Mergina ir vaikinas - geriausi draugai. Įmanoma, ar neišvengiamas meilės romanas?

Ar mergina ir vaikinas gali būti tik draugais? Šis klausimas turbūt yra iškilęs daugeliui. Dažniausiai įprasta manyti, jog jei du priešingos lyties atstovai artimai bendrauja, tai tarp jų būtinai atsiras meilė ar bent jau simpatija. Tačiau juk būna ir išimčių. Ne visi mes vienodi, ne visi vienodai mąstome, tad ir ne visų požiūris į tokias situacijas sutampa. Tad, koks gi atsakymas į šį klausimą? Kaip yra iš tiesų?



Draugų atsiradimas

Dažnai įprasta manyti, jog merginų geriausios draugės yra merginos, o vaikinų - vaikinai. Tad jeigu jau mergina su vaikinu pradeda daug ir artimai bendrauti - tarp jų kažkas mezgasi. Na, bent jau aš taip galvodavau. Taip, galbūt tai tiesa, bet tik tuo atveju, jei abu partneriai tuo metu ieško antros pusės. Tačiau, kaip patirtis rodo, kartais nutinka taip, kad kai tu neieškai meilės, tau gyvenimas numeta priešingos lyties atstovą, su kuriuo tampi tik draugais. Jūs leidžiate kartu laiką, linksminatės, atskleidžiate vienas kitam savo paslaptis, dalinatės patarimais ir padedate ištikus bėdai. Jums gera būti kartu ir jums nesvarbu, ką kiti kalba, kad tarp jūsų vistiek bus kažkas daugiau nei draugai. Tokie santykiai ir vadinami TIK DRAUGAI. Bet kiek ilgai jie tęsiasi?


Draugystės eiga

Tokių santykių eigoje, dažnai pasitaiko tokia situacija, kad vienas iš draugų, o gal net ir abu, pradeda jausti vienas kitam stipresnius jausmus. Bet tai, kad jie abu visada sako Mes - tik draugai", užkerta kelią mintims apie buvimą daugiau nei draugais. Tokiu atveju nei vienas nedrįsta prisipažinti, ką jaučia kitam, nes bijo sugriauti gražią draugystę, galvodami, kad kitas nenori rimtesnių santykių. Bet juk kartais tik labai gerai pažinęs žmogų, gali pradėti jausti jam simpatiją. Tai yra vienas iš daugelio variantų, kaip gali tęstis TIK DRAUGŲ statusas. Bet gali būti ir kitaip. Kartais pasitaiko taip, kad geri, seniai pažįstami draugai pajaučia, kad yra vienas kitam neabejingi ir iš jų gaunasi graži pora.
O kartais, draugai tik ir lieka draugais. Jie susiranda antras puses, bet jie visada lieka draugais, galbūt leidžia laiką kartu ir yra laimingi, kad jų draugystė nenutrūko.

Bet ar verta turėti priešingos lyties geriausią draugą? Kartais žmonės bijo įsimylėti ir sugriauti draugyste, tad į tokius santykius, net nesivelia.  Todėl aš atlikau apklausą, ką kiti mano apie tai ir koks yra jų požiūris į merginą su vaikinu, kaip geriausius draugus.

Į klausimą Ar turi geriausią ar gerą draugą/draugę priešingos lyties? 14 iš 23 apklaustųjų atsakė TAIP, 5 - GAL ir 4 - NE.

Kokia tavo nuomonė apie vaikinus ir merginas, kurie labai daug bendrauja, susitinka, bet yra tik draugai? Ar tiki, kad taip įmanoma? O gal labiau esi linkusi/ęs manyti, kad tai vis tiek baigsis meilės romanu? 

Manau tai yra normalu. Jei žmonės randa bendrą temą, susitinka, tai nereiškia, jog jie bus kartu. Galbūt jiems tik patinka leisti laiką kartu. O ar romanas užsimegs priklauso nuo pačių žmonių. (Greta, 13m.)
Na taip įmanoma, bet vistiek atrodo, kad baigsis meile (Emilija, 17m.)
Jeigu jiems gerai, tai ir man gerai. Būti tik draugais, manau, įmanoma. Turiu draugę, kuri labai gerai sutaria su vaikinu, bet šimtu procentu yra tik draugai. Bet turiu ir kitą pavyzdį, kai pusę metų kalbėjo, jog tarp jų nieko nėra, tačiau dabar jau vaikinas susimąstęs, kad pradeda merginai kažką jausti daugiau. Todėl priklauso nuo pačių žmonių, bendravimo, situacijos; nebūtinai visada baigsis romanu. (Panelė, 16m.)
Turiu vieną draugę ir su ja sutariu puikiai. Patinka jei yra tam tikros ribos. Nuomonės kažkokios konkrečios neturiu, kaip jiems patinka taip tegu ir bendrauja, bet nelabai tikiu jog galima likti tik draugais, ypač jei ta draugystė su ,,privalumais''. Vaikinams mano nuomone daug sunkiau likti tik draugais (Kęstas, 21m.)
Neturiu kategoriškos nuomonės. Daug kas priklauso nuo to kaip jie bendrauja, nuo kiekvieno iš jų ketinimų. Nors, mano nuomone, likti tik draugais tikrai įmanoma. Aišku, nesakau, kad visose situacijose galimas vienas ir tas pats galutinis variantas, nes niekada negali žinoti kuria linkme pakryps įvykiai. Tikriausiai čia yra viena iš tų situacijų, kur posakis "niekada nesakyk niekada" yra labai aktualus tiek kalbant apie aplinkinius, tiek apie save:) (Eglė, 17m.)
Biški nesamonė. Bet šiaip visai faina nes reikia bendrauti su kitais. (Zyga, 16m.)
Mano nuomone neįmanoma. Jei jie dažnai susitikinėja, daug bendrauja, tai jau reiškia kažkokius jausmus. kuriuos jauti daugiau, nei draugui. Todėl manau vėliau tai baigsis meilės romanu. (Saulius, 16m.)
Imanoma. Jei abi puses nori, tai baigiasi daugiau nei draugyste.(Eimantas, 17m.)
Mano nuomone, mergina ir vaikinas gali laisvai būti tiesiog draugais — o kas čia tokio? Tai tikrai įmanoma ir žinau daug tokių atvejų. Tiesa, nors dauguma vis dėlto baigėsi meile, vis tiek tikiu, kad draugystė tarp priešingų lyčių atstovų — įmanoma. (Daiva, 13m.)
Žmonės po to susidaro įsitikinimus, jog jie tikrai bus pora. Žinoma įmanoma :). Jei jie seni draugai kodėl jie būtinai turi būti pora? Gal jų interesai kitokie, o gal jie apskritai visai kitokie žmonės. Na reikia pripažinti, kad iš šono vis atrodys, jog jie Tikrai bus ar Tikrai Turi Būti pora. (Carameli i)
Mano nuomonė tokia, kad tiesiog nelabai įmanoma, kad artimai bendraujantys ir dažnai bendraujantys asmenys nieko vienas kitam nejaustų. Manau, ta mergina su tokiu vaikinu net laiko negaištų. Turiu tokį draugą. Jis yra vienas iš vaikystės draugų. Dažniausiai tokios draugystės baigiasi meilės romanu, tačiau mano atveju lieka nuoširdi ir vienpusiška draugystė. (Skirmantė, 13m.)
Man nėra buvę taip, jog turėčiau draugą ir jis man nejustų ar nebūtų jautęs šio to daugiau. Nežinau kaip kiti, negaliu atsakyti už juos, tačiau vaikinas ir mergina geriausiais draugais būna tik tada, kai vienas iš jų slepia tvirtesnius jausmus, tuos jausmus slopina vardan draugystės nes žino arba numano, kad nieko daugiau nesigaus. (Benzo pjūklas, 17m.)
Jei jiems taip išeina ir patinka, tegul. Kodėl gi, ne? Taip tikrai įmanoma ir smagu. Pati draugauju su vienu vaikinu ir tai puiku, o jei iš to galiausiai išeitų kažkas daugiau, tai puiku. Juk tu tada jau jį puikiai pažinotum ir suprastum, nereikia apsimetinėti ar vaidinti, kad patiktum, nes tu jau jam patinki tokia kokia esi! Taigi, abu varijantai yra puikūs. (Gabija, 13m.)



Jei turi priešingos lyties geriausią draugą/ę, papasakok apie jūsų santykius. Ar kada nors galvojote, kad tarp jūsų galėtų būti kas nors rimčiau, nei tik draugai? Kiek laiko jūs jau pažįstami? Ar pykstatės? Susitinkate tik dviese ar tik draugų kompanijose? O gal ir taip ir taip?

Turiu patį geriausią draugą. Visad jam galiu pasipasakot, jis išklausys. Noreciau, kad mus sietu daugiau negu geriausių draugų ryšiai...(Panelė, 16m.)
Esame pažįstami kelerius metus, bet niekada negalvojome apie "daugiau" negu paprastą draugystę. Buvo pykčių, bet visada vėl susitaikom (Saulė, 14m.)
Turiu geriausią draugą vaikiną, su kuriuo bendraujam jau apie ketverius metus. Tikrai, nuoširdžiai sakau, būna visko: pykčių, kai nesikalbi kelias dienas ar savaites, konfliktų, nesutarimų, ginčų, galbūt, dėl to, nes esame labai skirtingų charakterių, požiūrio. Tačiau visus pykčius atstoja pasitikėjimas, pagarba, rūpėjimas. Buvo laikas, kai vaikinas mane laikė daugiau nei geriausia drauge, buvo metas, kai aš jį tokiu laikiau. Bet sau neleidžiam apie tai galvoti, stumiam šalin tokius jausmus ir stengiamės išlaikyti "TIK draugai" santykius. (Panelė, 16m.)
Santykiai daugiausia juoko formoj. Apie rimtesnius santykius bent artimoj ateity tikrai negalvoju, o vargu ir ar tolimoj kažkas bus. Pažįstami jau daugiau nei metus. Susipykę nesame, arba aš to neatsimenu :D Dažniausiai draugų kompanijoje, bet jei yra bendrų reikalų, tenka ir dviese susitikt. ( Kęstas, 21m.)
Iš tiesų, turiu net du pažįstamus, kuriuos drąsiai galėčiau vadinti geriausiais draugais. Mes užaugome vienoje gatvėje, buvome kaimynais, todėl nėra nieko keisto kodėl taip gerai susibendravome. Kai būdavome kur kas mažesni dažnai žaisdavome namais, tada gal ir pasvajodavome kaip būtų, jei užaugę taptume tikra pora. Dabar, žinoma, namais nebežaidžiam, bet prisimindami gan tolimą vaikystę patraukiam vienas kitą per dantį, kurdami juokingas istorijas apie tai, kaip įsivaizduojame vienas kitą šeimyniniuose reikaluose. Bet šiaip, jei rimtai,dažnai pagalvodavau, kad būtų labai šaunu turėti tokį rūpestingą ir gerą vaikiną kaip jiedu, tačiau kažko daugiau nei vienam tikrai nejaučiu. Praktiškai nuo ankstyvos vaikystės. O taip, net labai. Mūsų nuomonės labai išsiskiria, kiekvienas tvirtai laikosi savo, todėl kyla begalė ginčų. Būna visaip, tačiau pastaruoju metu daugiau kompanijoje, nes mus sieja labai daug bendrų draugų, o ir vienas iš draugų turi merginą. (Eglė, 17m.)
Tiesiog bendraujama kaip su draugu, jame nematai potencialaus vyro. Kažkaip minčių apie kažka daugiau nekildavo, nes požiūris į jį kitoks.(Eglė, 23m.)
Priešingos lyties atstovus, kaip geriausius draugus aš turiu net du. Su vienu turėjau, kaip čia pavadinti, "romaniuką", tačiau mes išsiskyrėm ir likome draugais iki šiol, o kitam aš nejaučiu ir nejaučiau visiškai jokios simpatijos kaip vaikinui, tiesiog jo draugija man labai patinka, tačiau žinau, kad jis man jaučia daugiau, nei tik draugiškumą. Susitinkame ir dviese ir su draugų kompanija, tai mūsų netrikdo ir visada sutariame taip pat gerai. Plius, mano vaikinas iš pradžių buvo mano geriausias draugas, daug laiko leisdavome drauge, susirašinėdavome, susitikinėdavome, kol galiausiai įsimylėjome vienas kitą ir jau du metus esame ne tik draugai. (Benzo pjūklas, 17m.)
Taip susitinku su drauge bet kai ji pasakė jog nenori turėt vaikino nuo to laiko net nebebendraujam. (Zyga, 16m.)



Daugumai apklausos dalyvių yra tekę atsidurti tokioje situacijoje, kad būnant geriausiais draugais, pradėjo vienas kitam patikti. Tad štai koks klausimas:

Tai visgi, vaikino ir merginos santykiai, kaip geriausių draugų - už ar prieš? Kodėl?

Už. Visad yra gerai turėti geriausia draugą vaikiną :))) (Panelė, 16m.)
Ir už, ir prieš. Už, nes vaikinų mąstymas kitoks, jie kitaip mato situaciją, nei merginos. Prieš, nes su vaikinu neišsikalbėsi apie tokius dalykus, kuriuos pasakoti galima tik merginoms. (Greta, 13m.)
Už, nes jie gali būti geriausi draugai (Emilija, 17m.)
Žinoma, už. Turint geriausią draugą vaikiną, pradedi į viską žiūrėti paprasčiau. Vaikinai nesureikšmina nesėkmių taip emocingai kaip tą padarytų merginos. Jautiesi blogai, parašai draugui, jis keliais žodžiais tave nuramina, atrodo, nieko ypatinga, bet tie keli žodžiai padeda pasijusti geriau nei tūkstantis merginos jaustukų. Bet minusas tas, jog su vaikinu niekada nepasikalbėsi apie mergaitiškus dalykus, tad be geriausios draugės taip pat sunkoka. (Panelė, 16m.)
Už bet tik iki tam tikros ribos, kurią reikėtų nustatyti abiem. (Kęstas, 21m.)
Yra labai daug konkrečių pavyzdžių iš mano pažįstamų rato, kai geriausi draugai neretai tampa pora. Aišku, yra ir tokių, kurie dar lig šiol yra geri draugai. Būtent todėl neturiu konkrečios nuomonės. Tiesą sakant, man net neįdomu. Svarbu, kad jiems būtų gerai, tai lai gyvena ir bendrauja taip, kaip jiems patogu ir norisi:) (Eglė, 17m.)
Visai gerai išskyrus kai viską jam pasakoja ir daugiau bendrauja nei su savo vaikinu (Zyga, 16m.)
Prieš. Manau tokie ,,santykiai" tai vieno ar kito atstovo išnaudojimas. (Saulius, 16m.)
Už,nes nėra nieko blogo čia:) (Edgaras, 17m.)
Priklauso viskas nuo pačio draugo. Žinoma už jei abu jie nori būti tik draugais. (Eimantas, 17m.)
Už, nesvarbu lytis, svarbu kaip žmogus patinka iš vidaus. (Pranė, 15m.)
Už. Kodėl? Nes aš neskiriu pirmenybių merginoms ir nevadinu vaikinų stipriąja lytimi. Man jie — vienodi, tad ir draugais gali būti. (Daiva, 13m.)
Žinoma už! Jei jie viens kitą puikiai supranta tai kodėl jie negali būti draugais? (Carameli i)
Aš visom keturiom už. Esu laiminga, kad turiu tokį draugą. Galima lengviau perprasti vaikinus ir suprasti jų kūno kalbą. Turint patirties yra lengviau bendrauti, imtis veiklos. Kartais su vaikinu (geriausiu draugu) yra lengviau kalbėti nei su geriausia drauge, nes vaikinai yra paprastesni, su jais įdomiau pokštauti, jaustis savimi ir būti nevaržomai. (Skirmantė, 13m.)
Aš esu už, nes kartais taip daug lengviau. Kartais negali visko sakyti, nes droviesi, tiesiog nesuprastų ar negali jai to sakyti. Su vaikinais paprasčiau, tu gali išsikalbėti ir jis išklausys, prie jo jautiesi laisvai ir nebaisu, kad jis su kuo nors tave apšnekės ir viską papasakos. (Gabija, 13m.)


Kiek žmonių, tiek ir nuomonių, tad ir šitoje situacijoje neišvengėme skirtingų nuomonių. Bet galima daryti išvadą, kad visgi turėti priešingos lyties draugą yra gerai. Tad draugaukite, būkite gerais draugais ir mylėkite vienas kitą(arba ne).. 



4 Komentarai

  1. Man straipsnio išvaizda buvo ne prie širdies. Galbūt, truputį per daug paveikslėlių. Žmonių nuomones būčiau labiau išskyrusi, dabar jos visos susimaišė į vieną krūvą. Be to, manau, kad reikėjo padalinti: prie vieno klausimo palikti kokius penkis atsakymus, prie kito - kitų žmonių tiek pat atsakymų ir t.t.

    O visumoje - neblogai. Nelabai ką ir rašyti tokia tema, todėl šaunu, jog nepabijojai. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Per daug nuomonių ir nesupratau ką tu norėjai pasakyti. Ar turėti vaikiną kaip geriausią draugą yra gerai ar blogai? Atsakyk man. Dešimtbalėje balų sistemoje tavo straipsnį vertinčiau 7/10. Bet vistiek spaudžiu geriausią reakciją ;) Pasistenk kitą kartą labiau.
    -Justė

    AtsakytiPanaikinti
  3. Visi aplinkiniai man dar ir dabar kala į galvą, kaip mes negalim būti geriausi draugai. BET, abu turim antrąsias puses, ir mano geriausias draugas pirmasis, kuriam pasakau apie bet kokius pasikeitimus mano gyvenime <3

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mano pačios BFF- vaikinas. :D Ką padarysi. Čia jau nieko keisto :)
    Straipsnis įdomus :)

    AtsakytiPanaikinti