Madingiausia 2018-ųjų spalva

Pamirškite žalią spalvą, nes 2018-uosius metus užkariaus ryškai violetinė. Kasmet „Pantone Color Institute“ paskelbiama metų spalva prasiskverbia visur – pradedant namų dekoru, baigiant mados pasauliu, kinu, televizija. Taigi, jei nori neatsilikti nuo mados, ateinančiais metais turėsi įsigyti bent vieną drabužį ar aksesuarą ryškiai violetinės spalvos.


2018-ųjų metų spalva ultra violetinė reiškia daug daugiau, nei tik tai, kas madinga dizaino pasaulyje. Šią spalvą „Pantone Color Institute“ susiejo su 2018 m. neatsitiktinai – veikiausiai tai politikos būklės komentaras, o konkrečiai – siejama su judėjimu „#MeToo“, kuriuo siekiama atkreipti seksualinio priekabiavimo, smurto ir prievartos problemą prieš moteris.

Šiemet ant ne vieno dizainerio podiumo buvo matyti kosmoso tematika, tad visai nestebina, kad iš jo įkvėpimo sėmėsi ir „Pantone” komanda. Pasak spalvų instituto, violetinė sufleruoja kosmoso paslaptis, intriguoja tuo, kas slypi už mūsų suvokimo ribų.

Keletas faktų apie violetinę spalvą:

Į šią spalvą psichologai atkreipia ypatingą dėmesį, nes ji yra tarpinė spalva tarp raudonos ir mėlynos. Violetinė spalva išgaunama, sumaišius šias dvi spalvas. Todėl violetinė – tai dviejų visiškai priešingą poveikį turinčių spalvų simbiozė (simbiozė - priešingų rūšių sugyvenimas kartu). Raudonos spalvos stiprybė ir energija persipina su mėlynos spalvos proto ramybe ir tai veikia galutinį rezultatą.Violetinėje spalvoje harmoningai dera šaltis ir karštis, moteriškumas ir vyriškumas, in ir jan. Tai spalva, atkurianti pusiausvyrą.

Violetinė spalva gali turėti teigiamą poveikį, priimant globalinius planus, padeda sugalvoti genialių idėjų. Violetinė gali suaktyvinti meninius gabumus ir turėti švelnų, ne visiems akivaizdžiai pastebimą, raminamąjį poveikį.

Violetinė spalva įneša daugiau jautrumo. Ji gali veikti kaip įkvėpimo šaltinis. Tie, kurie renkasi violetinę spalvą, nori sužavėti priešingos lyties atstovus.

Violetinė laikoma oficialia feminizmo spalva. Tai spalva, kurią mėgsta idealistai, nes ji akimirksniu padeda padidinti pasitikėjimą savimi, savigarbą.

Reikia paminėti, kad violetinė spalva skatina jausmingumą, labai didelį jautrumą, polinkį į kraštutinumus.
 
Violetinė spalva taip pat siejama su intuicija, kai ribos tarp realybės ir fantazijos beveik išsitrina. Teigiama, kad žiūrėti į violetinę spalvą naudinga trumparegiams: žiūrint į šią spalvą bent kelias minutes per dieną gali šiek tiek pagerėti regėjimas.

Psichologijoje violetinės spalvos pagrindinis simbolis – pelėda, siejama su išmintimi ir misticizmu. Viduramžių mituose violetinė spalva yra atgailos spalva. Daugelyje religijų, įskaitant krikščionybę, violetinė – tai susilaikymo, abstinencijos spalva, todėl visi kardinolai mūvi žiedą su violetiniu ametistu.


Kaip prisijaukinti violetinę spalvą?

Praeitų metų trendas - sodri žalia spalva, puikia dera su 2018-ųjų madingiausia spalva, tad jei savo spintoje turi žalių drabužių užteks keleto violetinės spalvos akcentų ir atrodysi puikiai ir žengsi koja kojon su mada. Violetinės spalvos akcentai gali būti įvairūs: nuo pakabuko su violetiniu akmenėliu iki ryškių kojinių arba šilto šaliko, svarbiausia - per daug neišlaidausi, tačiau įneši naujų spalvų į savo spintą ir atrodysi puikiai! Violetinės detalės bus puiki išeitis ir tada, jei nesi didelė violetinės spalvos gerbėja, bet nori neatsilikti nuo madų.


Jeigu violetinė yra tavo spalva, puiku! Galėsi išbandyti vieną iš madingiausių šio sezono įvaizdžių - nuo galvos iki kojų su panašių atspalvių drabužiais. Stipri, efektinga violetinė spalva turi daugybę nuostabių atspalvių ir derinami tarpusavyje jie kuria įdomų, dėmesį atkreipiantį įspūdį.

O jeigu mėgsti savo apranga atkreipti kitų žmonių dėmesį violetinė spalva puikiai tam pasitarnaus nes ji dera su kitomis ryškiomis spalvomis: oranžine, mėlyna, raudona ir, žinoma, žalia. Drąsiai derink violetinę su šiomis spalvomis ir užtikrintai ženk į 2018-uosius metus. Tik, žinoma, nepersistenk, nes ryškios spalvos reikalauja daug dėmesio ir subtilumo jas derinant, nes kitu atveju rizikuosi atrodyti kaip klounas.
Tačiau violetinė spalva dėmesį traukia ir be papildomų spalvų. Jei norite ją derinti su kitomis, puiku, tačiau violetinė nuostabiai atrodo ir viena, todėl derink ją su minimalistiniais aksesuarais ir įvaizdis bus puikus ir neperspaustas. O jei vis dėlto su violetinės spalvos drabužiais jautiesi nejaukiai, gali rinktis violetinius drabužius padengtus raštais. Tokie drabužiai, su pavyzdžiui gėlių raštais, atrodys labai moteriški ir nepretenzingi ir neprivers jaustis nepatogiai.

Galiausiai, violetine spalva gali papildyti savo grožio rutiną. Jei mėgsti dažytis plaukus įvairiomis spalvomis - šiais metais išbandyk violetinę, atrodysi ne tik efektingai, bet ir stilingai. O jei nori paprastesnių būdų - išbandyk violetinius lūpų dažus ar šešėlius. Beja, puikiai atrodysi nusilakavusi nagus ryškiu, violetiniu atspalviu.

 
Violetinę spalvą gali įtraukti ne tik į garderobą ar grožio rutiną, bet ir į interjerą. Savo kambarį gali papildyti violetinėmis pagalvėlėmis ar užtiesalais, nes ši spalva išlaisvins tavo kūrybinius sugebėjimus ir fantaziją.

O jeigu mėgsti gaminti, siūlau savo draugus nustebinti violetiniais keksiukais ar kitu, įdomiu patiekalu.


Tikiuosi sužinojai ką nors naujo apie violetinę spalvą ir radai keletą tinkamų patarimų kaip prisijaukinti ateinančių metų trendą. O tu ar mėgsti violetinę spalvą? O gal turi gerų patarimų, kaip susidraugauti su šia spalva?

Kūrybingų ir pilnų naujų atradimų ateinančių 2018-ųjų metų!



5 Komentarai

  1. Buvo labai įdomu sužinoti apie violetinę spalvą ir kaip ją derinti. Man asmeniškai violetinė spalva labai patinka :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Būtent tokie straipsniai man ir patinka. Ir faktai, ir nuotraukos, ir išdėstymas. Žodžiu, tobulas straipsnis!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai smagu girdėti, ačiū, tokie komentarai labai motyvuoja :) Tikiuosi straipsnis buvo ir naudingas.

      Panaikinti