Figūros tipai




Sveikos! Turbūt kiekvienos merginos galvos skausmas yra drabužių pirkimasis. Suknelė, kuri ant draugės atrodo beproto gražiai, ant jūsų gali atrodyti kaip maišas, o ant pakabos kabanti beformė palaidinė – ant jūsų atsiskleisti visu tobulumu. Kad iš anksto išvengtumėte tokios problemos, šiandien pasirinkau turbūt kiekvienai aktualią temą – merginų kūno tipai. Taip galbūt sužinosite, koks jūsų figūros tipas, kokie jo trūkumai ir privalumai bei kokie drabužiai jums turėtų labiausiai tikti. 




 "SMĖLIO LAIKRODŽIO" TIPAS

Smėlio laikrodžio tipas yra laikomas tobuliausiu bei dažniausiai pasitaikančiu. Jam būdinga ryški bei grakšti talija,  proporcingo dydžio krūtinė ir klubai, ryškūs užpakaliuko apvalumai. Jei šis tipas tinka jums, sveikinu, neturite dėl ko suktis galvos, išskyrus tai, kad jei priaugate svorio - jo priaugate visur. Bet netgi ir tai neturėtų kelti didelių problemų, nes figūra vis dar išlieka proporcinga, moteriškai seksuali bei žavi. Pirkdamos drabužius, galite drąsiai ekspermentuoti įvairių modelių drabužiais ir aksesuarais - jums praktiškai tiks viskas. Rinkdamosios labiau klasikinius drabužius, stenkis savo itin išraiškingam siluetui parinkti labiau krentančius drabužius,  neprašausite apsirengusios nežymiai liemenuotais švarkeliais, tiesiais arba platėjančiais sijonais, kelnėmis. Tai suteiks išvaizdai griežtumo, tvirtumo bei rimtumo. 
Išskirtiniam vakarui rinkitės figūros grakštumą paryškinančius drabužius. Puikiai atrodysite vilkėdamos dailiai priglundančią bei nugarą apnuoginančią suknutę su gilia iškirpte priekyje. 

KELI FAKTAI APIE SMĖLIO LAIKRODŽIO TIPO FIGŪRĄ:

1. Apsipirkinėjimas per išpardavimus dažniausiai neatneša jokios naudos - sunku rasti savo dydžio drabužį, kadangi jie būna išpirkti, nes tokį figūros tipą turi didžioji dalis merginų.
2. Smėlio laikrodžio tipo figūra yra priskiriama prie seksualiausios, todėl priedu su ja gausite ir daugiausiai vaikinų dėmesio į savo pusę.
3. Jau netgi paauglystės metais iš kitų sulaukiate daug komplimentų, kad jūsų figūra yra itin moteriška.
4. Jūsų kelnių bei megztukų dydis yra toks pats, todėl tai tik dar labiau palengvina apsipirkinėjimą.







 KRIAUŠĖS TIPAS

Kaip ir smėlio laikrodžio, taip ir kriaušės tipo figūra yra viena iš dažniausiai pasitaikančių pasaulyje. Šiam tipui būdinga platesnė apatinė kūno dalis. Jei jūsų krūtinė nedidelė, o klubai platūs - galite save vadinti "kriauše". Norint gerai atrodyti, svarbu vizualiai paplatinti pečių linijas - tam puikiai padės drabužiuose įsiūti dirbtiniai petukai. Palaidines geriausiai yra rinktis laivelio, keturkampio arba apverstos trapecijos formos, būtinai su rankovėmis. Jeigu kompleksuojate dėl savo šlaunų ar sėdmenų, puikiai dėmesį nuo jų nukreipsite dėvėdamos platesnes palaidines bei megztukus kartu su aptemptomis kelnėmis. Taip pat patariu dėvėti tamsias kelnes ir šviesias palaidines, nes šviesios spalvos labiau traukia akį.
Jei esi smulkutė ir tavo kūno masės yra neitin didelė gali drąsiai ekspermentuoti šviesiomis spalvomis, įvairiais raštais, aksesuarais virš talijos, raukiniais ant rankovių ties pečių linija. Turėdama tokio tipo figūra, turėtum atsisakyti liemenių , tačiau jei jas labai mėgsti, rinkis su nedidelėmis rankovėlėmis. Taip pat stenkis neišryškinti talijos bei klubų linijos. Geriausiai būtų rinktis klasikinio stiliaus kelnes, bet turbūt jų gerbėjų per daugiausiai neatsiras, tad patariu dažniausiai rinktis tiesiog tamsios spalvos kelnes arba džinsus. Jei mėgsti sijonus, dėvėk pasibaigiančius žemiau kelnių - atrodysi ne tik puikiai, bet ir stilingai - tokie sijonai šį sezoną yra ypatingai madingi.

KELI FAKTAI APIE KRIAUŠĖS TIPO FIGŪRĄ:

1. Jūsų šlaunys ir klubai yra gana platūs, o krūtinė maža, todėl patariama rinktis ją vizualiai padidinančią liemenėlę.
2. Jeigu priaugate svorio, tai labai matosi ant jūsų sėdmenų ir šlaunų, tad kaloringu maistu piknaudžiauti nepatariama.
3. Viršutinė jūsų kūno dalis yra vizualiai mažesnė už apatinę.
4. Taip pat jūsų klubai yra platesni už pečius.








 OBUOLIO TIPAS

Kiek mažiau paplitęs yra obuolio formos figūros tipas. Tokio tipo merginoms yra būdinga platesnė viršutinė kūno dalis nei apatinė. Šis tipas yra panašiausias į smėlio laikrodį, tačiau jam labiau būdingesni platesni pečiai ir siauresni klubai. Jei jūsų talija nėra itin ryški, o krūtinė - didelė, drąsiai galite priskirti save prie šio figūros tipo merginų.
Renkantis drabužius, atkreipkite dėmesį į tokius, kurie paplatintų jūsų klubus bei neakcentuotų pečių. Patariu rinktis palaidines su gilomis dekoltė, kurios dar labiau atskleistų jūsų krūtinės privalumus,  trikampio bei perpus padalyto šešiakampio formos iškirptes. Žinoma, šaltuoju metu laiku visuomet praverčia plonas megztukas aukšta apykakle, tačiau jį geriau dėvėk su kontrastingos spalvos švarku, kurio priekinė dalis kuo atviresnė (taip pat ši taisyklė galioja dėvint visus drabužius uždaromis apykaklėmis). 
Turėtum vengti  po krūtine kirptų suknelių, švarkų ir palaidinių, o rinkdamasi vakarinę suknelę - apeik apnuoginančias pečius. Taip pat jūs turite tą figūros tipą, kuriam labai tinka įvairaus tipo, dabar taip išpopuliarėję, marškinukais. Kaip aksesuaro turėtumėte nepamiršti po kaklu surišamos skarelės.

KELI FAKTAI APIE OBUOLIO TIPO FIGŪRĄ:

1. Jūsų krūtinė gan didelė, todėl turėtumėt vengti nukarusių apykaklių bei daug dėmesio skirti liemenėlės rinkimuisi.
2. Pečiai yra gan platūs, tad drąsiai galit apsiimti irklavimo bei plaukimo sportu - jiems dar labiau nepakenksite, ne taip kaip kitų tipų merginos.
3.  Priešingai nei kriaušės tipo figūros, jūsų viršutinė dalis yra platesnė nei apatinė.
4. Viena didžiausių jūsų problemų - talijos akcentavimas.









 "LENTOS" ARBA LIEKNAS/ATLETIŠKAS TIPAS

Šis figūros tipas priskiriamas prie tiesių, be jokių apvalumų ar aiškių linijų. Jeigu tu pasižymi plokščia figūra, maža krūtine bei nežymiais klubų išlinkimais arba aktyviai užsiiminėji sportu - priklausai "lentos tipui". Vienas iš pavidėtinų pliusų, kuriuos turite - jūs sunkiai priaugate papildomų kilogramų, tad viršsvoriu skųstis neturėtumėte.
Jei norite pabrėžti krūtinę bei viršutinę kūno dalį - turėtumėte rinktis liemenėles su pakietinimais bei palaidines rinkis su raukiniais ir klostėmis ties krūtine. Klubus vizualiai paplatinti padės nuo liemens platėjantys sijonai. Taip pat patarinta rinktis solidesnes spalvas - tai jums suteiks daugiau moteriškumo.






KELI FAKTAI APIE "LENTOS" TIPO FIGŪRĄ:

1. Didžioji dalis sportininkų turi būtent tokio tipo figūrą.
2. Dažnai sulaukiate pastabų iš žmonių dėl per didelio lėknumo, netgi galite būti priskiriama prie anoreksikių.
3. Neretai tokio tipo merginos kompleksuoja dėl per mažos krūtinės.
4. Galite rinktis bet kokio stiliaus diržą, paryškinti talijai.












 "STATINAITĖS" ARBA OVALO TIPAS

Kūno tipas, kuris dažniausiai dėl kūno pokyčių labiausiai priskiriamas vyresnio amžiaus moterims. Tokie figūros tipai turi nemažai trūkumų, kurių vien drabužiais nepaslėpsi, tad reiktų pagalvoti ir apie kitas priemones kaip dietos, subalansuota mityba bei sportas (patarimų apie tai galite rasti net ir šiame blog'e).
Jei pasižymite plačia talija ir krūtine bei daugiausiai jūsų svorio yra pilvo bei šlaunų srityje - jūs priklausote ovalo tipo merginų komandai.
Tokio figūros tipo merginoms patariu rinktis laisvesnius, krentančius drabužius bei tamsesnes spalvas, kurių pagalba atrodysite vizualiai lieknesnė. Taip pat atkreipkite dėmesį į įvairių raštų drabužius - dauguma jų turėtų jums tikti. Norint labiau paslėpti savo apvalumus - pasidomėkite įvairiais korsetais bei liekninamosiomis pėdkelnėmis, kurios turėtų puikiai padėti. Pirkdamos drabužius rinkitės tokius, kurie išryškintų jūsų taliją, darytų ją matomą. Taip jūsų kūnas atrodys proporcingesnis bei lieknesnis.   

KELI FAKTAI APIE "STATINAITĖS" TIPO FIGŪRĄ:

1. Jūsų klubai bei pečiai nepasižymi ypatingu platumu.
2. Daugiausiai šio tipo moterų gyvena JAV.
3. Šio tipo merginos dažnai skundžiasi antsvoriu, taip pat neretu atveju labai nusilpsta dėl alinančių dietų.
4. Kaip aksesuaro - turėtumėte labai vengti diržų.








Atrasti savo figūros tipą nėra itin sudėtinga, o to pasekoje, apsipirkinėdamos daug lengviau atsirinksite, kas tinka būtent jums.
Kuriam figūros tipui priskiriate save? Kompleksuojate dėl to ar kaip tik jį labai mėgstate? Pasidalinkite savo nuomone komentaruose :)
Taip pat noriu pranešti, kad šį netrumpą straipsnį, kuriam sugaišau nemažai laiko, parašiau ne šiaip sau - kitą savaitę išvažiuoju atostogauti į Los Palangeles (:D), todėl nematysite manęs, kai bus renkamos naujos rašytojos, metamos senos bei vykdomi panašūs, tradiciški blog'o reikalai. Iki savo kelionės galbūt dar parašysiu straipsnį apie stiliaus ikonas, bet per daug to nesitikėkite. Tikiuosite, kad puikiai praleisite reikalą su kitomis rašytojomis. Taigi, iki rugpjūčio ketvirtosios ir linkiu sėkmės visoms rašytojoms ir skaitytojoms! Labai jūsų pasiilgsiu bei kai tik galėsiu apsilankysiu per wap! Ate!

Big kisses, Indrė :*


* Komentuok šį pranešimą ir gauk 1 tašką! Rink taškus, tapk aktyviausiu mėnesio skaitytoju ir laimėk nemokamą sąskaitos papildymą! Daugiau informacijos ČIA.

22 Komentarai

  1. Puikus straipsnis. Netrūko beveik nieko, viską išsamiai aprašei ir parinkai labai geras nuotraukas, kurios idealiai atspindėjo figūrų tipus. Šaunuolė! Good job!
    O šiaip esu ,,smėlio laikrodžio" tipas ir, tiesą sakant, nesu patenkinta tuo. Nes mano liemuo atrodo per plonas. Norėčiau turėti ,,lentos" tipą, nes tada turėčiau tiesą taliją, liemuo su pilvu bei klubais būtų vienoje linijoje, beto, tai yra modelių figūra, o man apie tokią tik pasvajoti...

    A.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Geras straipsnis, labai išsamiai viską aprašei ! Aš esu tipiška kriaušytė, bet labiau norėčiau būti lenta :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonime, labai dėkui! :) O man visiškos tipinės lentos kaip tik nepatinka - kai nėra nei krūtinės, nei užpakaliuko :/ Aš taip pat tarp kitko "smėlio laikrodis" esu ir esu visiškai patenkinta tuo :D

    Gaby, o yra ir toks?... :D Tuomet atleisk, neužmačiau turbūt internete apie jį, tikrai ne iš blogos valios čia :D

    Akvile, ko čia visi tom lentom būt nori...:D Dėkui, stengiausi :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš taip pat smėlio laikrodis. Pradžioje labai dėl to pergyvenau, nes buvau drovi mergaitė, bet išlindus iš kiauto supratau, kad turiu kuo džiaugtis. :) Deja, kartais labai sunku atrasti sau tinkančius rūbus.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Laikrodukas :) Straipsnis patiko - viskas tiek, kiek reikia.
    Beje, galbut ir pamatysiu tave kita savaite ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Emilie, juk moteriškos formos kaip tik geriau nei per didelis apkūnumas arba visiškas iškilumų neturėjimas :) Taaaip, man kartais taip pat, bet su laiku jau išmokau atsirinkti, kas man labiausiai tinka :) Dėkui, kad skaitai :)

    Kawaii, vyy, kiek daug laikrodukų :D Labai dėkui :) Taip pat būsi Palangoje? Galbūt ir prasilenksim :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aš Lenta :D Įdomus straipsnis, daug naudingų patarimų. Spaudžiu visus 3 mygtukus! :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Tuomet net čia daug pavydinčių Tau yra :D labai dėkui! :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. O aš kažkokia maišyta. :DD Pilvas plokščias (pastaruosius šešerius metus sportavau), krūtinės dydžiu nesiskundžiu, pečiai irgi ne visai siauri (plaukimas padarė savo). Talija nėra labai ryški, bet kelnių ir megztukų dydžiai tie patys (bet smėlio laikrodžio tipui savęs nepriskirčiau).
    Straipsnį galėčiau pavadint puikiu, nes viską aprašei labai išsamiai ir tiksliai. Šaunuolė!

    AtsakytiPanaikinti
  10. Puikus darbas :)
    Įdomi tema, aktuali visoms merginoms. :)
    O pati, esu ''smėlio laikrodis'' :) ir tuo džiaugiuos ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Straipsnis patiko. :) O pati esu "Lenta" .. (Bet man šis pavadinimas nepatynka) . Žodžių straipsnis Very Good. :}

    AtsakytiPanaikinti
  12. Geras straipsnis. Kažkada per tv rodė, kaip rinko moterims drabužius pagal kūno tipus, bet taip ir nesupratau pagal ką spresti koks mano kūno tipas, o šitas straipsnis padėjo :) Ačiū rašytojai :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Mine, tai manau tu maišytas laikrodukas su ta rimtai ne kaip skambančia lenta :D Manau, kad ne tu vienintelė negalėjai tiksliai savo tipo atrast, juk visi mes tokie skirtingi :) Ačiū!

    Brigita, labai dėkui, džiugu, kad patiko :)

    Danguole, "Lentos" tipas taip pat yra vadinimas ir lieknu bei atletišku, tiesiog visi tipai suvienodinti su kokiu nors daiktu, tai taip ir gavosi :D Dėkui :)

    Karolina, o, labai džiugu, kad padėjau, tokių rezultatų su savo straipsniais ir laukiu :) Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Labai patiko šis straipsnis, o aš tai gryn gryn lenta :DDDDD

    AtsakytiPanaikinti
  15. Tikrai puikus straipsnis.Išnaršiau tiek daug puslapių,kad atrasčiau savo figūros tipą.Ir radau,ko ieškojau.Ačiū :)*

    AtsakytiPanaikinti
  16. Labas vakaras. Niekaip negaliu išsiaiškinti kokia gi ta mano figūra. Gal galėtumėt padėti ? :) išmatavimai : 84/60/88 ? :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Sveika. Pavėluotai pamačiau Tavo komentarą:) manau, kad labiausiai būsi smėlio laikrodukas, galbūt kažkiek maišytas su kriauše. Sunku pasakyti vien tik iš išmatavimų, iš foto būtų lengviau. Jei nori, atsiūsk ją el. paštu xoxoindretd@gmail.com - tuomet galėsiu padėti labiau:)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Straipsnis labai patiko, nes atrodo kas esu lentutė, tačiau turiu laaaabai didelius pečius (lankau plaukimą...)

    AtsakytiPanaikinti