Rašytojų atranka!

Nors jaunimo portalas "Teenage Dreams" turi daug naujovių, kelia sau kartelę ir siekia dar didesnio profesionalumo, mes savo gražių senų tradicijų vis tiek neapleidžiame! Kiekvieną mėnesį ne tik renkame mėnesio rašytoją, bet ir organizuojame rašytojų atrankas. Kiekviena mergina, kuri su savimi nešiojasi rašytojos talentą, moka puikiai dėstyti mintis, o lietuvių kalbos pamokose vis skina dešimtukus, turi galimybę patekti į mūsų šaunią komandą ir rašyti straipsnius tūkstančiams skaitytojų. Susidomėjai? Viską atidžiai perskaityk ir nepraleisk šanso!




KODĖL VERTA DALYVAUTI?
Kiekviena buvusi/esanti "Teenage Dreams" rašytoja galėtų patvirtinti nepaginčijamą faktą - rašymas šiame portale yra galimybė įgyti daugybę naudingos patirties, praversiančios tolimesniame gyvenime. Visų pirma, prieš mūsų akis - jau greitai atkeliausianti vasara. Metas, kurio laukia kiekviena, tačiau neretai jam atėjus, kyla klausimas "ką veikti?". Taigi tai viena iš daugelio priežasčių, kodėl verta sudalyvauti rašytojų atrankoje. Patekusi į mūsų komandą, daugiau šio klausimo sau neužduosi, nes "TD" yra puiki galimybė naudingai praleisti laisvalaikį. Kiekviena mūsų komandos rašytoja, rašydama portale sulig kiekvienu straipsniu tobulėja, nes aktyvūs komentatoriai suteikia daug patarimų tolimesniems darbams. "TD" - puiki vieta pradėti savo kaip rašytojos ar žurnalistės karjerą. Tu ne tik išmoksi puikiai rašyti straipsnius, bet ir galbūt galėsi išvysti savo darbus spaudoje? Kiekvieną mėnesį populiariausias paauglių žurnalas JUSTĖ spausdina geriausios mėnesio rašytojos straipsnį, o portalas www.grozioguru.lt suteikia progą talpinti rašytojų straipsnius grožio temomis. Mūsų komanda itin gausi, tad čia dar ir galėsi rasti draugų bei bendraminčių!

KO MES IEŠKOME?
Jaunimo portalas "Teenage Dreams" ieško talentingų, kūrybingų merginų, kurios sugeba puikiai rašyti straipsnius jaunimui aktualiomis temomis: grožis, sveikata, sportas, gyvenimas, patarimai, įdomybės.. Mes ieškome tokių žmonių, kurie turi daugybę idėjų straipsnių temoms, daug laisvo laiko, nori tobulėti ir kartu siekti geriausio rezultato. Rašymas portale toli gražu nėra vaikų žaidimai. Rašytojoms keliame gana griežtus reikalavimus, kurių kiekviena turi laikytis. Apie tai - apačioje!

REIKALAVIMAI
  • Pagrindinė ir pati griežčiausia taisyklė mūsų puslapyje - jokio kopijavimo. Rašant straipsnius naudotis internetu, knygomis ir kitais informacijos šaltiniais galima, tačiau kiekvienas žodis, kiekvienas sakinys turi būti perrašytas savo žodžiais. 
  • Visus pranešimus į portalą privaloma rašyti lietuviškomis raidėmis, rišliai, nedarant daug gramatinių, skyrybos ir stiliaus klaidų. 
  • Būtina turėti daug laisvo laiko. Per savaitę parašyti bent vieną straipsnį - privaloma. Egzaminai, įskaitos ir kiti svarbūs dalykai yra pateisinami, tačiau esant kitoms priežastimis ir nesant straipsniui, rašytoja yra pašalinama. 
  • Rašytojos privalo būti draugiškos ir nuoširdžios. Mūsų skaitytojai neretai rašytojoms pateikia patarimų ir pastabų tolimesniems straipsniams, todėl mokėti gražiai priimti kritiką - privalumas. 
  • Merginos, rašančios "TD" portale, privalo būti kupinos minčių ir idėjų straipsniams bei rubrikoms. Reikia rašyti jaunimui aktualiomis, įdomiomis ir svarbiausia - nebanaliomis temomis. 

KAIP PATEKTI Į KOMANDĄ?
Rašytojų atranką, kaip ir visuomet, sudaro dvi būtinos dalys - klausimai ir straipsnis. Pirmiausia jums reikės atsakyti į mūsų pateiktus klausimus, juos pateikti el. pašto teksto laukelyje. Kelių žodžių atsakymai mūsų nedomina, todėl negailėkite savo klaviatūros, atsakinėkite kuo plačiau. 

I DALIS
  1. Vardas, pavardė, amžius. 
  2. Tavo rašymo patirtis ir santykiai su kūryba (tinklaraščiai, konkursai, mokykla, laikraščiai, būreliai ir etc.) Jei rašymo patirties neturi, nesi su tuo susidūrusi, kodėl nori tai išbandyti?
  3. Iš kur sužinojai apie "TD" portalą ir nuo kada čia lankaisi?
  4. Įvardyk bent kelis didžiausius mūsų portalo pliusus ir minusus. Ko tavo nuomone pas mus trūksta, kaip būtų galima sustiprinti pliusą ir pašalinti minusą?
  5. Kas yra tavo rašymos "varikliukas"? Apie ką norėtum rašyti? Būtina įvardyti bent keturias konkrečias temas straipsniams/rubrikoms. 
  6. Kokių turi pomėgių be rašymo? Kuo užsiimi, kokius būrelius lankai?
  7. Ar turi daug laisvo laiko? Kiek straipsnių per savaitę galėtum parašyti daugiausiai ir mažiausiai? Kiek sugebėtum skirti laiko mūsų puslapiui?
  8. Ar esi draugiška, nuoširdi, mokanti priimti kritiką? Ar sugebėtum gražiai, nieko neįžeidžiant bendrauti su skaitytojais, rašytojom?
  9. Ar manai, jog tikrai galėtum išpildyti visus aukščiau pateiktus reikalavimus, skirtus mūsų rašytojoms? 
  10. Ką surasti, išmokti, pasiekti, suprasti norėtum rašydama "TD"? Įvardyk savo lūkesčius ir tikslus. 
  11. Tavo kontaktai (skype, facebook, instagram). Viešai jie nebus platinami. 
II DALIS

II-oje atrankos dalyje tau reikės parašyti straipsnį, kurio tematika atitiktų "Teenage Dreams" portale skelbiamus straipsnius. Tai gali būti straipsnis apie grožį, psichologiją, sveikatą, sportą, gyvenimo būdą, įdomybes. Tačiau jokiu būdu tai negali būti "pasidaryk pati" idėjos, receptai, horoskopai ir kiti panašūs dalykai, nes iš tokių straipsnių negalime susidaryti pilnos nuomonės apie tavo rašymo galimybes. Minimalus straipsnio ilgis - I wordo lapas, teksto dydis - 12. Būtina panaudoti paveiksliukus, spalvas, galbūt įterpti interviu. Straipsnį siųsti kartu su savo klausimais, tik prisegus prisegtuke.

Jūsų atsakymų su prikabintu straipsniu laukiame el. paštu: teenagedreamsinfo@gmail.com iki balandžio 30 dienos. Jei atrankoje nebus klausimų atsakymų ar straipsnio, dalyvavimas iškart anuliuojamas. Iškart pranešu, jog nuo šiol į atranką gauti laiškai bus vertinami pakankamai griežtai, o į portalą bus priimamos tik tikrai puikios, mums abejonių nekeliančios merginos. Naujosios rašytojos bus priimtos gegužės 1 dieną.

Lauksime jūsų dalyvavimo ir tikimės, kad galėsime komandą papildyti naujais talentais! Jei turite klausimų - laukiu jų komentaruose. 




6 Komentarai

  1. Manau, visos TD skaitytojos lauks nauju rasytoju, sekmes dalyvaujancioms ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. pati kaip buvusi TD tinklaraščio rašytoja drąsiai galiu teigti, jog rašyti čia tikrai apsimoka. merginos draugiškos, nesikandžioja, jei tik reiks - visada išties pagalbos ranką. sėkmės visoms dalyvaujančioms!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ach ...vis neprisiverciu...kiekvieną menesi... Menesis po menesio...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sėkmės dalyvaujančioms! Įdomu bus pamatyti kokios merginos papildys TD gretas. :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Vis tikiuosi, kad atsiras naujų rašytojų, kurios bent šiek tiek rašytų "brandesnius" straipsnius. Nesuprantu, ar šio blog'oskaitytojų amžiaus cenzas yra metų ar kas čia dedas...
    Na, bet vis tiek linkiu sėkmės bandančioms laimę :)

    AtsakytiPanaikinti