauryna - na, šitas blog'as man pirmas. :D Dėkui labai!

    AtsakytiPanaikinti
  15. Be galo šiltas straipsniukas. Patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Banalus, tačiau įdomus straipsnis.

    AtsakytiPanaikinti
  17. visi patarimai puikiai zinomi ir beagle kartu aprasyti, tad ne, nenustebinai ir nepadejai. bet issidestymas patiko

    AtsakytiPanaikinti