Daiva Vaitkevičiūtė ,,Trise prieš mafiją"


Akys raibsta nuo knygų pasirinkimo bibliotekose ar knygynuose. Gan nelengva išsirinkti knygą, kuri tave sudomintų nuo pat pirmų puslapių ir ją prisimintum ilgam.
Ši knyga išleista senokai, 2006 metais, tačiau ši istorija tikrai nenublanksta prieš tas, kurios rašomos šiuo metu.

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „daiva vaitkevičiūtė“Apie autorę
Daiva Vaitkevičiūtė - Lietuvos žurnalistė, rašytoja, lietuviškų serialų scenarijų kūrėja gimusi 1970 sausio 18 d. Būdama 21-ių metų pradėjo rašyti straipsnius žurnalams bei laikraščiams. Jos kūryba džiugina ne tik vyresnio amžiaus žmones, bet ir paauglius bei mažuosius skaitytojus.
,,Trise prieš mafiją" ko gero pirmoji Lietuvoje pasirodžiusi detektyvinė istorija. Taip pat 2006 metais buvo išrinkta kaip metų paaugliams skirta knyga.


Vaizdo rezultatas pagal užklausą „trise pries mafija“
Apie knygą 
Viskas prasideda nuo to, kad Emilė su savo draugu Kobe ir kitais, sulaukia naujo gyventojo vaikų namuose - Kasparo. Jį atvežė dėdė ir jis teigia, jog jį iš čia greitai išsiveš, kai suras jo pagrobtus tėvus. Tačiau senbuviai bando įtikinti, jog taip nebus. Emilei berniukas pasirodo įtartinas ir ji bando išpešti kuo daugiau informacijos apie jį ir jo gyvenimą. Kyla begalės klausimų "Ką jis veikia čia, globos namuose su prašmatniais daiktais?", "Kaip dingo jo tėvai?", "Ir kas per žmogus jo dėdė?"
Po kiek laiko mergaitė įsitikina, jog dėdė yra tas žmogus, kuris prisidėjo prie Kasparo tėvų dingimo. Berniukas nelengvai susidraugauja su Emile ir jos draugais ir tai yra viena iš priežasčių kodėl jis netiki mergaite ir vis tikisi pamatyti tėvus.
Vieną vakarą, po šventės miestelyje, Kasparas su Emile susidraugauja ir patiria nuotykius, po kurių jis pradeda tikėti Emile ir pamato tikrąjį dėdės veidą.

Mano nuomonė
Kai kalba eina apie knygą, kurią vis prisimenu, pagalvoju apie šią. Ji išsiskiria savo istorija, nes ji ne apie paauglių meilę, bet apie tai kaip nepažįstamas žmogus tampa artimu ir pradedi juo pasitikėti. Šią knygą perskaičiau labai greitai. Sužavi nuo pirmų puslapių, o po to nekantrauji kas bus toliau.
Jei ir tau įdomu kokių nuotykių patyrė šie draugai, čiupk šią knygą!



2 Komentarai

  1. Na tikrai patraukė į dėmesį , bet aš manau , kad reikėtų kelti kas antrą savaitę nes man tikrai pabodo prašau sugalvokite ką nors įvairesnio , bet žinoma yra ir pliusu labai įdomiai ir konkrečiai papasakojai apie šią knygą labai gražiai parašiau niekur ne radau klaidelės tad 10/10

    AtsakytiPanaikinti