Indiškas serialas ,,Mažoji nuotaka"

Kokių tik filmų ir serialų Lietuvoje nebuvo rodyta. Matėm meksikiečių melodramas, Argentinos serialus, matėm brazilus, venesuelų kūrybą, netgi turkus, tačiau dar niekad Lietuvoje nerodė Indijos serialų ir štai, sulaukėm. Vos pasirodžius šis serialas tapo sensacija, o jo pavadinimą galėjai pamatyti visur, nuo televizijos iki laikraščių. Tačiau kuo šis serialas taip sužavėjo? Pažiūrėkime iš arčiau. 

TRUMPA INFORMACIJA:

  • Originalus pavadinimas: "Sapna Babul Ka... Bidaai"
  • Serijų kiekis: 740
  • Originali kalba: hindi
  • Pagrindiniai aktoriai: Sara Khan, Parul Chauhan, Angad Hasija, Kinshuk Mahajan, Alok Nath
  • Transliavimo laikas: nuo 14:30 val. iki 15:30 val.
APIE KĄ
Kairėje - Parul Chauhan, dešinėje - Sara Khan
Istorija pasakoja apie dviejų seserų - Ragnės ir Sadnos gyvenimo džiugesius bei nuosmukius. Verta paminėti, kad Sadna nėra tikra Ragnės sesuo. Mergina gyvena savo dėdės Prakašo namuose, kadangi jos motina mirė, kai Sadna buvo dar visai mažytė, o tėtis išvyko į užsienį dirbti, kad dukrai netektų gyventi skurde. Nors seserys yra labai skirtingos, tarp jų aiškiai matomas be galo stiprus seseriškas ryšys, kurio gali pavydėti kiekviena. Merginos visada palaiko viena kitą ir visada būna kartu. Tačiau skirtumai išlieka ir Ragnė dėl savo tamsios odos yra nuolat atstumiama, dėl to labai pergyvena jos mama - Kaušalija bei senelė Sumitra, kurios pavydi Sadnai šviesios odos. Kai merginos yra pakankamai užaugusios prasideda piršlybos. Nors pirmosios pasibaigia nesėkmingai ir sudaužyta Ragnės širdimi, atsiranda kitas vaikinas už kurio mergina išteka. Pati Sadna išteka už psichiškai nestabilaus vaikino, tačiau vis vien jį myli, nors ir būna keistų nesusipratimų. Ištekėjusių seserų laukia naujas gyvenimas ir išbandymai, kuriuos mes galime stebėti per televizoriaus ekraną.

SERIALO IŠSKIRTINUMO BRUOŽAI:

  • Serialo skirtumus tarp mūsų jau matytų galime aiškiai įvardinti. Jame pribloškia vien žmonių apranga, o ypač merginų. Jos dėvi spalvingus sarius bei nešioja po kelias apyrankes ant kiekvienos rankos ir išsiskiria savo egzotiška išvaizda. Nors vyrus retkarčiais taip pat galime pamatyti su išskirtiniais drabužiais, tačiau jie dažniausiai sutinkami mums įprasta apranga. 
  • Esu mačiusi gana daug indiškų filmų, tačiau čia ypač matosi daugelis indų tradicijų, švenčių. Per šventes užburia patalpų papuošimas. Iš paprastų lempučių, kurias mes naudojame Kalėdoms, pasitelkus įvairiaspalvius audinius, indai neįtikėtinai gražiai papuošia langus, sienas ar prieškambarius. Apačioje yra kaip tik nuotrauka iš serialo metu vykusios šventės.

Žiūrėkite į užuolaidas, esančias už merginų nugarų
  • Seriale taip pat pastebima moters padėtis visuomenėje. Moteris paklūsta vyro valiai ir persikelia gyventi pas jį į namus su vyro tėvais, daug laiko praleidžia virtuvėje. Taip pat dažnai būna lyg įžeidimas šeimos galvai - vyriausiam vyrui, kai mergina eina dirbti. Viename epizode kaip tik Sadna įsidarbina, o dėdė Prakašas tai sužinojęs lieka sutrikęs ir įžeistas, kad jo dukrai neužtenka jo uždirbamų pinigų.
  • Ir dar vienas labai svarbus dalykas, ką retai galime pamatyti kitose serialuose - čia dažni šokiai ir dainos. Labai retai būna, kad Indijos filmai ar serialai būna be jokios dainos ar šokių. ,,Mažoji nuotaka" nesiskiria nuo kitų, tad jame tikrai pasiklausysite kitokios muzikos ir galbūt išmoksite naujų šokio judesių. 
TRUMPAI APIE PAGRINDINES AKTORES:
  • Abi merginos yra gerai žinomos Indijoje kaip aktorės ir modeliai
  • Savo modelio karjerą Sara Khan pradėjo, kai 2007 metais laimėjo Miss Bhopal apdovanojimą
  • Abiejų merginos karjeros televizijoje prasidėjo būtent šiame seriale
  • Sara gimė rugpjūčio 6 d., Indijoje, dabar jai dvidešimt penkeri metai

ŽIŪROVŲ NUOMONIŲ APŽVALGA
Prieš kelias dienas buvau Jums pateikusi apklausą, kurioje galėjote išsakyti nuomonę apie šį serialą. Nuomonių, kaip ir tikėjausi, buvo įvairių, nuo teigiamų atsiliepimų iki neigiamų. Iš neigiamos pusės sulaukiau, kad šiame seriale nepatinka pačių aktorių vaidinimas, dažna muzika, serijų užtestumas ar net apranga. Su visomis sutikčiau nuomonėmis, nes kiekvienas esame skirtingi, o skirtingumo reikia, bet nesutikčiau su neigiamu požiūriu į aprangą, kadangi ten tokios tradicijos, taip rengiasi ir nors atrodo keista, taip jau ten yra ir nieko pakeisti negalima. Kalbant apie teigiamas nuomones, tai jos būtų atvirkščios neigiamoms, nes kitoms patiko tiek vaidinimas, tiek muzika. O apibendrinus galiu pasakyti, kad tokie serialai yra tikrai laukiami Lietuvoje ir paauglių tarpe, nors reiktų priprasti prie jų kitoniškumo. 

Tikiuosi, kad sudominau šiuo serialu ir mielai pažiūrėsite bent kelias serijas. Beje, žiūrėti tikrai verta, nes bent jau mane ypač traukia indų tradicijos, šokiai ir 'kitoks gyvenimas'. O Jūs ar žiūrite šį serialą? Patinka?




 *Komentuok šį straipsnį, būk aktyvi "Teenage Dreams" portalo skaitytoja ir laimėk šaunius prizus - net du skirtingus buteliukus "Bath and body works" antibakterinių rankų gelių!

33 Komentarai

  1. Manęs straipsnis nesužavėjo, manau, pritrūko sklandumo bei rišlumo. Ganėtinai daug neįsisavinau, bet gal dėl to, kad šio serialo nežiūriu.
    O šiaip, linkiu sėkmės tolesniuose darbuose!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man labai patinka no rėciau kad sadna atvažiuotu y lietuva

      Panaikinti
  2. Buvo nerišlių sakinių, šokinėjimų nuo vienos minties prie kitos, rašybos klaidų. Prieš užbaigiant straipsnį visuomet reikia dar kartą viską atidžiai perskaityti, kad neliktų klaidų. Bandžiau žiūrėti šį serialą. Pažiūrėjau dvi serijas. Visiškai nepatiko nei aktorių vaidyba, nei siužetas. Keletas situacijų net privertė nusijuokti. Taip, atskleidžiama kita kultūra, tačiau yra daugybė dokumentinių filmų ir serialų, kurie tikrai geriau atskleidžia šią kultūrą. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš tau pritariu Gabija.ir šeip pažiurėjau ta seriala nelabai įdomus.

      Panaikinti
  3. Straipsnis nesužavejo, nenoriu kritikuoti, tiesiog palinkesiu sekmes kituose straipsniuse :) Na o pats serialas bent jau man visiskai nepatiko, tiek aktoriai, tiek serualo siuzetas. Manau yra tikrai daug geresniu indisku(ir ne tik) serialu ar filmu kuriis galejai aprasyt.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vis noriu prisėsti ir pažiūrėti šį serialą, tačiau niekaip neprisiruošiu. Na, atleisk, bet šiuo straipsniu neprivertei manęs užsidegti noru jį pažiūrėti. Šiaip straipsnis visai neblogas, tačiau, pritariu Gabijai, buvo nerišlių sakinių, kurie sutrukdė skaitant straipsnį.
    Taip pat palinkėsiu sėkmės kituose straipsniuose. :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Serialas, bent kiek žiūriu buvo įdomesnis už patį jo aprašymą, tačiau padirbėta gan neblogai... Tačiau bent jau aprašymo kiek išplėtesnio trūko, taip pat galėjai aprašyti ir apie tuos aktorius kurie vaidina šiame seriale...Ną ka gi sėkmės, ir lauksiu tolesnių Tavo straipsnių :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Na, ką gi galiu pasakyti...esu girdėjusi apie šį serialą, bet, skaitant iš tavo aprašymo, kaip tu taip pateikiai, galiu pasakyti, kad ne itin mane sužavėjai. Buvo keletas klaidų, kai kuriomis vietomis buvo nerišlu..bet iš esmės, neblogai!
    Sėkmės! :-)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Na aš nežinau, bet man nepasirodė, kad šis serialas yra įdomus, o pačiame straipsnyje niekas lyg ir nekliuvo. Spaudžiu AČIŪ :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ačiū visoms už nuomones ;)

    Beje, Gabija, siūlau pažiūrėti ir kitas serijas, nes po dviejų serijų man irgi nelabai patiko, bet pažiūrėjus daugiau vis laukiu naujų serijų :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Šio serialo apskritai nesu girdėjusi, tad buvo įdomu paskaityti apie jį. Neuždegei noru dabar pat imti ir pažiūrėti, abejoju, ar tai ir padarysiu, tačiau matosi, kad pastangų į straipsnį įdėjai. Gal ne tiek, kiek reikėjo, kad jis būtų labai gerai užbaigtas, tačiau su laiku tobulėsi :) Sėkmės.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Nesidomėjau šiuo serialu, tai buvo visai įdomu kažką apie jį paskaityti.
    Norėtųsi sužinoti apie 'meilės sukuryje', nes rodo jau 5-6 metus ir ten nesuprasi kas vyksta, vis kažkas naujo. :D

    AtsakytiPanaikinti
  11. Dėkui už komentarą ;)

    In Sane- šito serialo nežiūriu, nepatiko jis man kažkodėl, per ilgas :D

    AtsakytiPanaikinti
  12. Man straipsnis patiko ir jeigu nebūčiau kažkada žiūrėjusi šio serialo kelių serijų - susidomėčiau žiūrėti.
    Tačiau ne. Nežinau, bet ar man vienai nepatinka tie visi meksikiečių, indų ir visų kitų serialai? Būčiau žymiai laimingesnė, jeigu per TV3 rodytų ,,Vampyro dienoraščius''...
    Sėkmės, Viktorija :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Kadangi aš ir taip žiūriu šį serialą, kai nerandu įdomesnės veiklos, tai šiuo straipsniu manęs labai neapšvietei, bet blogu jo irgi nepavadinčiau. Seriale man nepatinka kai kurių aktorių vaidyba ir tai, kaip viskas pateikiama - atrodo pernelyg perdėta, iš visko daroma drama. Bet kai geresnės veiklos neturi, tinka ir šis serialas - gali susipažinti su indų kultūra, taip pat ir išmokti kelis jų kalbos žodžius, vis tiek kažką išgirsti. O labiausiai nustebinęs dalykas - 740 serialo serijų. Kaip gerai, kad nesu į jį įsitraukusi tiek, kad būčiau pasiryžusi peržiūrėti nuo pradžios iki galo :D

    AtsakytiPanaikinti
  15. Kadangi aš švelniai tariant nesu "mėgėja" visų šių telenovelių, serialų ir melodramų, tai nelabai ir pritraukei. Bent jau meksikietiški serialai man nepatinka, nes istorijos visų tos pačios, ( nelaiminga meilė, vienas mylimasis turtingas, kitas visiškai nieko neturi, turtingojo tėvai neleidžia bendrauti, kažkas patenka į katastrofą, dažniausiai į avariją, praranda atmintį ar sėdi vežimėlyje, tačiau neilgai) o indiškuose, bent jau filmuose tai tikrai vien šokiai ir dainos. Kaip minėjo Šapranauskas - jei indiško filmo scenos pradžioje guli šautuvas, tai scenos pabaigoje tas šautuvas šoks ir dainuos :D Bet jei nebūčiau tokia kritiška serialams tai GAL ir užsikabinčiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Šis serialas man nelabai patinka 9esu žiūrėjusi), bet straipsnis pateiktas labai subtiliai ir įtikinamai. Taip galėtum įsiūlyti ir prastą prekę. Gal laikas pagalvoti apie reklamos Specialybę? :DDDDD

    AtsakytiPanaikinti
  17. Peržiūrinėjau Jūsų starisnius ir pamačiau šį straaipsnį :D
    Nežinau...Kitos užkliuvo už nerišlių minčiu, bet man viskas tiko ir patiko ;)
    O pats serialas man LABAI patiko <3
    Žino jį pradėjau žiūrėti nuo 165 kokios serijos,nes mano mama vis jį žiūrėdavo,oaš ateidavau pakoti ir padainuoti dainą kuią leidžia pačioje pradžioje serialo..."Bidajii bidajii čiki pulkii " :DDD
    Ir aktoriai žiauriai man mieli <3 Tik juokiosi tuomet kai vyksta dialogas tarp žmonių ir pradeda kuris nors mastyti...Tarkim Ragnė paklausia Sadnos konors ir Sadna pradeda monologą kuris trunka apie 2 minutes,o ta stov ir laukia atsakymo :DDD
    Bet pats serialas labai fainas ir jausmingas <3

    AtsakytiPanaikinti
  18. Straipsnius*Žinot* Pašokt*
    Atleiskit už klaidas :D

    AtsakytiPanaikinti
  19. kas atlieka mazoji nuotaka daina?

    AtsakytiPanaikinti
  20. Kas žino kad Ranviras ir Ragne jau susituokė?

    AtsakytiPanaikinti
  21. Aš negaliu žiūrėti šio serialo vien dėl siaubingos vaidybos :D.

    AtsakytiPanaikinti
  22. Man labai labai patinka šis serialas. Labai dažnai negaliu žiūrėti, bet įsijungiu tv3.play ir mano bėda išspręsta :) Čia mano nuomonė :)

    AtsakytiPanaikinti
  23. Nepraleidžiu nė vienos šio serialo serijos! Nori mesti šitą kaip aš sakau kartais: "ašarų" serialą, bet neišeina - priklausomybė :)Daug ko apie aktores nežinojau, tai dabar jau esu apsišvietusi :D

    AtsakytiPanaikinti
  24. Pradejau žiureti tik nuo panašiai nuo 300 serijos,dabar peržiuriu visas serijas.Viskas būtų neblogai,bet kai paskaičiau ,kad žūsta Sadna ir Ranviras,buvau šoke.Vėl ašaru pakalnė...Kažkokia nesąmonė.Suras meiles naujas Ragnė ir Alekas.Iš naujo teks raudoti ir raudoti.Geriau būčiau neskaičiusi.

    AtsakytiPanaikinti
  25. As irgi ziuriu :D kur galima paskaityt apie sio serialo tolimesni scenariju?

    AtsakytiPanaikinti
  26. Man labai patinka mazoji nuotaka searjelas ir sio searjelo aktoriai ypac Sadna (Sara Khan).

    AtsakytiPanaikinti
  27. Kai pirma karta pamaciau si seriala,man jis pasirode visiska nesamone, bet pamazu pradejau ji ziureti. Ir dabar be jo negaliu!! Nuostabus serialas!! Labai skiriasi nuo tu meksikietisku serialu ir pns., kur nezino kas kieno vaikas, neistikimybe ir visos tos nesamones.. Mazosios nuotakos serialas yra labai grazus, tiek savo pateikimu, mintimi, zanru. Aisku, man ir paciai uzknisa retsikiais ju vaidyba :) pvz.: zmogus prie pat stovi ir jo visvien nemato. O Kita syk jau net maziausia smulkmena iskart pamato. Na buna visokiu niuansu, bet visa tai negadino serialo :)) tikrai nuostabus ir grazus serialas! Is pirmo zvilgsnio susidaro prasta nuomone apie ji, kol nepamatai daugiau :) dziaugiuos, kad ji pradejau ziuret! ;))

    AtsakytiPanaikinti
  28. Šį serialą peržėjau jau du kartus it man via neatsibista, nes labai įdomus tuo, kad gali pamatyti indų šokius, muziką, tradicijas, šventes,aprangą ir valgius bei gyvenimą. Aš dievinu indų kultūrą ir vaską kas susėje su Indija net norėčiau persikelti ten gyventi. Serialo pradžia kiek užtesta, tačiau pabaigoje veiksmas vyksta labai greit. Aktorių vaidimas man patika kaip ir viskas šiame seriale. Tik gaila, kad Sarah atsisakė vaidinti pabaigoje ir teko keisti istorijos pabaigą.

    AtsakytiPanaikinti