TD blykstė: žavingoji Taylor Swift

Ji puošia žinomiausių žurnalų viršelius, organizuoja pasaulinius koncertų turus, turi pavydėtinai daug gerbėjų visuose pasaulio kampeliuose, laimi garsiausius apdovanojimus ir yra nuolat sekama žurnalistų. Kas ji? Be jokios abejonės, tai yra Taylor Swift – jauna, vos 26-erių metų JAV kantri ir pop muzikos atlikėja, visame pasaulyje žinoma dainų autorė. Karjerą pradėjusi dar vaikystėje, dabar ji gali pasigirti išleistais ir visą planetą užkariavusiais singlais, albumais, septyniais „Grammy“ apdovanojimais ir sausakimšomis koncertų salėmis. Kaip klostėsi Taylor karjera, kuo ji užsiima tarp koncertų ir kitus netikėčiausius faktus, skaityk straipsnyje!

                                                         PRADŽIŲ PRADŽIA

Taylor Swift gimė 1989 m. gruodžio 13 dieną JAV, Pensilvanijoje. Dar būdama visai jauna ir stebėdama savo močiutės, profesionalios operos dainininkės karjerą, Taylor suprato, kad nori dainuoti ir netrukus pradėjo sekti močiutės pėdomis. Iki dešimties metų jaunąją žvaigždutę buvo galima sutikti dainuojant vietiniuose renginiuose, mugėse, konkursuose, o jau būdama dvylikos, paauglė pradėjo rašyti dainas ir mokytis groti gitara. Sukakus keturiolikai metų, Taylor pareiškė norinti siekti kantri dainininkės karjeros ir jau greitai su šeima persikėlė gyventi į Nešvilį, kantri muzikos sostinę, kur bandė siekti savo svajonių. Visai netrukus, Taylor Swift buvo pastebėta įrašų kompanijos „Big Machine records“ ir jau 2006 metais ji išleido pirmąjį savo singlą „Tim McGraw“, kuris pateko į šalies hitų top dešimtuką. Tais pačiais metais, spalio mėnesį, pasirodė ir debiutinis Taylor Swift albumas, pavadintas jos vardu ir pavarde, kurio buvo parduota net 2,5 mln kopijų. 


Po pirmųjų sėkmių ir užgriuvusio didelio populiarumo, Taylor toli gražu nesusirgo žvaigždžių liga ir toliau siekė aukštumų. Jau 2008 metų pabaigoje, ji išleido savo antrąjį albumą „Fearless“, kuris sulaukė dar didesnės sėkmės. Jis ne tik tapo geriausiai parduodamu 2009 metų albumu, bet ir laimėjo net keturis „Grammy“ apdovanojimus, o Taylor tapo jauniausia atlikėja laimėjusia „metų albumo“ kategorijoje. 


Dabar, praėjus apie 10 metų nuo Taylor Swift karjeros pradžios, dainininkė tikrai gali daug kuo pasigirti. Šiuo metu ji yra išleidusi penkis savo albumus, tarp kurių esantis naujausias Taylor albumas „1989” vien per pirmąją savaitę buvo parduotas 1,287 mln. tiražu. Šio ir kitų albumų sėkmė suteikė dainininkei garbę tapti pirmąją atlikėja istorijoje, kuri tris savo albumus pardavė daugiau, nei milijono kopijų tiražu per pačią pirmąją savaitę. Iš viso atlikėja yra išleidusi daugiau nei 30 singlų, tarp kurių net 20 pasiekė JAV top 10. Taylor Swift buvo nominuota net 534 įvairiuose apdovanojimuose, iš kurių net 240 pavyko laimėti. Tarp jų ir dešimt “Grammy” ir vienas “Brit award” apdovanojimas. Be visa to, dainininkė yra surengusi keturis koncertinius turus ir netgi pasirodžiusi kaip aktorė keliuose filmuose. Taylor turėjo epizodinį Halės Jones vaidmenį kriminalinės dramos seriale „CSI: Kriminalistai“, komedijoje „Valentino diena“ atliko Felicijos Miller vaidmenį, animaciniame filme „Loraksas“ įgarsino veikėją Audrey. Naujausias Taylor Swift vaidmuo buvo kino juostoje „Siuntėjas“, kurioje ji atliko mažą veikėjos Rosemary rolę.

MUZIKA                                                                            

Pirmąją savo dainą „Lucky you“ Taylor parašė būdama vos dvylikos metų, tad atlikėjos gerbėjams visai nenuostabu, kaip jai pavyksta sukurti tiek daug sėkmę atnešančių singlų ir dainų bei surinkti milijardą peržiūrų „youtubėje“. Nors visas savo dainas Taylor sako rašanti pati, verta nepamiršti, kad už visa to stovi labai didelė kūrybinė komanda, padedanti atlikėjai kūryboje. Labiausiai prie dainininkės kūrinių prisideda garsus muzikos prodiuseris Maxas Martinas. Taylor Swift dainos yra ypatingos dėl savo temų. Atlikėja rašo dainas remdamasi savo patirtimi, išgyventais gyvenimo vingiais. Savo kūryboje ji dažnai kalba apie savo buvusius vaikinus, draugų svarbą, savo jausmus paliktus mokantis mokykloje, apie problemas būnant tokia populiaria visame pasaulyje.. 


POMĖGIAI

Nors atrodo, kad visas Taylor Swift gyvenimas sukasi vien apie dainavimą ir koncertus, atlikėja taip pat turi ir daug kitų mylimų pomėgių bei veiklų. Pavyzdžiui, ar žinojai, kad būdama dar paaugle, Taylor parašė 350 puslapių novelę? Taip taip, rašymas – viena didžiausių merginos aistrų. Viename interviu ji net yra užsiminusi, kad norėtų parašyti savo pačios biografiją ir užtikrino, kad ateityje ją būtinai išvysime. Taip pat Taylor labai mėgsta šeimininkauti virtuvėje, nuolat eksperimentuoti su patiekalais ir bandyti atrasti kažką naujo, savito. Be visa to, ji yra užkietėjusi kolekcionierė! Dainininkė kolekcionuoja įvairius antikvarinius daiktus, tad ją dažnai galime išvysti antikvarinių daiktų parduotuvėse. Ir nors merginos gyvenimas pilnas darbų, Taylor neslepia, jog kartais mėgsta patinginiauti ir, pavyzdžiui, visą dieną su savo katėmis žiūrėti televizorių. Tiesa, kalbant apie kates, atlikėja sako labai mėgstanti su jomis leisti laiką, žaisti ir talpinti jų nuotraukas „Instagrame“. O štai pats pirmasis Taylor Swift hobis buvo jodinėjimas žirgais. Tuo susidomėti ją pastūmėjo mama, mergaitei būnant vos devynių mėnesių. Praėjus keletui metų, mažoji Taylor jau dalyvavo žirgų varžybose.

MEILĖS REIKALAI

Jauna, graži ir populiari – tokia, apie kokią svajoja kone visi vaikinai, tiesa? Tačiau Taylor Swift meilės reikalai toli gražu ne rožėmis kloti. Jos buvusių vaikinų sąrašas išties ilgas ir, galime sakyti, ne itin sėkmingas. Taylor yra draugavusi su Joe Jonas, Lucas Till, Taylor Lautner, John Mayer, Cory Monteith, Jake Gyllenhaal, Eddie Redmayne, Conor Kennedy, Zac Efron. Taip pat atlikėja buvo sužavėjusi grupės „One Direction“ vaikiną Harry Styles ir populiarųjų Calvin Harris. Tačiau visi atlikėjos romanai buvo labai trumpi, tetrukę keletą mėnesių. Kad Taylor Swift nėra sėkminga meilės reikaluose, neslepia nei žiniasklaida, nei ji pati. Bet kad ir kaip bebūtų, atlikėja sako, jog jos buvę vaikinai jai yra didžiausias įkvėpimas rašant dainas. Ir panašu, kad tai tikrų tikriausia tiesa, mat dainininkė savo kūriniuose nevengia pajuokauti šia tema. Visai neseniai Taylor puoselėjo jausmus ir su Tom Hiddleston. Deja, ir vėl nesėkmingai. Porelė nutraukė santykius vos po trijų mėnesių draugystės. 

STILIUS

Garsioji Taylor Swift pasižymi ne tik sugebėjimu puikiai kurti dainas ir jas dainuoti, bet ir ypač geru stiliaus pojūčiu. Žiniasklaidoje atlikėja dažnai yra įvardijama, kaip viena stilingiausių šio meto žvaigždučių, o jos deriniai yra garsiai aptariami ir neretai netgi kopijuojami.  Taylor dažnai yra apibūdinama kaip labai mergaitiška asmenybė. Tą puikiai atspindi ne tik jos išvaizda, bet ir stilius. Dainininkę dažniausiai galime išvysti su suknelėmis, aukšto liemenio sijonais, ryškių spalvų rankinėmis. Taip pat ji dažnai yra matoma dėvint šortus, džinsus renkasi kiek rečiau. Mergina labai mėgsta retro stilių – jos spintoje daugybė taškuotų, gėlėtų suknelių, vintažinių sijonų ir plaukų aksesuarų. Taylor dažnai galime matyti ir avint aukštakulnius, tačiau dainininkė neslepia, kad kur kas mieliau renkasi žaismingus sportinio stiliaus batelius, arba įvairių formų „laivelius“. Įvairiems renginiams ir koncertams žvaigždutė mėgsta rinktis ryškias, blizgučiais žėrinčias sukneles. Taip pat neatsiejama Taylor stiliaus dalis – aksesuarai. Elegantiškos rankinės, žaismingi plaukų aksesuarai, įvairaus stiliaus akiniai puikiai papildo merginos stilių. Kad ir kuo bevilkėtų Taylor, ji visuomet atrodo tvarkingai, niekuomet neprideda nereikalingų detalių ar neprimaišo nesiderančių spalvų. Jos vilkimi drabužiai yra aiškių formų ir kirpimo. Paklausta apie madą ir stilių, Taylor Swift sako, jog visada peržvelgia naujausias mados tendencijas, domisi tuo, tačiau jas pritaiko savitai ir niekuomet nieko nekopijuoja. 

Rudens mados pagal Taylor. Pasisemk įkvėpimo!

ĮDOMŪS FAKTAI

 * Pilnas paauglių dievaitės vardas yra Taylor Alison Swift. 

 *Atlikėjos ūgis yra 178 cm. 
 *Taylor turi problemų su labai prastu regėjimu, todėl visuomet nešioja kontaktinius lęšius. 
 *Dainininkė groja gitara, bandža, ukulele ir pianinu.
 *Pirmą kartą Taylor pasibučiavo su vaikinu būdama 15-os metų. 
 *Dainininkė mokykloje mokėsi vien dešimtukais, tačiau neslepia, jog jai teko patirti patyčias. 
 *Jos mėgstamiausia spalva – balta. Atlikėja ypač dažnai renkasi šios spalvos drabužius. 
 *Mylimiausia Swift šventė yra Kūčios. 
 *Pirmasis žodis, kurį ištarė mažoji Taylor buvo „yellow“ (liet. „geltona“).  

ĮKVEPIANČIOS TAYLOR SWIFT FRAZĖS
*    „Būk ta stipri mergina, kur kiekvienas žino, kad atsilaikys prieš blogiausią. Būk ta bebaime mergina, kuri galėtų išdrįsti bet ką. Būk ta nepriklausoma mergina, kuriai nereikia vyro. Būk ta, kuri niekada nepasiduoda.“
* „Pasiduoti ne visada reiškia, kad esi silpnas. Kartais tu tiesiog pakankamai stiprus paleisti“.
*   „Tiesiog būkite savimi. Niekur nesutiksite geresnio už jus pačius!“.



6 Komentarai

  1. Pagaliau kažkas naujo td atsirado :). O jeigu apie straipsnį tai buvo tikrai įdomus,nebuvo nei per daug visko nei per mažai parašyta.Kaip kiti sako aukso viduriukas :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kai mano idol yra Taylor, tai straipsnis man patiko! Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. * ne septyni "Grammy" apdovanojimai o jau 10 ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dievinu Taylor ! Ir man be galo patiko šis straipsnis !!!!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tikrai įdomiai aprašyta, viskas taip sklandžiai išdėliota.
    Norėčiau pasiteirauti ar jums galima pasiūlyti įžymybę apie kokią rašyti?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Daug informacijos, tai pliusas, bet, kad būtų įdomiau skaityti, reikėtų sutrumpinti. Bet šiaip viskas gerai. Šaunuolė.

    AtsakytiPanaikinti