Ilgai lauktas "Divergentės" tęsinys - "Insurgentė"

Prieš porą mėnesių TD pateikė straipsnį apie didžiulio populiarumo sulaukusį filmą "Divergentė". Tiek Lietuvą, tiek likusias pasaulio šalis, vos prieš keletą savaičių sudrebino pasirodęs filmo tęsinys - "Insurgentė". Atėjo metas atsipalaiduoti nuo mokslų, rūpesčių ir pasinerti į nuotykių kupiną Beatričės Prior ir jos artimųjų gyvenimą antrosios filmo dalies apžvalgoje.

APIE KĄ

"Insurgentėje" toliau rodoma, kaip tęsiasi pagrindinės aktorės, Beatričės (Tričės) gyvenimas, pabėgus nuo Bebaimių būstinės kartu su vaikinu Ketvertu, broliu Kalebu bei nemėgstamu draugu, Piteriu. Paaugliai prisiglaudžia Taikingųjų būstinėje, sutikdami tapti šių žmonių dalimi, dirbti įvairius darbus bei laikytis svarbiausios taisyklės - nekelti sumaišties, barnių, pykčių. Būtent šią taisyklę sulaužo Tričė kartu su Piteriu bei gauna įspėjimą iš Taikingųjų luomo vadovės. Tačiau paskutinis šansas neišnaudojamas, mat į būstinę įsiveržia Bebaimių vadai, ieškodami Tričės ir Ketverto. Filmo kulminacija pasiekiama, kai Kalebas atsiskiria nuo pastarųjų, Piteris pereina į Eruditus, o Tričė su Ketvertu randa prieglobstį Beluomių būstinėje, ten sutikdami žmogų, apie kurį mergina net nežinojo egzistuojant. Likusioje filmo dalyje galima pamatyti tiek romantikos, tiek veiksmo, tiek širdį suvirpinusias scenas. Neslėpsiu, jautresnis žmogus išspaus ir ašarą. "Insurgentės" pabaiga kiek netikėta, paliekanti didžiulę intrigą bei netylantį klausimą "Kas bus toliau?".

ĮDOMU

• Žodis "Insurgentė" reiškia priešinimąsi valdžiai.
• Pagrindinė aktorė, Shailene Woodley, yra pagarsėjusi kaip sveikai besimaitinanti mergina. Per filmavimus ji įtikino ir kitus aktorius maitintis sveikais užkandžiais.
• Knygų trilogijos autorė, Veronica Roth, yra išleidusi ir trečiąją knygą pavadinimu "Allegiant". Kūrėjai prasitarė, jog filmas bus pristatytas dvejomis dalimis. Pirmoji ekranus pasiekti turėtų kovo 18 dieną, 2016 metais, o antroji - kovo 24 dieną, 2017 metais.
• "Divergentė" iš viso uždirbo virš 264 milijonus dolerių, todėl tikimasi, jog ir kitos filmo dalys atneš panašų pelną bei sulauks didelės sėkmės.
• Ansel Elgort, įkūnijęs Tričės brolį, Kalebą, teigia, jog specialiai fiziškai nesiruošė savo vaidmeniui. Tričė ir Ketvertas yra herojai, o jis - ne, todėl norėjo žiūrovams tiksliai parodyti, jog jis nemoka taip gerai kovoti su priešais ar tiesiog greitai bėgti.
• "Insurgentės" knyga yra 38 puslapiais ilgesnė už "Divergentę", tačiau pats filmas trunka 20 minučių trumpiau.
• S. Woodley atsisakė dėvėti peruką (aktorė plaukus nusikirpo vaidmeniui filme "Dėl mūsų likimo ir žvaigždės kaltos")
• "Insurgentę" režisavo ne tas pats žmogus kaip "Divergentę", nes pastarasis tiesiog dar nebuvo baigęs su "Divergente". Aktoriai pradėjo antrosios dalies filmavimus dar nepasirodžius pirmajai daliai.

MUZIKA

Pirmasis garso takelis žiūrovams buvo pristatytas kovo mėnesio pradžioje, kurį atliko "M83" ir "Haim" grupės. MTV vertintojai nepagailėjo pagyrų šiam kūriniui, teigdami, jog jame puikiai girdisi darnūs seserų balsai, komponavimas, be to, daina tarsi leidžia įsivaizduoti skrydį, beribes erdves, sukelia svajingą pojūtį. "Insurgentėje" taip pat galima išgirsti "Royal Blood", Woodkid, Zella Day, Anna Calvi, Joseph Trapanese bei "Imagine Dragons" kūrinius.

 

 MANO NUOMONĖ

Perskaičiusi "Divergentės" knygą jau žinojau, kad filmas turi būti nerealus - aš neklydau. Laukdama antrosios dalies, planavau su drauge, kaip, kada ir kur važiuosime pažiūrėti. Deja, nuvykti per premjerą nepavyko, tačiau stengiausi neskaityti atsiliepimų, nuomonių, todėl nuvykusi į kino teatrą po poros savaičių, nežinojau, ko tikėtis. Tai, ką pamačiau, visiškai nenuvylė. Žinote tą posakį, jog jeigu per filmą sugebate nubraukti ašarą, vadinasi, filmas yra išties geras? Pirmas žingsnis įveiktas, ne kartą skruostais riedėjo ašaros, o paskutiniu metu nėra daug filmų, kurie būtų tokie geri, kad priverstų verkti. "Insurgentė" buvo kupina meilės, pasitikėjimo, rūpinimosi, pasiaukojimo, prisiminimų, tačiau netrūko ir veiksmo, kovų bei netikėtumų. Sakoma, jog geriau pirma perskaityti knygą, o tik vėliau pažiūrėti filmą, ir aš su šia nuomone sutinku. Tik ne šį kartą. Stebint "Insurgentę" du kartus teko susinervinti, nes kol visa salė sugniaužusi kvapą laukė, kas bus toliau, aš jau žinojau tolimesnę eigą. Ir... didžiulis pliusas - tobulai gražus pagrindinis aktorius - Theo James. Merginos, vien dėl jo verta pažiūrėti tiek "Divergentę", tiek "Insurgentę". 

Filmo anonsas - čia.

Filmą ramia sąžine įvertinu dešimtuku. Galbūt, tie, kurie nemėgsta fantastikos ar nuotykių, įvertintų mažesniu balu. Tačiau aš esu toks žmogus, kuris mėgsta tokio tipo filmus. Nenuvylė "Bado žaidynės", todėl tikėjau, kad nenuvils ir šis. Taip ir atsitiko. "Insurgentę" rekomenduoju pažiūrėti tiems, kurie mėgsta žmonių skirstymą į tipus, luomus. Tiems, kurie nebijo veiksmo, iššūkių ar dramos. Tiems, kurie žavisi romantika bei merginas lydančiu vaikino žvilgsniu. Kartu su kūrėjais tikiu, jog antroji ir trečioji filmo dalys susilauks tokio paties didelio pasisekimo ir nenuvils filmo gerbėjų.




13 Komentarai

  1. kaip visada, Ema, straipsnis tobulas!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Puiki apžvalga. Pati esu tokių filmų gerbėjai, tai laukiu nesulaukiu, kada internete atsiras geresnė kokybė.
    Gaila tik, kad neteko skaityti knygų. Tikiu, kad ir jos įdomios.
    Ačiū! :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gera apžvalga. Pati esu mačiusi pirmą dalį, tačiau nieko nežinau apie antrąją, todėl labai padėjai sužinoti, kas bus toliau :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. as neskaiciau pirmos dalies, bet susidomejau. skaitysiu. saunuole.
    viskas puiku

    AtsakytiPanaikinti
  5. puikus, idomus straipsnis. Tik man idomu pasirode, kad Kalebo atsiskyrima pavadinai kulminacija, nes bent filme man taip neatrode ? o.o

    AtsakytiPanaikinti
  6. Merginos, ačiū už teigiamus komentarus! :)

    Živile, ne tik Kalebo atsiskyrimą pavadinau kulminacija. Po kablelio buvo parašytas ir Piterio nusisukimas, ir Tričės su Ketvertu apsigyvenimas Beluomių būstinėje. Būtent nuo šių trijų nutikimų prasideda pagrindinis veiksmas. :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Įdomus straipsnis, man patiko. Neseniai perskaičiau "Divergentės" trilogiją ir labiausiai likau sužavėta trečiąja - "Lojalioji" -knyga. Filmų, deja, dar nesu mačiusi, bet tikiuosi turėsianti progą juos išvysti ir įvertinti. :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Aš nesu fantastikos mėgėja, taigi nežiūrėjau filmų ir knygų neskaičiau, net žinodama kaip dauguma yra susižavėję jomis ir kaip giria. :)
    Nors ir nepulsiu žiūrėti - straipsnis man patiko, labai įdomūs faktai!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Dėkui! Nusprendžiau neskaityti trečiosios dalies, pirmiau pabandysiu sulaukti filmo. Kad vėliau vėl netektų nervintis dėl intrigos nebuvimo. :D

    AtsakytiPanaikinti
  11. Labai patiko! viską puikiai aprašei .Pati esu skaičiusi ir mačiusi šį filmą:)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Apžvalga patiko, buvo pakankamai išsami :). Esu perskaičiusi visas Divergentės knygas (išskyrus ketvirtąją, ji net neišversta į lietuvių kalbą...), taip pat, pasirodžius šiam filmui, buvau vos ne pirma kino teatro eilėje :D. Nežinau, kodėl, bet man pirmoji filmo dalis patiko labiau, nei ši. Bet bloga jos nepavadinčiau.

    AtsakytiPanaikinti