Mistika alsuojantys pasaulio kampeliai

Mūsų planeta slepia daugybę paslapčių. Kad ir kokia būtų išsilavinusi žmonija, ji tik gūžčioja pečiais išvydusi vieną iš jų. Juk jau prieš kelis tūkstančius metų, žmonės tikėjo, kad įvairios vietos gali būti šventos arba prakeiktos. Šiais laikais tokias vietas, pakeitė įvairiausi žemės kampeliai, kuriuose galima išvysti paslaptingų dalykų. Tad, kas priverčia išsižioti kiekvieną ir gluminti mokslininkus?

Didžiausia vandenyno paslaptis
Bermudų trikampis, Atlanto kapinės, Velnio trikampis, Mirties trikampis bent vieną iš šių pavadinimų tikrai esate girdėję. Visi jie reiškia bene paslaptingiausią vandenyno vietą, kurioje jau daugelį metų dingsta laivai ir lėktuvai. Tiesa, po kiek laiko jie atrandami dugne visiškai sveiki, bet be keleivių ar įgulos narių kūnų.Teritorijoje esančioje prie Floridos pusiasalio, Bermudų, Puerto Riko ir Bahamų salų, pirmasis laivas nuskendo 1780, prabėgus 60 metų, laivas buvo rastas. Nuo to laiko jau daugiau kaip šimtas lėktuvų ir laivų nebegrįžo atgal. Teorijų susijusių su Bermudų trikampiu yra įvairiausių, pradedant ateiviais ir tuo, jog būtent po Bermudų trikampiu yra povandeninė Atlantidos sala. Kol  keistuoliai kelia neįmanomas teorijas, mokslininkai galvoja realiau, tikėtina, jog ten daugybė katastrofų įvyksta dėl oro sąlygų, Golfo srovės, metano dujų. Tai pat manoma, jog daug nelaimių įvyksta vien dėl to, jog tose vietose praplaukia daugybė laivų ir praskrenda daug lėktuvų. Pastaruoju metu iš Bermudų trikampio negirdėti pagalbos šauksmų, nes jis yra stebimas iš Žemės palydovų.

Rapanujis
Negirdėtas pavadinimas, tiesa? O jei paklausčiau kitaip, kas gi ta Velykų sala? Ši sala taip pavadinta, vien todėl, jog ją atrado per Šv. Velykas. Ši sala gal ir būtų paprasta, niekuo iš kitų neišsiskirianti Ramiojo vandenyno salelė, jei ne moai. Tai akmeninės skulptūros, kurių saloje yra net 887. Įdomiausia tai, jog niekas tiksliai nežino iš kur jos atsirado. Manoma, jog gyventojai atsikėlę į salą iš Polinezijos gamindavo statulas salos gilumoje, o po to medinėmis rogėmis arba voleliais juos tempdavo. Tai ir yra keisčiausia, nes statulos likdavo visiškai sveikos, o šiais laikais net su moderniausiomis technologijomis nepavyksta neapibraižius perkelti moai. Manoma, kad statulos buvo pradėtos statyti prieš 500 metų, jos simbolizavo protėvius arba svarbius žmones.

Afrikos akis
Sacharos dykumoje, susidarė neįprastas darinys, vadinamas Richato stuktūra. Paprasčiau jį vadina Afrikos akimi, nes šis paviršiaus darinys žvelgiant iš kosmoso primena akį. Tiesa, padidintą daugybę kartų, jos skersmuo net 50 kilometrų. Šį darinį pirmieji pastebėjo astronautai, ir buvo nuspręsta, kad tai į dykumą įsirėžusio meteorito kateris. Tačiau, šiuolaikiniai mokslininkai priėjo išvadą, kad iš reiškinys yra natūralus ir susidarė dėl dykumų vėjų sukeltos erozijos. Kol kas niekas negali išsiaiškinti vieno, kodėl šis reiškinys yra apvalus?

Plaukiantys akmenys
Karštis ir sausra prieš daugelį metų pražudę keliautojus Kalifornijoje vietovėje, užtarnavo jai pavadinimą Mirties slėnis. Ši vieta garsi ne tik kaip nepasirūpinusių vandens atsargomis  kapinės, bet ir vieta kurioje juda akmenys. Mirties slėnyje akmenys be pagalbos įveikia milžiniškus atstumus ir palieka pėdsakus. Iš jų ir spėjama, kad akmenys juda, nors niekas to nematė. Manoma, kad akmenys juda dėl lietaus ir vėjo

Skeletų ežeras
Indijoje, Himalajų kalnų apsuptyje yra ežeras Rupkundas. Jis labiau žinomas Skeletų ežero pavadinimu, mat kai ledas pasitraukia nuo ežero paviršiaus pasimato daugybė žmonių skeletų. Kai kurie puikiai matosi iš dugno, kiti iškyla į paviršių. Šis ežeras buvo atrastas 1942 metais ir tuometinė hipotezė buvo, kad tai japonų karių skeletai. Ekspertizė nustatė, kad kaulai guli per ilgai, tad negali būti Antrojo pasaulinio karo kareivių. Tada buvo nuspręsta, kad tai 19 amžiaus Kašmyro karalystės kareivių palaikai. Paneigus ir šią teoriją, buvo sugalvota daugybė teorijų, bet tik 21 amžiuje, buvo paskelbta nepaneigiama teorija. Atlikus DNR tyrimus mokslininkai kūnus suskirstė į dvi kategorijas: žemaūgius ir ženklai aukštesnius. Tai pat buvo išsiaiškinta, kad jų mirties priežastis yra smūgiai į pakaušio sritį. Kadangi tiek daug žmonių buvo sužaloti kažkuo krintančiu iš viršaus, manoma, kad tai buvo kruša. Visa tai nutiko 850 metais. Šiuolaikinis mokslas išsiaiškino, kad tai buvo piligrimai, kurių kūnus ledinis vanduo užkonservavo tūkstančiams metų. Kai kurie skeletai yra su plaukais, nagais, rūbų atplaišomis.

Pasaulis slepia daugybę paslapčių, kurių niekada neįminsime. Bet aš jus norėjau supažindinti su keliomis pačiomis paslaptingiausiomis ir keisčiausiomis mūsų žemės vietomis. Norite tuo tikėkite, norite ne, bet vis dėl to visko negalima paaiškinti mokslu ir tenka tik stebėtis, kokia nenuspėjama ir įvairi yra mūsų planeta. 

16 Komentarai

  1. Čia taip neįtema, bet...
    Jūsų tinklapio straipsniai jau neįdomūs.
    Kuo toliau - tuo labiau nesąmonės.
    Aišku atleiskit, bet sakau ką manau:/

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jei neįtemą tai šis straipsnis įdomus ar kaip?
    Aš tau už nugaros su diržu nestoviu, ir neverčiu skaityti, tad jei tau jie neįdomūs ir neskaityk. NIEKAS NEVERČIA

    AtsakytiPanaikinti
  3. Akvile, šiaip tai kiekvienas turi savo nuomonę, tad nepulk skaitytojų, gerai? (Ar blogai? :D)
    Man straipsnis labai patiko, matosi kaip tobulėji. :)
    Domintų šie straipsniai:
    1) stuburo liga - skoliozė.
    2) kodėl mes sapnuojame? (Tiksliau viskas apie sapnus)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū,bet nieko aš nepuolu. Patikėt, aš dar labai maloniai atrašiau. Tiesiog kiekvienas esame skirtingi, tad kas patinka vieniems nepatiks kitiems. Tad jei jau viskas nepatinka tegu nutyli arba pasiūlo straipsnių( ačiū už straipsnių idėjas), bet jei ji tiesiog parašo, tai iš kur aš galiu žinoti ko ji nori? Tai aš norėjau pasakyti jai savo atrašymu, bet kaip supratau pasirodžiau kaip nemaloni pikčiurna ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man kaip tik labai patinka tokie straipsniai, naudinga bei įdomu. Na, o pirmoji komentatorė galėtų pasiūlyti apie ką jai patiktų skaityti, o ne pilti pamazgas.
    Šaunuolė, Akvile. Ačiū už puikų straipsnį :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tai va. :)
    Na gerai, skaitytojai turi savo nuomonę, bet jie turi ir savo skonį ir jie visi skirtingi. Tad nereikia nutėkšti kokio nors (taikoma skaitytojams ir TC): ,,jūsų straipsniai nebeįdomus'', nes:
    a) Nepagarba rašiusiajam, gaišusiam laiką
    b) Yra daug mandagesnių pasakymų, kur reikia įterpti ,,mano nuomone'', nes jau atrodė, kad kalbi už visus
    Tai va, užuot sakius, kad nebeįdomūs straipsniai, geriau parašyti ,,nelabai patiko. Pastaruoju metu nerandu daug dominančių straipsnių. Didelę dalį informacijos jau žinau. Man pačiam/iai patiktų paskaityti apie: ....'' ar kažką panašaus. Kartais nereikia sakyti vien tiesos, nes ta tiesa tai ne visada tiesa, o dar gali įžeisti ir užrūstinti kitus žmones.
    Va.

    O man irgi patinka tokie straipsniai, gal dėlto, kad man labiau patinka mokslas, gamta, visokios keistenybės o ne mada ir lūpdažiai įvairūs. ;d

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ko jūs mane puolat?:)
    Sakau savo nuomone.
    Tad.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Akvile, Tavo straipsniai man labai patinka! Išmoksti, sužinai kažko naujo ar bent papildai girdėtą informaciją. Su tokiais straipsniais bent jau galima kiek labiau išprususiu tapti, o lūpdažių reklamų dėka protingesni netapsime (nors kas čia žino). Buvo skyrybos klaidelių, bet esi šeštokė (ar maišau kažką?), tad visa skyryba Tau dar tik prieš akis.
    Sėkmės, lauksiu naujų straipsnių!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ačiū, aš tiesiog negalėčiau rašyti apie makiažą ar drabužius tad rašau apie tai ką pati skaityčiau. Aš septintokė, bet skyryba ir ypač kableliai visada buvo mano silpnoji pusė.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Nurimk, viską darai gerai. Straipsnis šaunus, taip ir dvelkia magija, apie kurią mėgstu paskaityt.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Man straipsnis tikrai patiko :) sudominai :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Šiurpu! :D Niekam nelinkėčiau atsidurti prie Skeletų ežero, bet man teks, kadangi apkeliausiu visą pasaulį :/ :D Gražių švenčių!

    AtsakytiPanaikinti
  13. Tokio tipo straipsniai - vieni įdomiausių. Labai patiko.
    Šaunuolė. Matosi, kiek pastangų dedi ir kaip tobulėji. Džiaugiuosi už Tave! :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Aplankyčiau turbūt šias vietas.Nes esu siaubo mėgėja :D.Šaunus straipsnis!

    AtsakytiPanaikinti