Mažos permainos - dideli rezultatai

Nuolat žadi, jog pagaliau kažką keisi, tačiau pažadai taip ir telieka pažadais? Kad balandžio mėnesis būtų sėkmingesnis ir kiekvieną rytą pabustum su didžiuliu užsidegimu, noru kažką nuveikti bei šypsena, „TD“ tau siūlo puikų planą, kuriuo besivadovaudama pasieksi norimo rezultato.

Problema: Esi drovi, tau sunku susirasti draugų.
Pradėk nuo...: Dar anksti svajoti apie tvirtą draugystę su visa mokykla, tad tiesiog susirask tokią pat
drovią ir neryžtingą merginą, prieik prie jos, užkalbink... Būdama tokia pat drovi ji tikrai neskubės tavęs atstumti.
Kodėl turėtų suveikti? Jeigu esi drovi, neskubėk užmegzti pažinčių su savimi pasitikinčiais, daug draugų turinčiais bendraamžiais. Verčiau susirask panašaus būdo draugę, su kuria bendraudama įgysi pasitikėjimo savimi.
Kitas žingsnis: Jeigu pasijutai labiau užtikrinta, pats laikas megzti naujas pažintis. Tiesiog prieik ir užkalbink tau patinkančius žmones. Ir jokiu būdu nepamiršk savo nedrąsios draugės. Be to, galite užmegzti pažintis kartu su ja. Taip bus drąsiau..
Rezultatas: Na štai, tu išdrįsai pirmoji užmegzti pokalbį. Greičiausiai susiradai keletą naujų draugų. Be to, tu turi puikią ir į save panašią draugę.


Problema: Tavo geriausia draugė tave nuolat verčia daryti tai, ko nori ji.
Pradėk nuo...: Sugalvok ką norėtum veikti tu, ir pasiūlyk draugei. Pasistenk priversti ją padaryti tai, ko šįkart nori tu. Susikoncentruok tiek vienu noru ir nesistenk iškart pakeisti viso draugės elgesio.
Kodėl turėtų suveikti? Vietoj pastangų tuoj pat pakeisti draugės požiūrį sukeliant konfliktą verčiau priversti ją nejučia elgtis kitaip. Taip nesukelsi pasipriešinimo ir išmokysi ją paisyti savo interesų.
Kitas žingsnis: Ką gi, pats laikas draugiškai susitarti: vieną dieną tu pildai draugės norus, kitą dieną ji pildo tavuosius. Jeigu ji buvo linkusi nusileisti vieną kartą, nusileis ir visus kitus.
Rezultatas: Pagaliau įsivyravo lygybė - jūs net nesusipykote. Dabar gerbiate viena kitos nuomonę ir ieškote kompromisų.


Problema: Tavo tėvai super griežti, o tau taip reikia laisvės...
Pradėk nuo...: Pradėk savo nepriklausomybę rodyti taip, kad jie neturėtų progos supykti. Pvz., nepranešusi jiems aplankyk močiutę, patyliukais sutvarkyk namus ir t.t.
Kodėl turėtų suveikti? Įrodžiusi, kad esi atsakinga, priversi tėvus pasitikėti savimi. O ėmusi maištauti tik sulauksi didesnio griežtumo.
Kitas žingsnis: Įrodžiusi tėvams, kad tavimi galima pasikliauti (teks laikytis duoto žodžio!), galėsi reikalauti didesnių nuolaidų. Tėvams tikrai bus sunku pasakyti „ne“, jei prašyti leisti grįžti pusvalandžiu vėliau.
Rezultatas: Visi laimingi: tu gavai daugiau laisvės, o tėvai džiaugiasi, kad tampi subrendusia, protinga ir atsakinga dukra.


Problema: Tavo mylimasis net nežino, kad tu egzistuoji.
Pradėk nuo...: Kai kitą kartą eisi pro jį, pasistenk pažiūrėti jam tiesiai į akis ir nusišypsoti. Žiūrėti į akis reikia kuo ilgiau, mat trumputis žvilgtelėjimas gali ir nesuveikti.
Kodėl turėtų suveikti? Tavo žvilgsnis privers jį tave prisiminti, o iš tavęs nepareikalaus jokių nerealių pastangų. Be to, tu jau nebebūti niekuomet nematyta persona.
Kitas žingsnis: Kai jūsų žvilgsniai jau bus ne kartą susitikę, bus ne taip sunku ir pasikalbėti. Pradėk nuo nereikšmingų pašnekesių apie „nieką“ - jie mažiausiai įpareigoja ir neišduoda tavo jausmų!
Rezultatas: Na ką, vaikinukas greičiausiai jau žino, kad šiame pasaulyje yra ir tokia mergina kaip tu, o toliau viskas priklausys tik nuo jūsų abiejų.


Problema: Esi turėjusi jau kelis vaikinus, tad tad kiti į tave žiūri nerimtai.
Pradėk nuo...: Niekuomet neskubėk viešai afišuoti savo trumpalaikių draugysčių. Jeigu su bendraklasiu nuėjai į kiną, nėra jokio reikalo vaidinti, kad turi vaikiną.
Kodėl turėtų suveikti? Tiesiog jei elgsiesi kitaip - pasikeis ir kitų požiūris į tave. Neskubėk girtis romantiškais nuotykiais, nes taip tik atbaidysi vaikinus kuriems iki tos patikai.
Kitas žingsnis: Draugaudama su vaikinu neskubink įvykių. Nesvarbu, ką rodo romantiški serialai! Tikrai draugystei užsimegzti reikia kur kas daugiau nei savaitės.
Rezultatas: Kai aplinkiniai nebegirdės tavęs plepant apie ƒ„n-tąjį“ savo vaikiną, tai ir neeatrodysi jiems nerimta. O jei nerandi sau tinkamo vaikino, ne pro šalį ir vienatve pasimėgauti, patikėk.


8 Komentarai

  1. Patiko! Spaudžiu visas reakcijas. Tikiuosi pasinaudosiu tavo patarimais ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Super patarimai! Tikriausiai jais pasinaudosiu! Spaudžiu visas reakcijas... Šaunuolė :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Įdomus dizainas! Spaudžiu visas reakcijas :)* Gražių švenčių! :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kažkaip atitolau nuo vienos draugės, nuo to laiko kai atsirado naujokė.Bet bendrauju dabar su abejomis.

    AtsakytiPanaikinti