Nemirtingųjų kronikos: nuostabūs sutvėrimai.


Sveikos, merginos! Šiandien ir vėl Jums pristatau filmą. Kiek kitokį, bet man bent jau įdomų. :)
Nemirtingųjų kronikos: nuostabūs sutvėrimai.
Orginalus pavadinimas – Beautiful Creatures (2013)
Režisierius – Richard LaGravenese (Daugelį merginų sužavės tai, kad būtent jis režisavo filmą – „P.S. Myliu tave“:))
Pagr. Aktoriai – Alice Englert, Viola Davis, Emma Thompson, Jeremy Irons ir kt.
Sutrumpintas turinys - Visai neseniai pasaulio kino ekranuose filmu „Brėkštanti aušra. 2 dalis" su trenksmu buvo baigta rodyti „Saulėlydžio" tetralogija. Galbūt estafetę iš šios istorijos 2013-aisiais perims „Nemirtingųjų kronikos. Nuostabūs sutvėrimai", kaip ir „Saulėlydis", šis filmas sukurtas pagal jaunimui skirtą bestselerį. Pagrindinė siužeto linija pasakoja apie jokių kliūčių nepaisančią jaunuolių meilę, o filmo veikėjai pasižymi paranormaliomis galiomis. Vaikinas, vardu Itanas laukia nesulaukia, kuomet baigs mokyklą ir galės pakelti sparnus iš gimtojo Gatlino miestelio, kuriame jo niekas nebelaiko: neseniai mirė motina, o tėvas su savo sielvartu kovoja vienatvėje, nekišdamas nosies iš kambario. Vaikinas gyvena svajone apie savo sapnuose pasirodančią nuostabią merginą. Itanas siekia jos rankos, norėdamas ją išgelbėti, tačiau kasnakt - nesėkmingai. Vieną dieną prie jo klasės prisijungia naujokė Lena. Itanas apstulbęs, nes Lena yra būtent toji mergina iš jo sapnų. Tarp jaunuolių užsimezga ypatingas ryšys, tačiau Itanas netrukus sužinos, kad Lena nėra paprasta mergina.

“Saulėlydžio” saga baigėsi. Visada laukdavau naujos dalies, eidavau į kiną. Nepagailėdavau net 16 lt ant spragėsių rinkinio (paprastam filmui man gaila pinigų bilietui, spragėsiams tuo labiau), nes šis filmas man buvo kažkas tokio. Ir jis baigėsi. Jo vietą užėmė „Bado žaidynės“. Taipogi nerealus filmas, kurio pirmos sekundės mane užvaldė. Laukiu nesulaukiu antrosios dalies. Vieną dieną kalbu su drauge telefonu ir sumąstom, kad reikia susitikti. Kur? Seniai nebuvome kine. Atsivertusios internetinį kino filmų puslapį galvojome, kur galėtume nueiti. Vienu metu galvojome eiti į betkokį, bet staiga pamačiau užrašą, kuris spėjo mane užburti. Nemirtingųjų kronikos: nuostabūs sutvėrimai.
Sakot banalu? O ką reiškią žodis – banalu? O ką reiškią – nebanalu? Kuo toliau, tuo labiau viskas darosi apgailėtina, neorginalu. Knygose ir filmuose viską jau matėm, viską girdėjom. Arba miršta brangus žmogus ir viskas būna gerai arba miršta žmogus ir viskas būna blogai. Arba išvis niekas nemiršta, bet žmonės suserga. Arba filme pagrindinius vaidmenys atlieka net ne žmonės. Tiesiog išbraukit šitą žodį, atsipalaiduokite ir žiūrėkite, įsijauskite į filmo nuotaikas, jausmus. Verkite kartu su veikėjais, džiaukites dėl jų sekmės.
Mano nuomone, kalbėti apie banalumą išvis nėra ko. Svarbiausia, kad tas banalumas būtų įdomiai pateiktas, o „Nemirtingųjų kronikos: nuostabūs sutvėrimai“ šį įspūdį ir paliko.

Patiks, jei patiko: „Saulėlydžio" saga, „Bado žaidynės", „Persis Džeksonas ir Olimpo dievai" ir jei naktimis tobulinate savo magijos valdymo įgūdžius.
Nuomonės:

 Virginija - Šis filmas kaip ir tikėjausi buvo persunkatas romantikos, meilės liepsnos tikrai buvo pakankama. Nepatiko pagrindinio vaikino akcentas, tačiau filmui einant pripratau. Likau sužavėta netipine istorija, turiu omenyje, jog dažnai būna, jog vaikinai kažkuo ypatingi ar t.t. O šiame filme, būtent mergina turėjo antgamtinių galių. Siužetas kai kuriomis akimirkomis labai greitai keitėsi, o kai kuriomis ilgai tesėsi, akimirką buvo galima net nuobodžiauti. Tačiau filmas turi cinkelį, ir lauksiu kitos dalies.




Greta – filmas žiauriai patiko. Dešimtgubai geresnis už „Saulėlydį“. Pažiūrėjusi filmą iškarto nusipirkau knygą, pagal kurią jis pastatytas ir perskaičiau per dvi dienas (o knyga stora)! Tikrai nepasigailėsit pamatę, nes tai kažkas tokio. Labai laukiu tęsinio, noriu sužinot kas vyks toliau. Šis filmas tiesiog mane užbūrė. Už – bū – rė.



Skaistė – „Nemirtingųjų kronikos: nuostabūs sutvėrimai" sužavėjo tuo, jog šiame filme atsiskleidė bene niekam nežinomi aktoriai. Pietietiškas Š. Amerikos akcentas filme kartais sukeldavo šypseną mano veide. Deja, tai vieninteliai pliusai, nors vargiai taip juos galėčiau pavadinti. Šis filmas yra pinigų švaistymas. Tobulas "Twilight" atitikmuo, kuriuo galėtų žavėtis nebent į ankstyvą paauglystę įžengusios paauglės. Jei tikitės fantastikos, tai jau verčiau eikite į "Hobitą", nei į šį filmą, kuriame tos fantastikos beveik ir nebuvo. Pagrinde, meilė ir jos peripetijos su pasiseilėjimais.






Rūta – Šis filmas yra paprastas, neišskirtinis. Bet tas paprastumas užburia. Richard‘as LaGravenese moka padaryti taip, kad filmas paliktų įspūdį. Geras režisierius, aktoriai, tad kaip gali nepatikti?









Mano nuomonė – labai patiko. Paprastas neišskirtinis filmas, kuris yra pateiktas įdomiai. Didelį pliusą dedu jauniems, bent man neregėtiems aktoriams, kurie puikiai įkūnijo vaidmenis. Tiesa, pradžia mane nuvylė, bet poto viskas buvo gerai. 




Informaciją „grobiau“ iš – delfi.lt ir forumcinemas.lt .

Tikiuosi, kad Jus sugebėjau sudominti,
Iki kito karto,
Visada Jūsų Simona A.

11 Komentarai

  1. Labai norėčiau pamatyti šį filmą. Straipsnis buvo įdomus, ačiū. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O cia nuoroda yra kur parsisiusti arba paziureti?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai patiko šis filmas, visiems siūlyčiau jį pamatyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Skaičiau knygą, tačiau parinkti aktoriai man nelabai patinka, todėl dar nemačiau :P

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš asmeniškai siūlau pirmiausia paskaityti knygą ir tik tada žiūrėti filmą. Tai galioja su visais filmais, sukurtais pagal knygas.
    bet už Bado žaidynes nei knyga, nei filmas nėra geresnis.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Šis filmas tikrai nepralenkė "Saulėlydžio" sagų, bet jis taip pat kaip "Saulėlydis" yra kupinas jausmų ir meilės. Žiūrėjau šį filmą kino teatre, tikrai patiko, tikiuosi sulaukti daugiau dalių. :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nežinau. Kažkodėl manęs šis filmas visai neužkabino. Nors ir patinka bado žaidynės... Vos peržiūrėjus trilerį žinojau, kad jis man nelimpa. Galbūt todėl, jog nepatiko aktoriai... Galbūt kai atsiras vertimas pažiūrėsi, bet ir tai abejoju :/
    Ačiū! :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ačiū visoms :) Anonime, šį filmą neseiniai baigė rodyti kino teatruose, tad LT kalba žiūrėti dar niekur neradau. Gabyx2, visiškai sutinku su tavo teiginiais. Simona Š., kaip kam :). Evelina, na nežinau... galbūt aktoriai nepasakų gražuoliai, bet vaidinti moka :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sudomino :) Lauksiu LT vertimo! Nors "Saulėlydžio" nemačiau, tad ir nelyginsiu (nelimpa man tie vampyrai, bet atrodo įdomus, truputėlį tikroviškas, ko nepasakytum apie "Hobitą" filmas :) Puikiai aprašei.

    AtsakytiPanaikinti
  10. man patiko tavo "aprašymas", greičiau pristatymas, ir dabar tikrai noriu pamtyti šitą filmą :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. LΔURΔ ツ,kur pirkai tą knygą?

    AtsakytiPanaikinti