Ekskursija į profesijų pasaulį

Remiantis duomenimis, visame pasaulyje yra virš 40 tūkstančių profesijų, tad pasirinkimas - iš tiesų milžiniškas. Didžioji dalis paauglių bent kartais pamąsto, kuo reikėtų būti užaugus? Kokią profesiją pasirinkti? Šiuo įrašu pradedame pirmąją ekskursiją po keisčiausių ir įdomiausių profesijų pasaulį. Ką gali žinoti, galbūt, viena jų kaip tik sudomins tave? 


Apsaugos darbuotojas

Na, ir kas čia keisto ar įdomaus, pamanysite jūs. Bet tai ne paprastas apsaugos darbuotojas. Jo tikslas - apsaugoti poilsiautojus nuo krentančių kokosų. Netoli Karibų jūros esančio viešbučio teritorijoje auga palmės, nuo kurių krenta prinokę kokosai. Pastarieji gali užkristi žmonėms ant galvų ir taip juos sužaloti. Todėl vadovybė pasamdė žmogų, kuris prižiūri turistus, prašo neiti arti medžių bei pats turi lipti į aukštas palmes ir nurinkti prinokusius kokosus, kol jie nepradeda kristi patys.

 Banglenčių sporto instruktorius šunims

Vienas viešbutis San Diege paskelbė paiešką, jog ieško tokio žmogaus, kuris gebėtų ištreniruoti šunis plaukioti su banglentėmis, mat tokių prašymų turi turtingieji žmonės, kurie apsistoja viešbutyje kartu su savo augintiniais. Ir štai, atsirado Teevanas Mc'Manusas, kuris ne tik puikiai plaukioja banglentėmis, bet ir yra didelis šunų mylėtojas. Pasak jo, dresiruoti augintinius tokiam užsiėmimui, visai nesunku, nes šunys turi keturias kojas, o tai yra viena iš priežasčių, kodėl jiems išstovėti lengviau nei žmonėms. Be to, visi keturkojai labai noriai nusiteikę mokytis. Ar ir tu mėgsti aktyviai leisti vasaras prie jūros ir ne gana to, dar myli šunis? Nedvejok, rinkis šį darbą!

Kramtomosios gumos rinkėjas

Skamba įdomiai, tiesa? Pasaulyje egzistuoja žmonių, kurių pagrindinis gyvenimo užsiėmimas - rinkti kramtomąsias gumas nuo šaligatvių, kelių, suolų, sėdynių ir kitų vietų, kuriose žmonės mėgsta numesti šį skanėstą. Vaikštant didmiesčio gatvėmis sunku tikėtis, jog viena iš gumų neprilips prie jūsų bato pado. Jei taip neatsitinka, vadinasi, tai - kramtomosios gumos rinkėjo darbas, kuriam, bent mintyse, reikėtų padėkoti. Bet... merginoms turbūt ne itin tinkama profesija. 
 
Žuvų gydytojas

Pirma priežastis, kodėl verta rinktis šį darbą - dideli pinigai. Tenka pakloti tikrai nemažai, norint išsikviesti šį specialistą tam, jog išgydytų jūsų žuvį. Jau vien dėl to, kad žmonės ir šie gyvūnai gyvena ne toje pačioje vietoje, todėl gydytojui tenka arba nerti į vandenį bei ten išgydyti vargšelę, arba ją iškelti į sausumą. Susidomėjote? 
 
Maisto augintiniams degustatorius

Dar viena keista ir įdomi profesija šiame straipsnyje. Koks tai darbas? Gamintojai perdirba įvairias atliekas, ieško tinkamų medžiagų augintinių maistui ir tada, žinoma, kažkas turi išbandyti, ar skonis tinkamas ir ar visko pakanka. Kas tai padaro? Ogi maisto augintiniams degustatorius. Pastarasis paragauja naujojo gaminio bei išsako savo nuomonę apie šį maistą. Ir, jei produktas tinkamas, atsiduria prekybos centruose, augintiniams skirtose lentynose, su nauju užrašu, jog maistas išbandytas bei puikiai tinkamas jūsų augintiniams. Bent kartą pagalvojote, koks jūsų šuns ėdalo skonis ar užsimanėte jo paragauti? Ši profesija skirta būtent jums. 

Akinių nuo saulės gydytojas

Viešbutis Havajuose kas mėnesį išleidžia 1000 eurų... gydytojui, kuris gydo akinius nuo saulės. Kas tai per darbas? Ne paslaptis, jog Havajuose saulė kaitina itin karštai, todėl akiniai yra būtini, norint apsaugoti savo akis nuo saulės spindulių. Deja, dažnas poilsiautojas per atostogas juos sulaužo, todėl viešbutis siūlo pagalbą - gydytoją, kuris jūsų sugadintus akinius nedelsiant pagydys. Ką manai? 

Venecijos policija

Kuris gi žmogus nežino miesto ant vandens, gražiosios Venecijos, kuri įsikūrusi Italijoje? Deja, vietinė valdžia skundžiasi, jog miestą labiau teršia ne balandžių gausybė, o nuolatiniai turistų srautai, kurie ne visada paiso taisyklių. Vieni prisėda ten, kur draudžiama, kiti - nevengia nešvankybių, treti - triukšmauja. Todėl miestas rado savanorių būrį, kurie kiekvieną dieną vaikštinėja Venecijos gatvėmis, stebi žmones bei drausmina tuos, kurie nusižengia tvarkai. Mėgsti savanoriauti? Esi už tvarką ir teisingumą? Šis darbas kaip tik tau.


 Susipažinote su septyniomis įdomiomis bei keistomis profesijomis, kurias pasirenka vos keletas žmonių. Tačiau pamąstykime, ar geriau dirbti nuobodų, visiems žinomą darbą, ar pasirinkti išskirtinę profesiją bei tuo pačiu, dažnai pagelbėti žmonėms? Pasirinkimas jūsų, o aš atsisveikinu iki kitos ekskursijos. :) 



 

8 Komentarai

  1. "Pasak jo, dresiruoti augintinius tokiam užsiėmimui, visai nesunku, nes šunys turi keturias kojas..."
    "bei tuo pačiu, dažnai pagelbėti žmonėms?" Ar tikrai prieš žodį 'visai' ir prieš žodį 'dažnai' reikia kablelių? Manau, kad jie ten nereikalingi. :)
    O straipsnio tema labai įdomi, gal ne tiek aktuali, tačiau man patiko! Tik trūko spalvų šiame straipsnyje, vos vienas paveikslėlis. O taip norėjosi iš arčiau pažvelgti į šias profesijas.
    Sėkmės toliau!

    AtsakytiPanaikinti
  2. radau kelis bereikalingus kablelius, o ir šiaip, norėjosi truputi daugėliau nuotraukų. daugiau niekas nekliuvo. gera tema! (:

    AtsakytiPanaikinti
  3. Visiškai pritariu kitoms komentatorėms: nors ir buvo kelios skyrybos klaidos, o paveikslėlių per mažai, straipsnis man patiko. Nemanau, kad daug kam šie profesijų pavyzdžiai yra aktualūs, bet kad įdomūs - tai tikrai.Gerai padirbėta :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tema iš ties puiki. Aprašei irgi įdomiai, bet norėjosi dar daugiau profesijų, o ir paveikslėlių trūko... Bet tikiu, kad tokių straipsnių sulauksime dar ne vieno. Ačiū! :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Pasirinkai gan įdomią temą su netradicinėmis profesijomis, tačiau manęs šis straipsnis nesužavėjo. Gal kaltas pirmas įspūdis pradėjus skaityti 'ne į temą, kas čia dabar!'. Manau, kad jis ir trukdė įvertinti Tavo darbą geriau, išsamiau.
    Sėkmės toliau!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kokios įdomios profesijos! Net mamai apie kelias paskaičiau, tai abi smagiai pasijuokėm. Daugiau tokių straipsnių!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kokios įdomios profesijos! Net mamai apie kelias paskaičiau, tai abi smagiai pasijuokėm. Daugiau tokių straipsnių!

    AtsakytiPanaikinti