Optimizmo pliūpsnis internete - ,,Sveika Rūta''

Prieš kelis metus internete staigiai išpopuliarėjo vlogai (video blogai). Iš pat pradžių šis reiškinys daugumai žmonių atrodė keistas - kas per žmogus gali sėdėti prieš kamerą, be perstojo žiūrėti į ją ir apie kažką kalbėti, o paskui nufilmuotą medžiagą kelti į youtube?

Šis reiškinys greitai pasiekė ir Lietuvą. Vis daugiau mūsų šalies piliečių susidomėjo šia pramoga - vieni šiuo greitu būdu siekė populiarumo, kitiems rūpėjo išsakyti savo nuomonę aktualiais visuomenei klausimais, treti tai darė tiesiog iš neturėjimo ką veikti. 

,,SVEIKA RŪTA'' -  jaunos, beveik 25-erių metų lietuvės Rūtos kanalas youtube svetainėje, kuriame daili mergina dalinasi savo patirtimi, požiūriu bei argumentuota nuomone visoms merginoms aktualiais klausimais. 

Savo kanale Rūta dažniausiai kalba apie savo gyvenimo būdą - ,,80/10/10'', kuris jos gyvenime atsirado prieš daugiau nei metus laiko. Pati Rūta sutinka, jog galbūt tai dar nėra ilgas laiko tarpas, tačiau mergina jau dabar mato žymius pasikeitimus ir sveikatos pagerėjimus - kitu atveju ji net nebūtų užsiminusi apie savo gyvenimo būdo ypatumus.  

KAS GI TAI YRA?



Šiame video įraše Jūs galite išgirsti atsakymus į didžiąją dalį savo klausimų - mergina plačiai, aiškiai, vaizdžiai papasakoja apie savo stebuklingą atradimą. Neišsigąskite, jog vaizdo įrašas toks ilgas - jis tikrai neprailgsta. 

Kai Rūtos paklausiau, kaip reagavo aplinkiniai, kai ši nusprendė keisti savo gyvenimo būdą, ji atsakė : ,,Kadangi gyvenu su draugu, tai tik jis ir buvo šalia. Tačiau jis visada ir visur mane labai palaikė ir palaiko iki dabar. Jis netgi džiaugiasi tuo, kad mano sveikata pagerėjo, o aš jam gaminu sveikesnį maistą.  Abu esame patenkinti mano pokyčiais. O štai  mano šeima į tai reaguoja gana kritiškai, kadangi tai niekam negirdėtas ir nematytas gyvenimo būdas. Tačiau aš jau esu didelis vaikas, kuris turi stiprų charakterį. Visi žino, jog jeigu aš pasakiau ir užsispyriau,  manęs perkalbėti nepavyks (toks jau tas mano zodiakas - Jautis). Bet iš esmės, niekas man neburbuliuoja ir priima mane tokią, kokia aš esu. Dėl to aš esu labai dėkinga savo šeimai.'' 

Visoms skaitytojoms, susidomėjusioms joms propaguojamu gyvenimo būdu, Rūta sako : ,,Visų pirma, noriu pasakyti, kad aš nieko neverčiu ir neliepiu gyventi būtent taip, kaip aš! Aš tiesiog pasidalinau savo gyvenimo būdu bei pokyčiais, kurie buvo stebuklingi, ir kuriais gyvena tūkstančiai žmonių visame pasaulyje. Atsirado tokių, kurie tuo susidomėjo, todėl aš kalbu apie šį gyvenimo būdą daugiau. Na, o jeigu jau kažkas susidomėjo ir netgi nori pokyčių, tuomet linkiu suprasti, kad tai nėra dieta. Tai - gyvenimo būdas, kupinas džiaugsmo, sveikatos ir gardumynų kiekvieną dieną be jokių apribojimų. Palinkėčiau NORĖTI. Motyvuoti save geležinės sveikatos, energijos ir ilgo gyvenimo su šypsena veide motyvu. Nieko nėra neįmanomo. Mūsų stiprūs ir dideli norai - galinga jėga. Taip pat palinkėčiau nesuklupti ir neabejoti savo jėgomis. Jūs tikrai tai galit - aš tai žinau ir tikiu jumis Kiekvienas iš mūsų giliai viduje žinom, kad mes galim viską - tereikia tuo patikėti ir veikti!''


Daugiau Rūtos video apie jos gyvenimo būdą galite rasti paspaudę ČIA, ČIA ir ČIA.

Didžioji dalis Rūtos žiūrovų yra moteriškosios lyties. Net nekyla klausimas kodėl - pati Rūta dažnai pabrėžia, jog yra iš tų tikrų ir moteriškų moterų. Jai patinka gražiai ir dailiai atrodyti, eksperimentuoti su makiažu... Tai galime pastebėti ir jos vaizdo įrašuose - jauna panelė kiekviename video atrodo nepriekaištingai, o kartą jau suteikė savo žiūrovams progą pamatyti kaip gimsta kasdienis jos makiažas.

Jos kanale kažką artimo sau ras tos, kurios mėgsta skanų maistą, kadangi mergina dalinasi savo mėgstamais receptais (kol kas yra video tik apie kokteilius). Taip pat nuskriaustos nebus tos, kurioms patinka mada, aksesuarai ir kiti mergaitiški dalykėliai - Rūta visuomet pasidalina savo naujais pirkiniais, išduoda paslaptis, kaip prižiūri savo plaukus ar kokios kosmetikos priemonės paverčia jos veidą nepakartojamu.

Visgi, vlogerė nėra materialistė. Kaip svarbiausias savo gyvenimo vertybės įvardino savo ir artimųjų sveikatą, su šeima ir brangiais žmonėmis praleistą laiką bei savo sodybą, kurioje gali pasijausti lyg rojuje. Didžiausias džiaugsmas jai - matyti brangius žmones besišypsančius ir laimingus. O dar labiau džiaugsminga, jei prie tos geros būsenos prisideda ir ji!

Smagiausia tai, jog laimingus ji paverčia ne tik sau artimus žmones, bet ir visus žiūrovus, stebinčius ją per youtube. Pirmąjį savo vaizdo įrašą į internetą prieš tris mėnesius patalpinusi mergina teigia, jog vlogų kūrimas tikrai pakeitė jos gyvenimą : ,,  Dabar turiu kur kas labiau planuoti savo laiką. Vlogų kūrimas bei blogo rašymas atima tikrai daug laiko ir reikalauja daug pastangų. Kadangi aš esu maksimalistė ir perfekcionistė, visada noriu pasiekti geriausią rezultatą. Be to, man labai svarbu palaikyti ryšį su kiekvienu žiūrovu - tam skiriu taip pat labai daug laiko (kartais nuo to kenčia net miegas!).  Tačiau ši veikla man teikia tikrai labai daug džiaugsmo ir gerų emocijų, o dėl to ir verta gyventi. Be galo branginu kiekvieną iš savo prenumeratorių - Jūs nuostabūs!''.

Visgi, elementariai aišku, jog visi žmonės yra skirtingi ir visiems įtikti neįmanoma. Rūta savo vaizdo įrašuose kalba argumentuotai, tvirtai, gina savo požiūrį, o kai kurie žmonės tam jos požiūriui nepritaria. Pradėdama kurti vaizdo įrašus mergina suprato, jog bus ir palaikančių, ir smerkiančių. Vlogerė prasitarė, jog tikėjosi daugiau priešiškų komentarų, kadangi lietuvių tauta pagarsėjusi kaip neigiamų emocijų prisisiurbusi šalis. Be to, juk visada tas, kuris yra kitoks nei visi likusieji, yra priimamas kritiškai ir tai yra visiškai normalus reiškinys. Rūta sako, jog keista tik tai, jog dažniausiai kritiški komentarai būna su įžeidžiančiais ir negražiais žodžiais. Tuomet ji supranta, jog šie žmonės iš tiesų yra nelaimingi ir, greičiausiai, ne visai apsiskaitę.

Mergina neturi laiko per daug kreipti dėmesį į blogus žmones ir jų komentarus, kadangi jos diena yra labai aktyvi ir užimta - ryte atsikelia anksti ir eina pasportuoti sporto klube (jame praleidžia 1-2val, keliauja ten 5-6 kartus per savaitę). Visą gyvenimą aktyviai buvusiai merginai aktyvumas ir sportas reikalingas kaip oras. Tai suteikia energijos ir geros nuotaikos užtaisą visai likusiai dienai. Vėliau Rūta kimba į darbus ir dirba neribotą laiką tol, kol reikiami darbai būna padaryti (šiuo metu ji dirba su keletu projektų). Taip pat aktyviai bendrauja su savo YouTube bendruomene bei savo tinklaraščio skaitytojais. Ties čia visa veikla nesibaigia - taip pat ji rašo blogą, redaguoja nuotraukas, kuria video, mąsto įvairias idėjas sekantiems video, mokosi, skaito... Žinoma, savaitgaliai būna kur kas spalvingesni.

Galime vadinti Rūtą įdomia, visur lekiančia ir visko norinčia asmenybe - ji tikras pavyzdys toms ir tiems, kurie dienas leidžia prie televizoriaus ar kompiuterio ekrano!

Dar keletas įdomių faktų apie Rūtą : 

George Clooney
Jei dabar pat galėtų išvykti į bet kokią šalį, vyktų į.... Tailandą. 
Jei galėtų pavakarieniauti su bet kokiu įžymiu žmogumi, pasirinktų... George Clooney
Savo dienos neįsivaizduoja be... Lietuvoje - be savo šuniuko, o Londone be savo mėgstamų vaisių ir rytinio pasikalbėjimo su savimi : ,,Rūta, šiandien bus graži, gera ir produktyvi diena''.
Kai namuose lieka viena, ji mėgsta pasileisti garsiai muziką ir dainuoti arba šokti.
Maistas, dėl kurio galėtų ,,net velniui sielą parduoti'' yra.... šaldytų bananų ledai.



Šiandieninis pasaulis toks niūrus ir pilkas - žmonės pilni negatyvių minčių, linki vieni kitiems blogo, daug pavydi, apkalbinėja... Džiugu, jog mūsų tautiečių gretose yra tokių ryškių, drąsių, optimistiškų žmonių, kurie dalinasi savo gera nuotaika su kitais! Jūs neprivalote gyventi Rūtos gyvenamu gyvenimo būdu, neprivalote sutikti su jos nuomone, jums neprivalo būti gražūs visi jos rūbai ar makiažai... Bet jei jums kada nors trūks motyvacijos ar žmogaus, kuris jums tiesiog nusišypsotų ir primintų, jog jūs GALITE viską, įsijunkite Rūtos kanalą

Visos naudingos nuorodos apie Rūtą:

Internetinis puslapis/blogas - http://sveikaruta.com/
Facebook gerbėjų puslapis - https://www.facebook.com/RutaBlog?fref=ts



Straipsnį noriu pabaigti Rūtos linkėjimu Jums visoms, skaitytojos!

,,Nebijokit būti kitokios ir nebijokit būti savimi. Niekada nepasiduokit ištikus nesėkmei ir niekada nesustokit siekti savo tikslų. Nieko nėra neįmanomo.''

Ačiū Rūtai, jog sutiko pasidalinti savo gyvenimu su manimi ir Jumis visomis.
P.S. Gal ir tu žinai žmogų, apie kurį reiktų parašyti straipsnį visoms TD skaitytojoms? Pasiūlyk jį komentaruose!

Iki kitų kartų,

8 Komentarai

  1. Ruta ir pati nuosirdziausia, bei nuostabiausia ir pati graziausia vlogere kuria prenumeruoju! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gal galit parasyt apie Smosh arba Pewdiepie? Kurie tikrai yra kazka pasieke, o ne taip kaip cia kazkokia eiline spakliaus pana turinti kelis tukstancius sub...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oi oi, kiek pykčio... :) Kam gi taip iš kart piktai ir neigiamai? ;) Savo nuomonę ir gražesniais žodžiais galima pasakyt. ;>

    Dėl Smosh ir Pewdiepie - ačiū už pasiūlymą, pagalvosiu apie tai. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pritariu dėl straipsnio apie PewDiePie, visgi daugiausia prenumeratorių turintis youtuber`is.
    Na, o apie Rūtą, tai galiu pasakyti, jog esu žiūrėjusi kelis jos video, manau, kad tokiais dalykais, kaip sveika mityba ir pan. besidomintiems žmonėms yra tikrai naudinga :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man Rūta viena iš geriausių vlogerių :) O straipsnis labai patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tikrai pravers! Ačiū, kad pasidalinai, nes tokios vlogerės net nežinojau! :/ :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveika, Rūta! :) Aš taip pat esu veganė (1 metus), mėsos nevalgau 2 metus. (: Labai džiaugiuosi, kad yra tokių žmonių... kaip Tu! Ačiū, kad nenuleidi rankų ir neatsisakai to, kas esi. :*

    AtsakytiPanaikinti
  8. šio straipsnio dėka pradėjau domėtis sveika gyvensena. woohooo! ;-)

    AtsakytiPanaikinti